Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

14 éve hergeli a magyarokat a magyarok ellen a baloldal

Pörge Béla

2018.12.05. 09:58

2004. december 5-én új szintre süllyedt a magyarországi baloldal: azért kampányoltak, hogy ne kapjanak magyar állampolgárságot a határon túli magyarok.

December 5-e egy nagyon csúnya szégyenfolt a magyar történelemben. Számos csapás érte már ezt a népet, voltak ennél durvábbak bőven. Azonban ezen a napon a csonka-magyarországiak egy jelentős része egyszerűen leköpte és megalázta a gúnyhatáron túlra szakadt testvéreit.

2004-ben ezen a napon tartottak népszavazást a kettős állampolgárságról. Szimbolikus értelemben tehát arról, hogy magyarok-e a határon túli magyarok.

Erre magyarul érző, magyarul gondolkodó ember csak igennel felelhetett, ahogy végül több is volt az "igen" a szavazáson. "Csak" éppen a részvétel volt botrányosan alacsony, így a népszavazás végül érvénytelen lett.

Ami a legdurvább, hogy a Gyurcsány Ferenc által vezetett, az SZDSZ szellemi körein alapuló baloldal a magyarok ellen uszított, és arra biztatta az embereket, hogy szavazzanak nemmel. Tették mindezt olyan kampánnyal, ami az emberek legalantasabb ösztöneire játszott rá, különösképpen az irigységre.

Soha ne feledjük el, hogy az MSZP 23 millió románnal riogatott (ma amúgy a magyarokkal együtt sem élnek 20 millióan Romániában), míg az SZDSZ azzal kampányolt, mennyibe kerülne a kettős állampolgárság.

A legszomorúbb, hogy ennek az undorító uszításnak a szellemi örökösei máig mérgezik a magyar közéletet. Ne feledjük a DK hisztérikus kirohanásait a kárpátaljaiak, vagy a teljes határon túli magyarság ellen. Ezeknek nem lehet befolyása többé a magyarság életére, nem szabad nekik annál több teret adni, mint ami most is van.

Ami pedig még nagyon fontos: bár én akkor még nem szavazhattam, minden magyar testvéremtől bocsánatot kérek a magyarellenes uszításért és azért, hogy sokan bedőltek ennek.

Trianonban felülről szakították szét a magyar nemzetet, 2004. december 5-én viszont saját magunk taszítottuk el magunktól a testvéreinket. Ez a seb nagyon mély, és bár gyógyír rá, hogy 2010-ben a kormány egyik első intézkedése volt a kettős állampolgárság megadása, de teljesen nem gyógyulhat be az ilyen seb.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére