Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akikre figyelni kell: a gyerekek

Fodor-Horváth Zsófia

2021.12.19. 11:00

A 888.hu új sorozatának különkiadása.

 

Paradox korban élünk: még soha nem kapott ekkora figyelmet a gyermekvédelem, mégis egyre több a veszély, ami a gyerekeinket fenyegeti. Ennek oka leginkább az, hogy a veszély jól álcázza magát, ezért elsőre nem is tűnik annyira komolynak.

A gyerekek jelentik a jövőt, ezért a gyermekvédelem is egyfajta jövővédelem

Gyerekként sokszor halljuk, aztán felnőttként legalább annyiszor mondjuk, hogy „Bezzeg az én időmben minden szebb, jobb, egyszerűbb volt!”. A múltat szépítő nosztalgia egy jócskán torzító szemüveg, a gyermekvédelem esetében például egyáltalán nem a valóságot mutatja: soha nem büntették olyan szigorúan a gyerekeket ért sérelmeket Magyarországon, mint ma. A gyerekek jelentik a jövőt, ezért a gyermekvédelem is egyfajta jövővédelem, így előre is kell gondolkoznia: tanulnia kell a környező világ eseteiből, számítania kell arra, hogy ami pár határral arrébb történik, az előbb-utóbb itt is megjelenik.

A gyorsan változó világ újfajta veszélyeket is hordoz, a túldigitalizált világ, a korlátlan internet, a bárki számára elérhető alkalmazások mind olyan felületek, ahol a legsebezhetőbbeket, a gyerekeket valami baj érheti. Ezzel számolni kell, erre fel kell készülni, és nem elég a szülőkre hárítani a felelősséget, mert ők egyedül nem biztos, hogy meg tudják védeni a gyermekeiket, bármennyire is szeretnék. Nehéz helyzetben is vannak, hiszen a legtöbb, általában „civil” segítség pont az, amitől védeni szeretnék őket, de az álruhájuk, ami újabban szivárványszínben pompázik, nagyon megtévesztő.

A szivárvány már rég nem a gyerekekről szól

Az emancipációs mozgalmak közös jellemzője, hogy nem ismernek határokat, addig mennek, amíg meg nem állítják őket. Hatékonyabban terjedhetnek, ha nem kell megküzdeniük a hagyományos neveléssel, így már gyerekkorban elkezdik munkájukat: szimbólumuk, a szivárvány tökéletesen alkalmas is arra, hogy megszólítsák őket. A szivárvány már rég nem a gyerekekről szól, vagy a boldogságról, a csodáról, de az elfogadásról sem. Elvették a gyerekektől azok, akik most saját politikai céljaikra használják, amit jól hangzóan elfogadásnak hazudnak.

Elvesztegettük a jövőnket?

Ha a jövőt akarjuk építeni, akkor akikre a leginkább figyelnünk kell, azok a gyerekek. Ha nem tesszük, azzal a jövőt tékozoljuk el. Ha várunk, ha nem hiszünk a szemünknek, ha naivak vagyunk, és nem kezelünk valódi veszélyként valamit, ami elsőre jó ötletnek tűnt – a túldigitalizált világot, a korlátlan internetet, a bárki számára elérhető alkalmazásokat vagy épp a szivárványszínbe öltözött szexuális propagandát –, akkor elvesztegettük a jövőnket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére