Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Özönlenek a liberális tüntetők az SZFE épületéhez, rendőrök lepték el a környéket

888.hu

2020.10.16. 16:45

Állítólag. Csata lesz ma este?

 

Korábban írtuk, hogy az SZFE új vezetése kijelentette, csak máig hajlandó belső egyetemi konfliktusként kezelni az egyetem elfoglalását és a tanköztársaság kikiáltását, miután a hallgatók egy része szeptember elején elfoglalta az épületet, és azóta minden tárgyalástól elzárkózik.

Tegnap az egyetem nyilatkozatban közölte, hogy a jövő heti őszi szünetre való tekintettel ma kiürítik az épületet, fertőtlenítik, hogy október 27-én megkezdődhessen az oktatás – immár a normális mederben. Ezt a döntést kör-e-mailben az egyetem dolgozóinak is kiküldték.

Az tüntetőktől azt kérték, hogy délután hatig hagyják el az épületet.

18 óráig mindenkinek el kell hagynia az SZFE épületeit és a kollégiumot!

Körlevélben küldött rektori utasítást a Színház- és Filmművészeti Egyetem új kancellárja, Szarka Gábor és az egyik új rektorhelyettes, Novák Emil az egyetem dolgozóinak és oktatóinak. Azt írják, módosítással előrébb hozzák az őszi szünetet az egyemen, október 16–26.

A hír ma délelőtt jutott el a független-objektív médiához, akik azóta minden erejükkel azon vannak, hogy embereket toborozzanak az SZFE elé. Az összes Facebook-csoportban és szakszervezetben is kiküldték a behívót, és állítólag özönlenek az emberek az épületet védeni.

Ellenzéki kommentelők szerint a rendőrség „megszállta a kerületet”, és „csatára készül”, így hívnak mindenkit az SZFE elé, támogatni a kevésbé szép múltú Tanácsköztársaságra hajazó kezdeményezést.

Lehet, hogy ma este eldől az egyetem sorsa.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére