Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Puskázás mesterfokon

Tóth Dalma

2016.05.10. 12:28

Több ezer diáknak kell megismételnie az egyetemi felvételit, a néhány mesterien puskázó diák miatt.

Diákok okosórákat és szemüvegbe épített kamerákat kihasználva igyekeztek jobb eredményt elérni az egyetemi felvételin, ezért háromezer diáknak meg kell ismételnie a felvételi vizsgát Thaiföldön. A csalási botrány a bangkoki Rangsit Egyetemen robbant ki.

Az intézmény illetékese azt mondta, hogy hárman a szemüvegükbe épített apró kamerákkal filmre vették a vizsgafeladatokat, és elküldték a felvételeket egy termen kívüli, segítő csapatnak, amely elküldte a helyes válaszokat három másik vizsgázó diák okosórájára.

A vizsgafeladatokat megoldó csapat egyik tagja bevallotta: 24 ezer dollárt (több mint 6,6 millió forintot) kapott azért, hogy a szóban forgó felvételizőket bejuttassa az orvosi egyetemre.

A délkelet-ázsiai országban ádáz küzdelem folyik azért, hogy a diákok bekerüljenek az egészségügyi képzést nyújtó felsőoktatási intézményekbe, ugyanis az orvosi hivatás nagy presztízzsel jár Thaiföldön, ahova a világ minden részéről érkeznek páciensek.

Az egyetem rektora azt mondta, hogy feketelistára tették az érintett diákokat, vagyis nem felvételizhetnek újra az intézménybe. A rektor közzétett a Facebook-oldalán egy bejegyzést a csalásról, és ezt több tízezren osztották meg.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére