Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pulai András és Horn Gábor már menthetetlenül hátat fordított a valóságnak

Prokaj Dávid

2022.01.07. 15:20

Tegnap este tartottak egy vitát az ATV Voks című műsorában, ahova meghívták a politikai elemzőket. Még csak pár perce kezdődött el a vita , de az egészségem érdekében inkább félbe is szakítottam a nézését, mert már bántotta a fülem a sok-sok sületlenség.

 

A Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke, Horn Gábor korábban volt országgyűlési képviselő. Méghozzá Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége alatt, 2009 előtt. Emlékeznie kell arra, hogy az új éveket minden magyar állampolgárnak úgy kellett indítania, hogy tisztában volt vele: kevesebb pénz lesz a tárcájában.

Ennek tudatában az ATV Voks című műsorban azt, hogy a kormány a remek gazdasági helyzetnek köszönhetően

  • béremeléseket tud végrehajtani,
  • jár az adó-visszatérítés a családosoknak,
  • a 25 éven aluliaknak nem kell személyi jövedelemadót fizetni,
  • valamint a nyugdíjasok az emelt nyugdíj mellett megkapják februárban a 13. havi nyugdíjat is,

azt ő lealacsonyító módon „osztogatásnak” nevezett, mely szerinte szimplán „egy ócska balos cucc”.

De itt nem állt le. Közölte, hogy a Fidesz csak egy „szélsőjobbos társaság”, mert a kormány a globális érdekkörökkel szemben igyekszik lokális, nemzetállami megoldásokban gondolkodni. Szerinte ma már a világban a globalizmus dívik, egy globalizált világban élünk, így a vírust se lehet a határnál megállítani.

Lehet a nemzetállamokról fecsegni, de a járvány például nem kérdezi meg azt, hogy hol van a határ”

Magyarán azt állítja, hogy a nemzetállamok nem tudják megfékezni, és önállóan sikeresen kezelni a járványhelyzetet, ezért kizárólag az EU az amelyik tudna rajtunk is segíteni. Sajnálatát fejezte ki, hogy a kormány megvédi az ország, és benne a magyar emberek érdekeit Brüsszelben.

Én úgy gondolom, hogy a magyar kormány nem EU-ellenes. Ha az lenne, már lett volna 12 évük a kilépés elindítására.

Legitim vitát erről persze lehet folytatni, de a magyar emberek többsége még mindig az EU belül képzeli el az ország jövőjét. A magyarok ugyanis látják, hogy attól még, hogy Magyarország nem „csicskul” be a különféle civil- és lobbiszervezeteknek, valamint egyéb uniós intézményeknek, még az ország és a magyar kormány uniópárti.

Horn Gábor szerint agresszív kampányra lehet számítani, azonban az ellenzéket nem vette a szájára. Rögtön a kormány hozzáállását kezdi el kritizálni, sőt: úgy véli, hogy a magyarok által demokratikusan megválasztott vezetők azok, akik „hergelik” és „uszítják” a magyarokat a migránsok, Brüsszel és az ellenzék ellen.

Hol élt az elmúlt 12 évben, igazgató úr? A baloldali ellenzék napi szintű ócsárolását, szidalmait, provokálását nem látja?!

Vagy mit vár el az elemző úr? Hogy a kormány simogassa és pátyolgassa a migránsokat és az ellenzéket?

A kormány annyit kér az Európába bevándorolni szándékozókat, hogy azt kizárólag legális úton tegyék meg. Az ellenzéktől pedig, hogy végezzenek tisztességes munkát, ha meg nem így tesznek, akkor azt szóvá is fogják tenni. Hiszen ez a dolguk: a magyar emberek képviselete. Azt talán mégse várhatja el a kormánytól, hogy mindenféle hazug állításra úgy reagáljanak, ahogyan kénytelen a napokban már Márki-Zay Péter: hogy meg se szólaljanak.

Orbán Viktorra és a jobboldali politikusokra, szavazókra szájkosarat tenne?!

 

Aztán érkezett a mindannyiunk „kedvence”, Pulai András, aki szintén egy erős mondattal nyitott. Ő se gondolja, hogy a Fidesz egy jobbközép párt lenne, hiszen még

a jobbközép európai pártszövetségből is kiszorult.”

A helyzet azonban az, hogy az a Néppárt, amely mindenben egyetért a baloldali pártokkal, amely úgy beszél, mint a baloldali pártok, és úgy is cselekszik mint a baloldali pártok, akkor az a pártszövetség baloldali. Így az véletlenül se lenne szabad jobbközépnek bélyegezni, mert még megsértődnének rá.

Az pedig, hogy a Fidesz „kiszorult” volna, az megint csak hamis állítás, mert a Fidesz önmaga állt fel az asztaltól, és hagyta ott az ideológiáját és értékeit eldobó Néppártot.

A Publicus Intézet stratégiai igazgatója szintén agresszívnak nevezte a Fidesz kampányát, ennek oka pedig szerinte az, hogy az ellenzéknek esélye van kormányra kerülni. A magam részéről az utóbbi napokban-hetekben nem láttam új Pulai-kutatást, amely bevédené a szivárványkoalíciót, azokat a kimutatásokat viszont láttam, amely mélyrepülést mutatnak a baloldali pártoknál. A kritikai hangokat Márki-Zay stílusáról szintén lehet hallani.

Érthetetlen, hogy miért mondanak ekkora, a valóságtól teljesen elrugaszkodott blődségeket a baloldali elemzők, miközben az ellenzékről inkább szót se mernek ejteni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére