Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gasztro-hurrikán a Millenárison

Horváth József György

2016.05.09. 16:28

Több mint száz kiállító, köztük félszáz gasztroszentély - a Michelin-csillagosoktól, a fõváros és a vidék legmenõbb éttermein át, a legtrendibb "piaci büfékig" - sorakozik idén a Millenáris kertjében május 12-15 között.

A kulináris élmények rajongóinak legkúlabb gyülekezőhelye, az OTP Bank Gourmet Fesztivál az ország legjobbjait gyűjtötte össze éttermekből, cukrászatokból, borászatokból és sörfőzdékből, és úgy kb mindenből, amit ma Magyarországon érdemes és kötelező megkóstolni.

A Gourmet Feszt ételek tekintetében idén a halra és vadhúsra fókuszál, de természetesen mindenki hozza majd saját, féltve őrzött receptjeit is. A Millenáris parkban kényelmesen körbesétálva végigkóstolhatjuk Magyarországot, és elkalandozhatunk az ízek ösvényén, ahogy az utóbbi években a Gourmet feszten már megszoktuk.

A fesztiválon természetesen lesznek alapételek is, de a lényeg, hogy belekóstolhatunk a fine dining műhelyek remekeibe, a minőség adott. Az étlapon található rántott hús krumplisalátával, és fürjtojásos fácánhúsleves is. A hal  és vad tematikában elkalandozó séfektől kóstolhatunk szarvasgombás vaddisznógombócot vagy mangalica cigánypecsenyét, szürkeharcsa-paprikást, de kipróbálhatjuk a szarvascarpacciot, a vaddisznóporchettát, a vadcappuccinot, vagy szarvasból készült kimbabot. 

Bemutatkozik a steamboo, amiről még mi sem tudjuk, hogy micsoda, de elvileg színész találmány és van belőle lazacos, vajhalas vagy szarvaskolbászkrémes és állítólag nagyon érdemes megkóstolni! Aki a kolbászt szereti az válogathat kacsamájas szarvaskolbászból, ribizlis-szarvasgombás és házi mustáros kolbászból, konyakos fácánkolbász, zelleres almasalátával körítve. A desszertek között válogathatunk kacsamájbonbonból, csokoládés tarhonyamousseból vagy akár harcsapaprikás-fagyiból.

Hogy jobban csússzon a jó kaja, a legjobb borkészítők és sörkészítők itókái várnak minket. Nyugi, lesz pálinka is dögivel!

Programok:

Az idei Gourmet Feszten találkozhatunk a Costes, az Onyx, a Borkonyha, a Tanti és a Costes Downtown, azaz a hazai Michelin-csillagos éttermek séfjeivel. Megismerhetjük a Bocuse d'Or szakácsverseny magyar csapatát, és színpadra lép Szabó Győző is, aki ezúttal nem színészként, hanem szakácsként mutatja meg tudását a nagyérdeműnek.

A fesztivál legújabb, Gourmet Workshop by Electrolux helyszínén idén már nem csak kóstolgathatunk, hanem el is leshetünk pár mesterfogást a legjobbaktól. Megtanulhatjuk, hogyan kell kreatív péknek lenni, új dimenzióba kerül a főzelékekről alkotott kép is, elleshetjük mi kell a jó BBQ-hoz, hogyan kell halat bontani, és megtudhatjuk mi fán terem a trüffel.
Május 12-től indul a Gourmet Fesztivál!

A fesztivál szervezői csütörtökön 17 órától várják a nagyérdeműt, a többi napon, tehát péntektől-vasárnapig pedig 12 órakor nyit a Gourmet, és tart minden nap nyitva 23 óráig.

Napijegyekért, bérletekért és ajándékokért ide kattintsatok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére