Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy hétvégére ismét látogathatóvá válnak Magyarország rejtett műemlékei

888 /MTI

2020.07.29. 12:00

Ha a koronavírus-járvány miatt nem lesz lehetőség a műemlékek személyes felkeresésére, a helyszíneket virtuális formában ismerhetik meg az érdeklődők – közölte a Miniszterelnökség.
Szeptember 19-20-án ismét látogathatóvá válnak Magyarország rejtett műemlékei

– közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

A Kulturális Örökség Napjai az Európai Örökség Napok (European Heritage Days) magyarországi eseménysorozata, amelyet immár ötven országban rendeznek meg évről évre – emlékeztetett a tárca, hozzátéve, hogy

Magyarországon is több száz érdekes műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők, akik egy-egy izgalmas programon vagy tematikus sétán is részt vehetnek.

„A Kulturális Örökség Napjai több mint 30 éve mind a vendéglátók, mind pedig a látogatók számára az épített örökség, a régészeti és természeti kincsek ünnepe” – fogalmaztak.

Az országos koordinációval megbízott Miniszterelnökség várja mindazok jelentkezését, akik szívesen megnyitják értékes, érdekes épületük kapuit a látogatók előtt, illetve épületet bemutató tematikus sétát szerveznek szeptember 19-20-án.

Várják azon építészek, restaurátorok, művészettörténészek jelentkezését is, akik a jelentősebb helyreállításokat, restaurálásokat vagy éppen egy-egy új épületet, a jövő örökségét mutatják be az érdeklődőknek.

Regisztrálni ezen az oldalon lehet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére