Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tüttő Kata tengeri lovaglás közben is lenézi a szegényeket, akikért szavakban annyit dolgozik

Horváth K. József

2021.08.03. 12:20

Tüttő Kata, Karácsony MSZP-s főpolgármester-helyettese a milliomosok körében rendkívül népszerű tengeri lovaglással tölti vakációját a görögországi luxusszigeten, Zakynthoson. Erről maga osztott meg videót a közösségi oldalán, de mint az az okos ember, aki előbb cselekszik, azután gondolkodik, egykettőre el is tüntette onnan.

 

Még szerencse, hogy a Videa videómegosztón jelenleg is hozzáférhető a felvétel, amelyen jól látszik, hogy az amúgy munkaidejében a szegényekért aggódó Tüttő Kata magánéletében mennyire megfeledkezik baloldali, a jelek szerint nagyon is színlelt kötelezettségéről.

Elfeledkezik például arról a 20 ezer forintról, amit a baloldal még a választási kampányban fűtéstámogatásként ígért a budapestieknek, aztán azóta sem lett belőle semmi. Az elmúlt két évben másról sem lehetett hallani a főváros háza tájáról, mint hogy nincs pénz, a kormány kivérezteti a budapesti önkormányzatot. Ha a zakynthosi tengeri lovaglás látványos képeire gondolunk, akkor érezhetjük, hogy nagyon is van pénz a főváros kasszájában, csak nem a szegényekre költik, ahogy megígérték, hanem saját magukra. A vezetők és a közel félszáz fős tanácsadói sereg magas keresetére, juttatásaira.

Emlékezetes egyébiránt az is, hogy a főváros vagyonkezeléséért felelős Tüttő Kata volt az a városvezető, aki együtt bulizott a Lánchíd felújítását végző cég vezetőivel nem sokkal a megválasztása után. Majd a Tarlósék idejében beérkezett pályázatot érvénytelenítették, s az új közbeszerzési eljárást már ötmilliárd forinttal drágábban fogadta el a Karácsony oldalán Tüttővel felálló városvezetés. Ezt az ötmilliárdot pedig előlegként azonnal ki is fizették a nyertes pályázónak, miközben Tarlós ugyanezért a tételért csak 75 millió forintot utalt volna.

Ne azokat a budapestieket hibáztassa a kedves olvasó, akik összefüggést látnak a szegények lenézése, kikosarazása, olcsó ígéretekkel való kifizetése és a vakációját milliomosok körében töltő Tüttő Kata vakációs luxushobbija között. Itt ugyanis nem a szemlélő rosszindulatáról van szó, hanem a kettős mércéről, ami a gyurcsányisták számára még itt is megengedhető. Nekik ez a gazdagságukkal hivalkodó magatartás is természetes, a szegényekkel való szolidaritás hangoztatása mellett. Az külön dühítő, hogy a főpolgármester-helyettes dicsekvésképpen még posztolta is fényűző időtöltését, hogy a gazdag haverok véletlenül se maradjanak le arról, mivel tölti idejét a főpolgármester-helyettes.

Csak hogy értsék a felháborító kettős mérce gyakorlati megnyilvánulását, idézek egy mondatot Tüttő Katától, amit a szegényekkel kapcsolatban mondott a saját szájával: „Túl sok embernek jelent valódi problémát az, hogy ételre vagy pedig fűtésre költse nagyon alacsony jövedelmét.” Miközben betartatlan ígéreteikkel ők csapják be, szúrják hátba a választóikat leginkább.

Az Eurostat adatai szerint 2012 óta folyamatosan csökken a mélyszegénységben élők száma. Míg 2010-ben a magyar lakosság 75 százaléka nem tudott volna fedezni egy váratlan kiadást, 2019-re ez az arány megfeleződött, 36 százalékra mérséklődött. Tegyük hozzá, az Orbán-kormány intézkedései nyomán. A baloldal kormányzása idején ezek a számok – mint látható – éppen fordítva alakultak.

Gyurcsányék persze akkor is jól éltek, milliárdosok lettek. Köztük Leisztinger Tamással, Tüttő Kata volt élettársával. Most nincsenek ugyan kormányon, ám mégsem múlik el nap, hogy ne kerülne terítékre újabb bizonyíték, „tengeri lovaglásos” sztori: a gyurcsányisták csak magukra gondolnak, a választóikra soha.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Állítólagos emberrablókat akasztottak fel egy darura a tálibok

Állítólagos emberrablókat akasztottak fel egy darura a tálibok

A tálibok a nyugat-afganisztáni Herat városában megöltek négy állítólagos emberrablót, majd felakasztották a holttestüket.

Egyelőre csak fenyegetőznek, később majd lövetnek is

Gyurcsány Ferenc a rendfenntartó szerepében tetszelgett a hétvégén.

Lapít az Európai Bizottság, ha a baloldal jogállamiság-ellenességéről van szó

Lapít az Európai Bizottság, ha a baloldal jogállamiság-ellenességéről van szó

Megkérdeztük a tekintélyes Európai Bizottságot a hazai baloldal jogállamiság-ellenes kijelentéseiről. Eláruljuk: a homokba dugták a fejüket.

Svájcban igent mondtak az azonos neműek házasságára

Svájcban igent mondtak az azonos neműek házasságára

Nem csak Németországban döntöttek fontos kérdésekről.

Gyurcsány jogásza továbbra is lábbal tiporná a jogállamot

Gyurcsány jogásza továbbra is lábbal tiporná a jogállamot

Fleck Zoltán újra szükségesnek látta beszállni abba a vitába – pestiesen szólva néphülyítésbe –, amely arról szól, lehet-e feles többséggel a kétharmados Alaptörvényt módosítani, vagy sem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére