Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akikre figyelni kell: a gyerekek

Fodor-Horváth Zsófia

2021.12.19. 11:00

A 888.hu új sorozatának különkiadása.

 

Paradox korban élünk: még soha nem kapott ekkora figyelmet a gyermekvédelem, mégis egyre több a veszély, ami a gyerekeinket fenyegeti. Ennek oka leginkább az, hogy a veszély jól álcázza magát, ezért elsőre nem is tűnik annyira komolynak.

A gyerekek jelentik a jövőt, ezért a gyermekvédelem is egyfajta jövővédelem

Gyerekként sokszor halljuk, aztán felnőttként legalább annyiszor mondjuk, hogy „Bezzeg az én időmben minden szebb, jobb, egyszerűbb volt!”. A múltat szépítő nosztalgia egy jócskán torzító szemüveg, a gyermekvédelem esetében például egyáltalán nem a valóságot mutatja: soha nem büntették olyan szigorúan a gyerekeket ért sérelmeket Magyarországon, mint ma. A gyerekek jelentik a jövőt, ezért a gyermekvédelem is egyfajta jövővédelem, így előre is kell gondolkoznia: tanulnia kell a környező világ eseteiből, számítania kell arra, hogy ami pár határral arrébb történik, az előbb-utóbb itt is megjelenik.

A gyorsan változó világ újfajta veszélyeket is hordoz, a túldigitalizált világ, a korlátlan internet, a bárki számára elérhető alkalmazások mind olyan felületek, ahol a legsebezhetőbbeket, a gyerekeket valami baj érheti. Ezzel számolni kell, erre fel kell készülni, és nem elég a szülőkre hárítani a felelősséget, mert ők egyedül nem biztos, hogy meg tudják védeni a gyermekeiket, bármennyire is szeretnék. Nehéz helyzetben is vannak, hiszen a legtöbb, általában „civil” segítség pont az, amitől védeni szeretnék őket, de az álruhájuk, ami újabban szivárványszínben pompázik, nagyon megtévesztő.

A szivárvány már rég nem a gyerekekről szól

Az emancipációs mozgalmak közös jellemzője, hogy nem ismernek határokat, addig mennek, amíg meg nem állítják őket. Hatékonyabban terjedhetnek, ha nem kell megküzdeniük a hagyományos neveléssel, így már gyerekkorban elkezdik munkájukat: szimbólumuk, a szivárvány tökéletesen alkalmas is arra, hogy megszólítsák őket. A szivárvány már rég nem a gyerekekről szól, vagy a boldogságról, a csodáról, de az elfogadásról sem. Elvették a gyerekektől azok, akik most saját politikai céljaikra használják, amit jól hangzóan elfogadásnak hazudnak.

Elvesztegettük a jövőnket?

Ha a jövőt akarjuk építeni, akkor akikre a leginkább figyelnünk kell, azok a gyerekek. Ha nem tesszük, azzal a jövőt tékozoljuk el. Ha várunk, ha nem hiszünk a szemünknek, ha naivak vagyunk, és nem kezelünk valódi veszélyként valamit, ami elsőre jó ötletnek tűnt – a túldigitalizált világot, a korlátlan internetet, a bárki számára elérhető alkalmazásokat vagy épp a szivárványszínbe öltözött szexuális propagandát –, akkor elvesztegettük a jövőnket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

Orvosi vizsgálaton vesz részt Vancsa Zalán pénteken Manchester Citynél. Az MTK 17 éves futballistájának angliai pályafutásáról alig néhány hete állapodtak meg. Az angol bajnokcsapatot is működtető City Football Group holding ötmillió euróért veszi meg a fiatal magyar csatár játékjogát.

Megjelent a Szamizdat 16

Megjelent a Szamizdat 16

A miniszterelnök új írásában az Európai Bíróság hamarosan elkészülő ítéletéről és annak hatásáról értekezett. A szamizdatot módosítás nélkül közöljük.

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Karácsonyék ellen vallott egy tanú, Bajnai és MZP Londonban egyeztetett

Egy tanú részletes vallomást tett arról, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros Berki Zsolt közreműködésével miként próbált vevőt találni a Városházára. Londonban pedig Bajnai és Márki-Zay tartott hosszú megbeszélést. Tízéves gyerekeket vettek fel egy LMBTQ-klubba, szüleik tudtán kívül.

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

Kálmán Olga és a hülyének nézett magyarok

A gyűlölet erőt ad. Sokkal több erőt ad, mint a hit, remény, szeretet. Kálmán Olgáról jutott eszembe ez a bölcsesség, aki úgyis mint egykori baromira függetlenobjektív műsorvezető, elment egykori munkahelyére, az ATV-be és tíz percen keresztül folyamatosan gyűlölködött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére