Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vakcina: fontosabb a politikai érdek, mint az ember

Horváth K. József

2020.12.11. 20:40

Most, hogy a vakcinainfón már lehet regisztrálni arra, hogy ki szeretné magát beoltatni koronavírus ellen, s már első nap több mint százezren jelentkeztek is, a hatalmas számot látva azonnal előugrott a bokorból Komáromi Zoltán, a DK háziorvos-egészségpolitikusa, s elkezdte rémísztgetni az embereket, hogy a kormány milyen szervezetlenül kezeli a vakcinaügyet.

Mint cseppben a tenger, képviselve a teljes ellenzék hivatalos álláspontját a témában.

Mintha neki orvosként nem az ellenkezője lenne a dolga, azaz hogy segítsen az embereknek az oltás iránti bizalom megteremtésében. De mikor bemegy az ATV stúdiójába, leveszi a fehér köpenyt, azonnal megszólal belőle a DK-s és politikai lózungokkal igyekszik félelmet kelteni az emberekben azon intézkedés ellen, aminek egyelőre csak igényfelmérés szintjén van köze a védőoltáshoz, nem úgy, hogy aki hamarabb regisztrál, az hamarabb is kap.

Az egész világ reszket a vakcináért, hogy jussunk már végre a pandémia végére. Most, hogy szinte már nálunk is karnyújtásnyira van, ágálni kezdünk ellene? Hogy van ez?

Komárominak mintha ellenére volna, hogy a betegeit biztonságba tudja általa helyezni. Úgysem kap háziorvosként az államtól olyan ellenszert, amely nincs idehaza bevizsgálva, vagy nincs olyan például Európában szerzett minősítése, amely alapján ne lehetne nyugodtan beadnia. „Én tökéletesen végig fogon olvasgatni, hogy milyen certifikációja van annak, ki minősítette ezt a védőoltást.” – mondta az ATV-ben. Szóval Komáromi DK-s köntösében majd pápább lesz a pápánál. Amit tudományos intézetek sora megvizsgált és jóváhagyott, azt majd DK-s szemüvege segítségével ő kegyeskedik megerősíteni vagy felülbírálni.

Ha nekem Komáromi Zoltán lenne a háziorvosom, ezek után biztos azonnal átjelentkeznék máshoz. A háziovosnak ugyanis a gyógyítás a dolga, nem a kormány, az egészségügyi rendszer elleni lázítás. Ilyen alapon az összes általa felírt gyógyszert átvizsgálhatná. De nem teszi, mert arra senki nem figyelne oda. Nem lehet vele szívni Orbán vérét, s mindenki csak röhögne rajta. (Talán így is.)

Ma reggel viszont láttam egy Facebook-bejegyzést, amely teljes mellszélességgel kiállt a vakcina mellett. Mint a szerző írta, ő már regisztrált, sőt egy magánintézményben is feliratkozott az oltásra, hogy ahol hamarabb hozzájut, ott adják be neki. Függetlenül attól, hogy honnak származik, mert bízik a védőoltás előzetes hazai minősítésében. Tele van tetterővel, még sokáig élni akar! – tette ki posztjában a felkiáltó jelet. Érdekesség, hogy a szerző egy időben a csepeli szocialisták alapszervezetének volt a tagja. Honlapja most csupán annyit árul el, hogy a XXI. kerületben lakik. Arra, hogy talán még ma is a szocialistákhoz tartozik, abból következtehetünk, hogy életigenlő, emberközpontú bejegyzése egyik pillanatról a másikra eltűnt a honlapjáról. Sajnos én sem mentettem le. Meg sem fordult a fejemben, hogy egy ilyen pozitív hangvételű, emberközpontú bejegyzés eltűnhet az éterből.

Tény, nem volt összhangban az ellenzék narratívájával. A szerző merészelt ember lenni, félre tudta dobni politikusi szerepét. Kiállt saját hús-vér érzései mellett.

Nem volnék meglepve, ha ezt ott zokon vették volna tőle.

Ott, ahol az MSZP elnökségének parírozó Bangóné a helyi szervezet elnöke, minden előfordulhat. Még az is, hogy fontosabb a politikai érdek, mint az ember.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kovács Zoltán: Vera Jourová ismét a magyar demokráciát becsmérelte

Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke ismét a magyar demokráciát becsmérelte, megsértve ezzel Magyarországot és a magyar embereket – írta Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön a Twitter-oldalán.

Kussolnak a „jogvédők” a botrányos Lackner-ítéletről

Kussolnak a „jogvédők” a botrányos Lackner-ítéletről

A magyar bíróságok munkáját rendre éles szemmel leső civil szervezeteknek most egy szava sincs arra, hogy a XIX. kerületi bíróság a Lackner-botránnyal kapcsolatban lefolytatott eddigi egyetlen büntetőügyben azt ítélte el rágalmazásért, aki mindössze kimondta azt, amit egy fél ország a saját szemével látott. Ennyire védik Soros civiljei az igazságot...

Bulgária bekeményít: felszólította az AstraZenecát, hogy időben szállítsa a vakcinákat

A bolgár egészségügyi miniszter arra szólította fel szerdán az AstraZeneca gyógyszergyártó céget, hogy tartsa be a vállalásait, de ha erre nem képes, akkor legalább 52 800 adag oltóanyagot azonnal szállítson le, ne halassza azt március 1-jére.

Franciaországban is romlik a járványhelyzet a novemberi nyitás után

Romlanak a koronavírus-járvány mutatói Franciaországban, ezért az újabb variánsok fokozódó terjedésének megfékezése érdekében a következő hétvégén az északi Dunkerque-ben is karantén lép életbe – jelezte szerdán a francia kormány, amely már két nappal ezelőtt bejelentette, hogy hétvégére a francia Riviéra tengerparti településéinek egy részét lezárják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére