Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Parasztvakító statisztikaelemzés Karácsony módra

M. Kovács Róbert

2020.07.17. 10:00

A kórházi koronavírus-fertőzések nagy számáról sivalkodik Karácsony Gergely főpolgármester, miközben a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonban a lakók jóval több mint fele kapta el a fertőzést.

Röviden bemutatjuk,

hogyan kell „liberális szakszerűséggel” elterelni a figyelmet a felelősségről.

Mint emlékezetes, a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Pesti úti idősotthon a koronavírus-járvány tombolása idején került a figyelem középpontjába, miután a főpolgármester-váltás után

áldatlan állapotok uralkodtak az intézményben, ami a pandémia idején számos halálos áldozatot követelt.

Karácsonyék már akkor is igyekeztek terelni: hiába derült ki, hogy

a bentlakók jelentős része lesoványodva, rossz fizikai állapotban volt a járvány kirobbanásakor,

a főpolgármester szerint akkor is az állami egészségügyi intézmények tehettek az idősotthonok magas fertőzöttségi arányáról. A főpolgi most egy Müller Cecília tisztifőorvos által kiadott tájékoztatásra hivatkozva fújja újra a felelősségterelő mantrát.

Minden második elhunyt kórházi fertőzésként kapta el a koronavírust Magyarországon. Megdöbbentő, hogy Magyarországon több, mint 1000 ember, akik gyógyulni mentek a kórházba, éppen ott fertőződtek meg a betegséggel. 260-an közülük, majdnem az összes halálos áldozat fele, egészségügyi intézményben elkapott vírus miatt vesztette életét. (...) Világos immár, hogy a járvány megfékezése Magyarországon nem az egészségügyi rendszer miatt, hanem annak ellenére következett be. (...) Már nincs az a kommunikációs trükk, az a propagandakampány, ami elfedné ezt a szomorú igazságot.

Ha már kommunikációs trükköt emleget: túl azon, hogy Karácsonyék nyilván tisztában vannak vele, hogy egy betegség miatt legyengült immunrendszerű szervezet védtelenebb az ilyen fertőzésekkel szemben, a főpolgármester kiakadása még így is meglehetősen álságos. A fenntartása alá tartozó Pesti úti idősotthonban ugyanis ennél jóval tragikusabbak a mutatók. Míg közlése szerint

az országszerte regisztrált fertőzöttek közül minden negyedik beteg kórházban kapta el a kórt, addig a Pesti úti otthon valamivel több 500 lakója közül június elejéig már több mint 312-en fertőződtek meg a koronavírussal, vagyis az ápoltak jóval több mint fele betegedett meg.

Persze Karácsonyék ezt nagyon szeretnék elfelejteni valahogy, de mivel

az ügyben több rendőrségi nyomozás is indult,

erre aligha lesz lehetőségük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére