Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Eötvös Intézet szerint a különleges jogrend csak álca, valójában így akarja Viktor lerombolni a demokrácia maradékát is

888.hu

2020.03.12. 11:43

„Miért szükséges a különleges jogrend bevezetése?” – teszi fel a kérdést a demokráciaféltő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet a koronavírus kapcsán. Mármint a 19 ezer európai fertőzöttön kívül miért, gondolom. A független intézet egy lépésre van attól, hogy kimondja, hogy az egész koronavírust Orbán rendezte. Alusapit fel!

Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet megint nagyot ment a Facebookon demokráciaféltésben. Elöljáróban annyit érdemes róla tudni, hogy a magát független szaktekintélyként hirdető intézet az elmúlt években nagyjából mindegyik liberális ügy mellé teljes mellszélességgel oda tudott állni, minden esetben természetesen a kormányt szapulva.

Az említett bejegyzést tegnap töltötték fel a Facebookra, amiben megosztották félelmeiket a különleges jogrenddel kapcsolatban.

Az intézet szerint már önmagában a sima járványügyi helyzet is „súlyosan korlátozhatja az egyén jogait”, és már az is elég lenne egy ennél komolyabb járvány kezelésére, az viszont már mindennek a teteje, hogy különleges jogrendet is be akarnak vezetni az országban.

Tulajdonképpen az intézet azt szeretné sugallni, hogy a kormány a koronavírust felhasználva igyekszik lerombolni a sajtószabadságot és a jogállamot – ami felett értetlenül megyünk el, hisz szerintük ez egyébként sem nagyon létezett már az elmúlt évtizedben. Most akkor van még jogállam és szólásszabadság vagy nincs?

A különleges jogrend viszont lehetővé tenné, hogy a Kormány rendeleti úton korlátozza az egyének olyan jogait is, amelyek nincsenek közvetlenül kapcsolatban a járványügyi helyzet kezelésével. Különleges jogrend idején például a szabad véleménynyilvánítás joga a Kormány belátása szerint szűkíthető, korlátozva az információáramlást, a családtagokkal való kapcsolattartást, a tájékozódást a járványügyi helyzetről. E jogok korlátozása nemcsak szükségtelen, hanem a járvánnyal szembeni hatékony védekezést – amelyből valamennyi polgár köteles kivenni részét – is akadályozza.

Az Alapjogokért Központ szerencsére gyorsan megmagyarázta nekik a helyzetet:

Bármely szervezet, amely jelen esetben azonnal azon mesterkedik, hogy az emberi jogi fundamentalizmusra hivatkozva hiteltelenítse a szuverén döntéshozó rendkívüli intézkedését, a közbizalmat roppantja meg és Magyarország érdeke ellen hat

– írták.

A hírt az Index is átvette, megvolt a heti félelem és reszketés, ezen a héten is meghalt a demokrácia.

 

OLVASTAD MÁR?

Németországban koronavírussal fertőzött migránsoktól rettegnek

Németországban koronavírussal fertőzött migránsoktól rettegnek

Polkorrekt nyilatkozat – két „férfi” miatt egy német város összes buszát fertőtlenítették.

Az Egyesült Államokban folyamatosan nő a fertőzöttek és a halottak száma

A Johns Hopkins egyetem és kórház hétfő déli adatai szerint eddig több mint 143 ezer amerikainál mutatták ki a fertőzést, a halottak száma pedig meghaladja a 2500-at.

Szükség van az összefogásra

A Fidesz frakcióvezetője és a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra kérte az ellenzéket, hogy a koronavírus-járvány leküzdésének ügyében fogjanak össze a kormánypártokkal.

Feljegyzések koronavírus idején

Feljegyzések koronavírus idején

Az úgy kezdődött, hogy a gyerek majdnem cigánykereket hányt örömében, amikor kiderült, a jelek szerint vége a tanévnek (na, jó, távoktatás zajlik, de legalább magunknak ne hazudjunk: ennek a tanévnek de facto vége, bár virtuálisan még tart). Aztán eltelt néhány nap, és a gyerek bevallotta: pokolian hiányoznak neki a barátai. Meg a bandázás, a közös programok. Szóval, hiányzik neki minden, amit évközben bármikor űzhetett volna, és valamennyire űzött is, de most, hogy szobafogságra kényszerül, utólag valóságos szabadságcunaminak tűnik számára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére