Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros-pénzbõl csinált migránssimogató filmet Simicska újságírója

888.hu

2017.09.09. 19:58

Végre elkészült a nagy mû.

Ér-zé-ke-nyí-tés. ÉRZÉKENYÍTÉS. Ez itt a kulcsszó. A hülye magyarok ugyanis nem tudják, hogy ők maguk mit is akarnak valójában, pedig bizony akarják a multikultit és a migránsok befogadását – gondolhatta a videót több tízezer dollárral támogató, sorosista OSIFE (Open Society Initiative for Europe) és Földes András, az Index újságírója.

Közös projektbe kezdtek tehát, amelynek meg is született első két videója, az összképet nézve gyászos eredménnyel. Ez amiatt lehet, hogy amíg a Törvényen kívüli miniállam lett az ideiglenes menekülttáborból című első részben kifejezetten rámennek az empátiát keltő témákra, addig az Ez a város olyan, mint egy lövöldözős videójáték című második részben az empátia örömkönnyes kitörését felváltja a félelem érzése.

A bejrúti menekülttábor lakóiról ugyanis hamar kiderül, hogy szívesen jönnének Európába, ám olyan körülmények közül érkeznének, ahonnan elérhetetlen az integráció: az itt élők zöme egész életében nem dolgozik, ellenben rengeteg a drogfogyasztó. Iskola egyáltalán nincs, így maradnak az utcák, ahol a helyiek szerint a fiatalok sokat káromkodnak és lopásból tartják el magukat. Sok alkoholt isznak vagy épp vízipipáznak, amelyik épp hozzáférhető. A nézeteltéréseket erőszakkal intézik el.

Ha úgy gondolták, hogy ezzel meghozzák a kedvünket a befogadáshoz, akkor tévednek. Sőt, ezzel inkább Orbán Viktor gondolatait erősítik meg: ide ne jöjjenek, helyben kell megoldani a problémákat. Az Indexet és a Nyílt Társadalom Alapítványt ismerve nem ez lehetett a cél, úgyhogy ez a két videó egy marha nagy öngól.

Riporter veszélyben

A második videóban nem maradunk izgalom híján, ugyanis az OSIFE üdvöskéjére, Földes Andrásra fegyvert fognak. Van ezzel egy kis probléma.

A felvételen 3:30-tól látható egy pisztoly, amelyet a meginterjúvolt társaság egyik tagja szorongat. Íme:

Majd ezt a fegyvert egy ismeretlen srác elkéri és kiveszi a társa kezéből. A videóban egy perccel később Földes azt állítja, hogy valaki fegyvert fogott rá.

Ez látszólag ugyanaz a fegyver, amelyiket az előbb a sráctól elkérték.

Majd Földes azt mondja, hogy a mai napig sem tudja, hogy meg akarták viccelni, vagy meg akarták fenyegetni.

Van itt egy furcsaság:

1. Itt ez a riporterrel kedélyesen beszélgető, rokonszenvező társaság.

2. Ebből a társaságból konszenzussal kikerül egy fegyver, az egyik srác átadja egy másiknak.

3. Majd látszólag ugyanazt a fegyvert meglóbálja valaki. A riporter persze drámai hangon siet leszögezni, hogy bizony ez egy neki szánt figyelmeztetés volt.

Úgy tűnik, hogy muszáj volt valami kis akciót belevinni a filmbe, különben dögunalmas lett volna. Az egész jelenet megrendezettnek, felturbózottnak tűnik.

Az érzékenyítés végül is sikerült, de fordítva: még inkább szeretném, hogy ott maradjanak, ahol vannak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére