Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

10 tipp szoba bérléshez

888.hu (x)

2020.08.26. 06:10

Gyakran adódnak olyan élethelyzetek, amikor a lakásvásárlás a fővárosban nem opció, viszont egy teljes kiadó lakás mind a méret, mind a költségek szempontjából előnytelen. Ha csak kevés időt töltenél az albérletben, egyedül költöznél, vagy a takarékosság a cél, akkor megéri a kiadó szobák, lakrészek között nézelődni. Tarts velünk, és találd meg segítségünkkel az ideális életteret!

  1. Hasonlítsd össze az árakat!

A Global Best Poperty Zrt. azt javasolja, hogy használjuk ki az online lehetőségeket, és hasonlítsuk össze a webes felületeken az árakat. Ilyen módon egyéni igényeinket is érvényre juttathatjuk, és olyan árak, albérleti jellemzők között keresgélhetünk, amelyek számunkra relevánsak lehetnek. Ugyanakkor tény, hogy az ár nem minden, egyéb szempontokat is érdemes fókuszba helyezni.

Fotó: pixabay

  1. Figyelj az elhelyezkedésre!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy az árakon túl a legtöbben az elhelyezkedés alapján döntenek. Korántsem mindegy ugyanis az, milyen közel van a munkahely, az egyetem, vagy mennyit kell autózni, buszozni a bevásárláshoz. Ilyen szempontból a frekventált kerületek kiemelt népszerűségnek örvendenek. A Kiadó szoba Budapest információi szerint a belvárosi kiadó szobák és lakrészek éppen ennek köszönhetik kedveltségüket.

  1. Nem mindegy, ki a lakótárs!

Ha kiadó szobát keresel, akkor természetesen számolnod kell azzal, hogy lakótársad is lesz. A leginkább előnyös az, ha ismerősöddel, barátoddal oszthatod meg az ingatlant, így biztosan nem lesz lutri a dologban. Egyébként pedig érdemes az olyan ingatlanos cégeket előnyben részesítened, akik kizárólag megbízható, együttélésre alkalmas ügyfelekkel vannak kapcsolatban. Az exkluzív ügyfélkörnek köszönhetően a közös helyiségek használata is gond nélkül megoldható lesz majd.

  1. A lakrész is egy opció!

Legyen szó akár a 9. kerület ingatlanjairól, akár a főváros más kerületeiről, a kínálatban nem csak komplett lakások találhatóak meg, hanem akár egyetlen szobát is bérelhetünk. A legtöbben a lakrészek iránt érdeklődnek, ezekhez ugyanis rendszerint külön fürdőszoba, sőt, akár főzőrész is tartozik. Gondold át, mennyire fontos szempont számodra a privát szféra! Ha nem találkoznál lakótársaddal a hétköznapi tevékenységek során, akkor a lakrészek piacán érdemes körülnézned.

  1. Bérleti díjban a rezsi? Igen!

Ha albérletről van szó, akkor a kaucióval és a havonta visszatérő rezsiköltséggel is számolni kell. A pénzügyi tervezhetőség szempontjából különösen hasznosak az olyan ajánlatok, amelyek fix rezsi költséggel együtt vehetőek igénybe. Nem ritka, hogy a bérleti díj már a havi fogyasztások díját is tartalmazza, tehát azzal együtt értendő.

Fotó: pixabay

  1. Ügyelj a méretre!

Mielőtt a szobabérlés anyagi előnyeit választanád, gondold át, hogy valóban elegendő lesz-e a holmik számára egyetlen helyiség. Sokan éppen ezért inkább a lakrészek bérlését részesítik előnyben, ezek ugyanis nagyobb alapterülettel rendelkeznek, sőt, akár két személy számára is ideálisak lehetnek. Nem mindegy, mekkora terület áll majd rendelkezésedre, így a méret szempontjából ne köss kompromisszumot!

  1. Fókuszban a korrekt szerződéskötés

Albérlet esetén kiemelten fontos a megbízhatóság. Ezt kaphatjuk meg az olyan cégektől, amelyek kifejezetten az albérleti piacon tevékenykednek, és kiadó szobákat, lakrészeket kínálnak. Esetükben nem kell attól tartanod, hogy váratlan meglepetések érnek, nem élhető a bérlemény, plusz költségek jelentkeznek, vagy egyik hétről a másikra kell kiköltöznöd.

  1. Keress egyéni igényeid szerint!

Az online felületek nagy előnye, hogy gyakran megadhatod egyéni elvárásaid a keresési lehetőségek között, és így csak a számodra releváns találatok között kereshetsz. Mindegy, hogy az árban nem kötnél kompromisszumot, vagy az elhelyezkedés terén vannak konkrét elképzeléseid, ilyen módon gyorsan rábukkanhatsz a megfelelő ajánlatokra, akár iroda közreműködésével.

  1. Ne add alább a minőségből!

Ha saját életterünkről van szó, akkor a minőségből nem érdemes leadni. A tapasztalatok szerint az aktuális ingatlanpiaci árakon újszerű, felújított, igényes albérletek várják leendő bérlőiket, ráadásul akár lakrészek és kiadó szobák között is keresgélhetünk. A korszerűen berendezett, kényelmes bérlemények lehetővé teszik, hogy otthon érezd magad a fővárosban- legyen szó rövidebb vagy hosszabb tartózkodásról.

  1. Nem csak diákoknak ideális!

A kiadó szobák piacán elsősorban a diákok keresgélnek, de nem ritka, hogy időszakos budapesti munkavállalás, vagy a fővárosi újrakezdés terén gondolkodó felnőttek is e megoldást választják. A lényeg, hogy egyéni igényeidnek és válassz mindennapi elfoglaltságaidnak megfelelően az aktuális lehetőségek közöl. (x)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére