Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jövõ évet az anyák megmentõjének szenteli a kormány

Forisek Ádám

2017.11.30. 11:28

Semmelweis Ignác-emlékévvé nyilvánítja 2018-at a magyar kormány, hogy ezzel méltó módon emlékezhessünk meg az "anyák megmentõjérõl" születésének kétszázadik évfordulóján.

A kabinet mind az anyaországban, mind a határon túl és diaszpórában élő magyarság körében támogatja és szorgalmazza olyan rendezvények szervezését, valamint oktatási anyagok készítését, amelyek Semmelweis Ignác orvos munkásságához kötődnek, és hozzájárulnak a méltó megemlékezéshez – írja a Magyar Idők.

A kormány felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy a nemzetgazdasági miniszter bevonásával december 15-éig készítsen előterjesztést az emlékév keretében megvalósítandó programokról.

A XIX. században élt orvosról, Semmelweis Ignácról (1818-1865) nem véletlenül emlékezünk meg úgy, mint az „anyák megmentőjéről”: ő vette észre először, hogy a gyermekágyi láz fertőzés következménye, és a fertőzést az orvos keze terjeszti. Semmelweis Ignác a mérgező anyagokat klórvizes mosakodással távolította el, ennek következtében gyakorlatilag megszűnt a gyermekágyi láz jelensége.

Semmelweis ezzel elérte azt, hogy a nők számára a szülés ne jelentsen halálfélelmet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére