Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az õsz legütõsebb filmje

2015.10.22. 18:25

Jake Gyllenhaal egy zseni.

A 34 éves színész már nagyon sokféleképpen, számos szerepben bizonyította tehetségét. Ez a csávó bármit el tud játszani. Jake remekül hozza a pszichopatát, a rendőrt, a drogos szociopatát, a hegymászót, a túlélőt, vagy most, a Mélyütésben a bokszolót is.

A történetről:

Jake Gyllenhaal egy befutott sztárbokszolót, Billy Hope-ot alakítja, aki az árvaház viszontagságaiból és kemény utcai életből az öklével küzdötte fel magát a csúcsra. Rekordokat dönt veretlenségben, stílusa és harcmodora egyedülálló. Ám nem menne sokra gyönyörű felesége, Maureen (Rachel McAdams) és kislánya, Leila (Oona Laurence) nélkül. Billy és családja boldogan és hatalmas fényűzésben élik az életüket, mikor egyik pillanatról a másikra minden összeomlik. Egy jótékonysági gálán Billy egyik legnagyobb riválisa dulakodást provokál a bokszolóval. Előkerül egy pisztoly is, ami halálos sebet ejt Billy feleségén, Maureen-on.

 

via GIPHY

Felesége elvesztése után Billy teljesen összeomlik, elveszti a kontrollt magánélete és karrierje felett. Menedzsere, Jordan Mains (50 Cent), kihasználva a főhős mélyrepülését, mindent elkövet, hogy kisemmizze. Közben a hatóságok is rászállnak Billy Hope-ra, elveszik tőle kislányát, a házát és a vagyonát. Barátai és edzőtársai is hátat fordítanak neki. Az összetört lelkű bokszolónak munkát kell találnia, és meg kell győznie a hatóságokat, hogy gondoskodni tud kislányáról. Billy utolós mentsvára Tick Willis (Forest Whitaker) edzőterme. Willis edző lelket önt a megtört bokszolóba és felkészíti élete legnagyobb csatájára, ami nem csak a megváltást, a bosszút, de a szabadságot és kislánya visszaszerzését is jelenti Billy Hope számára.

A Mélyütés nemcsak egy marha jó dráma, de visszahozza a Rocky-filmek feelingjét is a vászonra. A bunyók brutálisak, a gyomrunkban érezzük az ütések erejét, de azért néha meg is hatódunk egy kicsit.

A moziélmény kiváló.

via GIPHY

A színészi alakítások és a rendezés is hibátlan. Sokszor úgy érezhetjük, hogy vannak üres panelek vagy logikátlan lépések a film cselekményében, de szerencsére a szereplők dialógusaiból kiderül minden látszólag üresen hagyott rés. Ha nagyon kötekedni akarunk, akkor firtathatjuk a film technikai részleteit, mint pl: a színészek néha kicsit hiteltelenül bokszolnak (végül is nem profi ökölvívók), a boksz technikák egy kicsit darabosan mennek, plusz a szakáll sem éppen engedélyezett az ökölvívásban, de ettől függetlenül nagyon kemény ringcsaták szemtanúi lehetünk. A történet szép kerek, a Billy Hope és kislánya közti dráma megható, összességében:

ez a film rendkívül motiváló.

via GIPHY

A filmélmény nem lenne teljes a remekül eltalált zene nélkül.

Szokás mondani, hogy az a film, amiben 50 Cent játszik az tutira szar, de esetünkben nem így van. Persze az öreg "Fifti" rettentően szarul játszik, viszont olyan zenészeket csábított a film zenei stábjához, mint Wiz Khalifa, Eminem és Gwen Stefani. A dübörgő rap stílust és remek hangulatot ad a filmhez.

Ami mégis igazán különlegessé, brutálissá és meghatóvá teszi a filmet, az Jake Gyllenhaal színészi alakítása. A Donnie Darko óta kedveljük, a Túl a barátságon óta tiszteljük, a Forráskód és a Fogságban óta imádjuk, az Éjjeli féreg óta pedig egyenesen rettegünk tőle. Persze jó értelemben. A Mélyütésben remekül játssza a buta, a sok ütéstől már-már debil, de szeretni való, csupa-szív harcost.

A film remek választás a hideg, esős őszi mozizós estéken.

A Port.hu értékelése 7,3; az Imdb: 7,6.
A 888.hu értékelése: 7/8

Fiúk, lányok! Ez a film nagyon ajánlott. Ha hezitálnátok, sokkal inkább ez a film, mint a Bíborhegy vagy a Kötéltánc.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Ide is eljutottunk: baromarcúnak nevezte a Jelen főmunkatársa, Tóth Ákos Kövér László házelnököt. Az ember azt gondolta, hogy Márki-Zay kampánybeli alpári szövegei után már nincs lejjebb a baloldalon. Aztán kiderül, de mennyire, hogy van.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére