Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csodálatos mese, ami sokáig velünk marad: Kubo és a varázshúrok kritika

Horváth József György

2016.10.02. 14:48

A Kubo és a varázshúrok egy gyönyörûen animált, izgalmas mese, ami garantáltan hatással lesz a felnõttekre és a gyerekekre egyaránt. A 2009-es Coraline és a titkos ajtó után a Laika stúdió ismét egy olyan filmet tett le az asztalra, amely simán felveszi a versenyt a Pixar és a Disney alkotásaival. Sõt, néha-néha túl is lép azokon.
A sztori:

Hosszú évek bujkálása után a kegyetlen Holdkirály rálel a tengerparti falucskában rejtőző Kubóra. A szüleitől különleges képességeket örökölt fiú menekülni kényszerül és anyja parancsára fontos küldetésre indul. Meg kell találnia apja, a valaha élt legnagyobb szamuráj három részből álló mágikus páncélját, mert csak így győzheti le gonosz nagyapját. A veszélyekkel teli út során a családját övező sötét titkokra is fény derül.

Ma már szinte közhelyszámba megy, hogy az animációs filmeket gyártó stúdiók igyekeznek olyan meséket varázsolni a vászonra, amiket (a szülők legnagyobb örömére) kicsik és nagyok egyaránt élvezhetnek. A szándék ellenére ritkán sikerül maradéktalanul megvalósítani ezt a bravúrt. A Kubó a sikeres próbálkozások egyike.

A lélegzetelállító látványvilágú mozi ügyesen vegyíti a félelmetes (néha már-már horrorszerű) és a vicces pillanatokat, ezzel is gondoskodva arról, hogy a figyelmünket egyetlen másodpercre sem veszítse el. Az út végére Kubóval együtt érkezünk el a végső, egyszerre szívszorító és mégis felemelő jelenetig. A filmet rendezőként is jegyző Travis Knight érezhetően egy személyes, semmihez sem hasonlítható történetet mesélt el és ügyelt arra is, hogy a lezárás sem mindennapi legyen. A kisebbek talán kicsit szomorúnak találják majd a búcsút, a szülőknek viszont ez egy remek lehetőséget adhat arra, hogy elbeszélgessenek velük az elmúlásról, a családról, és arról, hogy ne csak a külsőségek alapján ítéljenek. Az biztos, hogy ezt a csodálatos mesét jó ideig nem tudjuk majd kiverni a fejünkből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére