Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áder János a Maccabi sportolóinak: Isten hozta Önöket Magyarországon!

Forisek Ádám

2019.07.30. 22:17

Kedd este került sor a 15. Maccabi Európa Játékok ünnepélyes megnyitójára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ezzel hivatalosan is elrajtolt a multisportesemény, amelynek 2019-ben Budapest ad otthont.

A nyitóünnepségen Áder János köztársasági elnök mellett jelen volt Joáv Galant izraeli bevándorlásügyi miniszter, Motti Tichauer, az Európai Maccabi Szövetség elnöke, Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, Heisler András, a Mazsihisz elnöke, Deutsch Tamás, az MTK elnöke, a játékok védnöki testületének vezetője, valamint Deutsch Péter, az MTK ügyvezető elnöke.

Fotó: MTI Fotóbank

Az ő köszöntésük után került sor a játékokon részt vevő 43 ország csapatainak bevonulására a stadionba. A több mint kétezer sportolót Áder János köztársasági elnök, a Maccabi Európa Játékok fővédnöke köszöntötte.

Fotó: MTI Fotóbank

Beszédében a köztársasági elnök Kemény Ferencet említette: a zsidó családban született férfi volt az, aki az újkori olimpiai játékokat kezdeményező és elindító Nemzetközi Olimpiai Bizottság alapító tagja volt. Áder János hangsúlyozta: a 123 évvel ezelőtti, 1896-os, Athénban rendezett olimpián Magyarország első aranyérmét Hajós Alfréd, egy zsidó sportoló szerezte.

Tisztelt Vendégeink! Kemény Ferenc és Hajós Alfréd – velük vette kezdetét a magyar sporttörténelem.

A köztársasági elnök szerint az egyik legszebb emberi tevékenység a vetélkedés, akár a sikerért, akár a szurkolás lélekemelő hatásáért, akár a közösségért. Ezt a célt szolgálja a Maccabi is: hogy a játék közösséget teremthessen. Mint mondta: „büszkék vagyunk mindazokra, akik magyar színekben versenyeznek. Büszkék vagyunk zsidó honfitársainkra, akik közös önbecsülésünket gyarapították egykor és ma is.”

Isten hozta Önöket Magyarországon!

– üzente Áder János a stadionban összegyűlt sportolóknak.

Fotó: MTI Fotóbank

Ezzel hivatalosan is kezdetét vette a 15. Maccabi Európa Játékok. Mint az esemény médiapartnere, természetesen mi ott leszünk. Kövessétek a 888-at!

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére