Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony nem Budapest vezetésére szegődött

Fodor-Horváth Zsófia

2019.10.14. 16:15

A bosszúszavazatok pedig visszaütnek.

A tavaly tavasszal és ősszel az utcákon hőzöngőket egyvalami kötötte össze: a düh. Dühösek voltak, hogy nem az lett, amit ők akartak, és mint egy kisgyerek, hisztibe kezdtek, csapkodtak, szétvertek maguk körül mindent (szó szerint), magyarázatuk pedig kimerült saját gyengeségük figyelembe nem vételével, mert ugye diktatúra van és még csalás is történt. Ezek az emberek, minden dühüket és gyűlöletüket becsatornázva tegnap bosszút álltak. Pillanatnyi dicsőség. Csak a bosszújuk eredménye rájuk ugyanúgy visszaüt majd.

Tegnap sikerült a lehető legalkalmatlanabb jelöltet megválasztani Budapest élére. Gyurcsány emberét, aki politikai pályafutása során egyvalamit bizonyított: hogy bárkit képes elárulni. Neki most sem Budapest volt a fontos (ezt a saját szájából hallhattuk is), hanem a hatalom. És nem azért került a város élére, mert a rá szavazók azt gondolnák, oda való. Hanem mert a szavazók dühösek voltak és bosszút akartak állni a Fideszen.

Az ellenzék kampánya során megteremtette azt a téveszmét, hogy a helyhatósági választásokon megbuktatható a kormány. Hogy ha bosszúszavazatokat adnak le, akkor hétfőtől minden más lesz. Most hétfő van. Más lett minden? Aligha. Ami változott: Budapestet egy arra alkalmatlan ember fogja vezetni, a város, amit szeretünk, nem fog fejlődni. Mert Gyurcsány emberei a kampány alatt sem Budapesttel foglalkoztak, miért tennék ezt a vezetése alatt? Ez a választás – az ellenzék részéről – nem Budapestről szólt. A város áldozatul esett Karácsony Gergely hatalmi játszmájának. Aki Karácsonyra szavazott, az egy dolgot bizonyított: a bosszú fontosabb, mint Budapest.

Szokás mondani, hogy minden kornak megvan a maga lelki állapota, a néplélek kollektívan képes létezni. Háborúk után depressziós és traumatizált a társadalom, ebben a fene nagy jólétben pedig narcisztikus és borderline. Narcisztikus, mert az ego, az „én, én, én” mindennél fontosabb, és borderline, mert mindent feketén-fehéren lát: nem lehet valami rossz, de adott helyzetben hasznos is egyszerre, ha valamivel nem ért egyet, akkor az megy a fekete dobozba, ha valami meg tetszik neki, akkor az patyolat, csupa fehér. Ez történt most is: Tarlós bírja a Fidesz támogatását, a budapesti liberális meg nem szereti a Fideszt, ezért mindegy, hogy Tarlós az egyetlen jó választás Budapestnek, megy a fekete dobozba. Karácsony bár totálisan alkalmatlan, de a Fidesz ellen kommunikál. Ezért megy a fehér dobozba. Az „én, én, én” pedig elsodor minden józanságot, hogy neki akkor pillanatnyilag igaza legyen, az mindennél fontosabb, jön tehát a bosszúszavazat és a kárörvendés.

Hogy mire volt ez jó, azt majd megmutatják a következő évek. Mert ígéretek aztán vannak, amiket be kellene tartani. Az emberek szemét csak ideig-óráig lehet kiszúrni az identitáspolitizálással: kikerülhet a szivárványos Pride-zászló mindenhova, ki lehet hirdetni a klímavészhelyzetet, de előbb-utóbb majd eredmények is kellenek. Amikre valószínűleg sokáig várhatunk, mert Karácsony nem Budapest vezetésére szegődött. Ő Demszky Budapestjét idézi majd meg: hangos lesz, az ellenzék narratíváját viszi majd a nemzeti oldallal szemben, miközben kifolyik majd a keze közül a város.

Budapest jövőjével kapcsolatban egy biztos: pont annyira fog a városról szólni Karácsony Gergely főpolgármestersége, amennyire a kampánya is arról szólt. Semennyire.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Ez történt ma

Ez történt ma

Töketlenkedő Karácsony, nyafogó Cseh Katalin, a líbiai erőszaktevő migráns... De azért van jó hírünk is!

Megközelítette a 37 ezret az igazolt fertőzöttek száma Lengyelországban

Egy nap alatt 262 új koronavírusos fertőzöttet jelentettek Lengyelországban, így az igazolt fertőzöttek száma 36 951-re emelkedett – közölte az egészségügy-minisztérium csütörtökön. A halálos áldozatok száma kilenccel nőtt az elmúlt 24 órában, és elérte az 1551-et.

Szlovákiában újra emelkedik a fertőzöttek száma

Emelkedő tendenciát mutat az újonnan diagnosztizált fertőzöttek száma az elmúlt két hétben Szlovákiában, ahol szerdán viszonylag magas, 53 volt a SARS-CoV-2 vírusfertőzéssel újonnan diagnosztizáltak száma – derült ki a szlovák nemzeti egészségügyi információs központ (NCZI) honlapján csütörtökön közzétett adatokból.

Deutsch: elfogadhatatlan az uniós költségvetés és a helyreállítási alap javaslata

Deutsch: elfogadhatatlan az uniós költségvetés és a helyreállítási alap javaslata

Jelenlegi formájában Magyarország számára elfogadhatatlan úgy az Európai Unió 2021 után érvényes, hétéves, 1100 milliárd eurós költségvetésre, mind a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó, 750 milliárd eurós helyreállítási alapra vonatkozó európai bizottsági javaslata – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő csütörtökön Brüsszelben, az EP plenáris ülésének szünetében.

Szerbiában, bár mégsem vezetnek be kijárási tilalmat, folytatódnak a tüntetések

Szerbiában, bár mégsem vezetnek be kijárási tilalmat, folytatódnak a tüntetések

Nem vezetnek be kijárási tilalmat sem Belgrádban, sem Szerbia más városaiban, a szerb fővárosban azonban korlátozzák a vendéglátóhelyek működését és a tömegrendezvényeken részt vevők számát – jelentette be Ana Brnabic miniszterelnök csütörtökön a koronavírus-járvány kezelésével megbízott válságstáb ülését követően.

Cseh Katalin belevörösödött az álhírgyártásba

Cseh Katalin belevörösödött az álhírgyártásba

A Momentum EP-képviselője ismét egy ötéves kislány módjára nyafogott Brüsszelben. Facebook-videójában magából kikelve, szinte az ideg-összeroppanás szélére sodródva sivítozta el unalmas monológját a magyar jogállamiságról, miközben mondandóját csak a szokásos csúsztatások támasztották alá.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére