Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Városháza-eladás: Karácsony ugrott ki a zöld leveles csipkebokorból

Horváth K. József

2021.12.17. 16:05

Kemény felelet érkezett a Városházáról a Mi mozog a zöld leveles bokorban? kezdetű népdal kérdésére. Az már régen kiderült, hogy se nem róka, se nem nyúl, de arra csak most derült fény, hogy éppen Karácsony Gergely az, aki kiugrott a zöld leveles csipkebokorból.

Történt mindez azután, hogy a Városháza-ügyet vizsgáló bizottsághoz érkezett egy dokumentum, amelynek ingatlanfejlesztő szerzője büntetőjogi felelőssége tudatában rögzítette, hogy az abban szereplő állításokat hajlandó megerősíteni személyesen, a Városháza-ügyet vizsgáló bizottság ülésén, illetve a rendőrség számára is. Kiderült, hogy az értékesítendő ingatlanok között van a Városháza épülete is. Az üzlet a főváros vezetőinek, így a főpolgármesternek is a tudtával és beleegyezésével történhet meg.

Ez nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy ezen súlyos állítások megkérdőjelezik Karácsony Gergely eddigi összes, a Városháza eladási szándékát cáfoló nyilatkozatát.

Kiderült a dokumentumból, hogy a vásárlás iránt érdeklődő befektető nem lepődött a meg a 40 milliárd forint körüli vételáron, ám a 10 százalékos tiszteletdíjat sokallta. Az ingatlanközvetítő Berki Zsolt azzal indokolta a magas összeget, hogy abból a fővárosnál magasabb körök is részesülnek.

Eddig jutottunk az ingatlanfejlesztő ismereteinek megismerésében, amikor Karácsony Gergely, mintha tűt szúrtak volna a fenekébe, úgy ugrott ki a bokorból, hogy elmondja, ki is az a bizonyos titokzatos tanú. Senki nem kérdezte őt! Sőt nem is gondolta volna senki, hogy a főpolgármester ismerte volna a tanút anélkül, hogy a vizsgáló bizottság előtt személyesen felfedte volna kilétét.

– Egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb „koronatanúja” – vágta oda Facebookján, ami azért is érdekes, mert hosszú bejegyzésében arról nem ejtett szót, hogy Zentai Pétert, a Karácsony szerinti „koronatanút” a bíróság elítélte volna. Így aztán lehet, hogy csak azért nevezte bűnözőnek, hogy hogy próbálja hitelteleníteni a személyét. Balliberális jogászok pedig azonnal elkezdték bagatellizálni a közjegyző előtt tett nyilatkozat jelentőségét, pedig sok értelme ennek nincs. Az abban foglaltakat ugyanis – ha hamisak – külön eljárásban fel tudják használni a tanú ellen. Akkor meg minek akarná valaki saját magát önként börtönbe csukatni?

Talán éppen ezért lett Karácsony ideges, hogy még azelőtt próbálja befeketíteni a tanúságtevőt, mielőtt ő megszólalhatna a vizsgáló bizottság előtt. Hogy szavait a nyilvánosság úgy fogadja, mintha egy beépített emberről lenne szó, aki csak politikai lejáratás céljából mond ilyeneket.

Karácsony kapálózása azonban meglehetősen szánalmasra sikeredett. Volt ott minden. Fidesz-bérencnek hordta le azt a Ganspergert, akit éppen a közeli haverja, Bajnai Gordon nevezett harcostársának, s aki közös tárgyaláson is részt vett az esetleges vevőkkel. Aztán hirtelen megjelentek Orbán és Putyin oligarchái az ügyben. Abban az ügyben, amelyről korábban éppen a főpolgármester jelentette ki, hogy „nincs ügy.”

Karácsonyhoz illően beosztottjait, Kerpel-Fronius Gábort és Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyetteseket is láthattuk magyarázkodni – nyilván főnöki utasításra – az ATV-ben. A Városháza DK-s jegyellenőrasszonya többször is azt hangsúlyozta az adásban, hogy „Nem akartuk, nem akarjuk eladni a Városházát.” Kerpel-Fronius pedig azt mesélte el a nézőknek, hogy a főpolgármester javaslatára készítettek előterjesztést a Városháza eladásra, amelyben személyes ő is közreműködött. Ezeket a dokumentumokat a főpolgármesteri kabinet is vizsgálta. Az tehát ezen a csatornán is bebizonyosodott, hogy Karácsony Gergelynek tudnia kellett a Városháza eladását célzó szándékról. Az hogy az eladásra egyelőre miért nem került sor, éppen Bajnai Gordon világosította meg, mert – érezvén a büdöset – szerinte célszerű ezzel megvárni a választásokat.

Gyanítom, hogy a közvélemény már eddig is jól tudta, de ezek után még pontosabban tisztában lehet vele, milyen ember az, aki kiugrott a zöld leveles csipkebokorból? Szabad-e rábízni vagy rendelkezésében hagyni bármiféle olyan jószágot, ami fölött választott közbizalmi státuszáról eredően bármiféle döntést hozhat?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Bukarestben a Sepsi tiszteletére szólt a székely himnusz

Román Kupagyőztes lett a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, és kijutott a nemzetközi porondra, a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet. A székelyföldi labdarúgóklub a bukaresti Giulesti Stadionban 2–1-re verte a Voluntarit. S bármennyire nem tetszett néhány román lap tudósítójának, a veszteseknek végig kellett hallgatnia a székely himnuszt a sporttörténeti győzelmet aratott Sepsi híveinek előadásában.

Az északír dominó

Az északír dominó

Hiába aratott két hete történelmi győzelmet Észak-Írországban az ír sziget újraegyesítése mellett síkra szálló baloldali–nacionalista Sinn Féin párt, a kormányalakítás továbbra is jelentős nehézségekbe ütközik. Észak-Írországban a társadalmi béke biztosítása érdekében kötelezően a választáson legtöbb szavazatot kapó katolikus és protestáns pártoknak kell koalícióra lépniük, azonban a protestáns Demokratikus Unionista Párt komoly feltételhez köti a kormányban való részvételt. A küszöbön álló turbulencia szinte garantált, ami könnyen jelentheti akár azt is, hogy az északír helyzet valódi dominó-hatást elérve az egész Egyesült Királyság felbomlásához fog vezetni.

Hiába akarja az EU, Scholz nem szankcionálja az oroszok miatt Schrödert

Olaf Scholz csütörtökön elutasította az Európai Parlament azon követelését, hogy Gerhard Schrödert szankcionálják, amiért nem volt hajlandó felmondani az orosz energetikai cégeknél betöltött vezető tisztségeket. A német kancellár optimista abban is, hogy a török ellenállás Finnország és Svédország NATO-csatlakozásával szemben leküzdhető.

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Nem oda Buda. Kövér baromarcú lenne, mert őrködik a parlament méltóságán?

Ide is eljutottunk: baromarcúnak nevezte a Jelen főmunkatársa, Tóth Ákos Kövér László házelnököt. Az ember azt gondolta, hogy Márki-Zay kampánybeli alpári szövegei után már nincs lejjebb a baloldalon. Aztán kiderül, de mennyire, hogy van.

A Disney gyerekek számára indít LMBTQ ruházati kollekciót

A befolyó összeggel az LMBTQ-csoportokat támogatják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére