Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érdektelenségbe fulladt a baloldal által szervezett tüntetés, pár százan vonulgattak Budapesten

888.hu

2022.07.14. 13:40

A rendőrség olyan embereket is előállított a párszáz fős tömegből, akiknek a szervezetében drogot találtak.

 

Mint ismeretes, a magyar kormány változtatott a KATA-szabályozáson. Emiatt a baloldali pártok közreműködésével tüntetések kezdődtek Budapesten.

 

Csakhogy a baloldal azzal nem számolt, hogy ma már alig vannak olyanok, akik kérnek a baloldali hergeléses politizálásból.

Hiába próbálják úgy eladni a megmozdulásokat, hogy azok civil kezdeményezések, egyértelműen a baloldali pártok állnak mögöttük. A tüntetők még kérték is a politikusokat, hogy maradjanak ki belőle, Jámbor András világosan közölte, hogy nem, hiszen pártok szervezik a megmozdulásokat.

 

 

 

Gelencsér Ferenc, a Momentum új frakcióvezetője és elnöke sem bír kimaradni a tüncikézésből, rögtön meg is szervezett szerda délutánra egy demonstrációt a Kossuth térre.

 

 

Az emberek többsége azonban tisztában van vele, hogy 2012-ben a baloldali politikusok nem is szavazták meg a KATA létrehozását, így hiteltelennek érzik a politikusok vergődését.

Hiába tehát Gelencsérék minden igyekezete, hogy abból a karanténból, amibe belekeverték magukat, abból kimásszanak, szerdán ismét kudarcot vallottak.

 

A Kossuth térre alig pár százan mentek ki, rendőrségi információk szerint sehol se voltak többen, mint 800–900 ember.

 

 

 

Nem véletlen az sem, hogy amikor elindították szervezetten a minimális létszámú tömeget a Lendvay utcai Fidesz székházhoz, többen úgy döntöttek, hogy inkább elindulnak haza. Akik meg maradtak és elindultak várost nézni, azok egyrészt csak arra vártak, hogy a rendőrök elveszítsék a türelmüket, és valami olyasmibe torkolljon a tüntetés, mint amit a magyar megtapasztalt 2006-ban. A másik része viszont jól érezte magát – iszogattak, bulizgattak, zenét hallgattak.

 

Az utóbbiak táborából több embert elő is állítottak a rendőrök, többeknél kábítószergyanús anyagot is találtak.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közölte, hogy a demonstrálók csoportjai a főváros több pontján akadályozták a közlekedést, majd felsorolták, hogy milyen intézkedéseket hajtottak végre.
  • A rendőrök szabálysértési feljelentést tettek három ember ellen, aki kerékpárral, illetve gyalogosan akadályozta a forgalmat a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésében.
  • Az Erzsébet híd budai lehajtójánál egy férfi lánccal ütött fejbe egy rendőrt, a feltételezett elkövetőt elfogták, ellene hivatalos személy elleni erőszak miatt az ügyészségen kezdeményeztek büntetőeljárást.
  • Szintén a hídnál egy másik férfit garázdaság gyanúja miatt állítottak elő.
  • Egy férfit az egyesülési és a gyülekezési szabadság megsértése vétségének gyanúja miatt fogtak el.
  • Az Erzsébet hídon egy férfi és egy nő a rendőrök többszöri felszólítása ellenére újra visszament az úttestre. Mindkettőjüket előállították, a férfinél kábítószergyanús anyagot is találtak, emiatt ellene büntető-, a nő ellen szabálysértési eljárás indult.
  • A Margit hídon két embert garázdaság miatt állítottak elő a rendőrök, három esetben kényszerítőeszközt alkalmaztak, miután többszöri felszólítás után sem voltak hajlandóak az úttestről felmenni a járdára

 

Továbbá kiderült az is, hogy a Kétfarkú Kutyapárt elnökét, Kovács Gergelyt, valamint a 9. kerületi kutyapártos alpolgármestert, Döme Zsuzsannát is bevitték éjszakára a fogdába, őket csak reggel engedték ki onnan.

 

 

A PestiSrácok úgy értesült, hogy kábítószer birtoklás miatt indult eljárás a Kutyapárt elnöke ellen. Kovácsnál a rendőrök marihuánát találtak, mire a politikus el is ismerte, hogy fogyasztott füvet. Emiatt még akkor házkutatást tartottak Kovács lakásán, ahol szintén előkerült kisebb mennyiségű kábítószergyanús növény. Döme Zsuzsanna ellen drogokkal kapcsolatos eljárás nem indult.

 

A baloldal a választás óta epekedve várta azt, hogy Magyarországot is komolyabban elérje a válság szele. Ez pedig elérkezett, Gyurcsány Ferenc pedig azonnal jelezte, hogy ezt a szituációt ő meglovagolná, és ha tehetné, akkor átvenné a kormányzást a jobboldali kormánytól.

 

Ezen szándékát már jelezte többször is a közösségi oldalán.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Erős vár a mi Istenünk

Erős vár a mi Istenünk, jó fegyverünk és pajzsunk. Ha ő velünk, ki ellenünk? – írta a miniszterelnök a Facebook-on.

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Nehéz hetek, hónapok várnak a hazai – és az európai – sportélet főszereplőire a hideg beköszöntével. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének minapi nyilatkozata szerint a magyar sport a rendszerváltozás utáni legnagyobb kihívásával néz szembe a háború okozta energiaválság miatt. A 888.hu megpróbált utánajárni, mivel kell szembenézni a sportélet főszereplőinek, illetve annak, hogyan lehet csökkenteni az emelkedő költségeket.

Már nem ömlik a gáz a tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére