Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Szél-erőmű

Vass Krisztián

2020.04.23. 20:26

Vass Krisztián, a Környezetügyért Felelős Államtitkárság tanácsadójának véleménycikke a 888-on!

Tíz esztendeje jobbról kétharmados vihar fúj, akadozik hát a liberális Szél-erőmű. Gyenge fuvallat sziszeg balról: csikorog a zöldre pingált vörös szárnylapát. Szél Bernadett független parlamenti képviselőként mégis azzal hökkentete meg a kormánypárti honatyákat, hogy:

„Én zöld vagyok, önök meg nem zöldek.” Mint mondta: Önök a fákat gyilkolják, önök a folyókat teszik tönkre.” Nem aggódik a kormány „a zöldterületek felett.” Ha az előző állítások hamisak is, ez utóbbi mondat valóban igaz. A szaktárca ugyanis a zöldterületek miatt aggódik. És ennek az elmúlt évtizedben tanújelét is adta. A zöldterületek felett legfeljebb azok vannak, akik kicsit elszálltak saját maguktól. De lépjünk túl e freudi elszóláson, lássuk a tényeket.

 

A képviselőssszony minden állításával ellentétben az Orbán-kabinet tett a legtöbbet a zöld Magyarország megteremtéséért. Távirati stílusban: az elmúlt évtizedben a nemzeti park igazgatóságok éves költségvetése megnégyszereződött. A nemzeti park igazgatóságoknál dolgozó száma megkétszereződött. A védett természeti területek hálózata is bővült: 4200 hektáron 83 új országos jelentőségű védett természeti terület létesült. A nemzeti park igazgatóságok által üzemeltetett ökoturisztikai létesítmények , így a látogatóközpontok, erdei iskolák, bemutatóhelyek, tanösvények száma 276-ról 349-re emelkedett. Ez 2020-ban már a hazai ökoturisztikai létesítmények felét teszi ki. A fejlesztések révén a nemzeti park igazgatóságok éves regisztrált látogatószáma 23 százalékkal, 2010 óta 1,3 millióról 1,6 millió főre emelkedett. A nemzeti park igazgatóságok őshonos állatállományának nagysága meghaladta a 14 ezres egyedszámot, amely 2010-hez viszonyítva 45 százalékot meghaladó növekedést jelent.

 

E beszédes tények birtokában Szél Bernadett máris megkérdezheti ellenzéki elvbarátait az igazi nemzeti zöldpolitika mibenlétéről. Márcsak azért is, mert a Magyar Szocialista Párt (MSZP) kormányzott 2010 előtt. Akikre ilyen keményen rávert a Fidesz-KDNP-kormány, azokkal hogy fog zöldágra vergődni, ha – ne adj Isten – hatalomra kerülnek? Költői kérdés volt. Szóval jobb, ha a politikus saját portáján sertepertél. Bőven lesz ideje ezen gondolkodni, mert a választók az elmúlt évtizedben megmutatták, hogy ahogy az őszödista hazugságokra, úgy az abból kisarjadzott műanyag szóvirágokra sem kíváncsiak. Nem vevők a kívül zöld, belül vörös koalícióra.

És még valami. Száztíz esztendeje született Jócsik Lajos, a hazai környezetvédelem úttörője. A népi-nemzeti mozgalom klasszikusa egy kötetében Arany János idézte: „Ujjából tudományt egy ember sem szopott – hová mit sem tettél – Semmit se keress ott.” Fején találta a szöget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére