Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Kötcséje nem Gyurcsány kötcsei találkozója

Horváth K. József

2022.09.10. 11:12

Gyurcsányt valószínűleg megüti a guta, hogy ő soha nem lesz hivatalos Kötcsére.

 

Oda, ahol a Dobozy-kúria épületében 2004 óta évente tartja a Fidesz a Polgári pikniket, amelyen Orbán Viktor zártkörű helyzetértékelést ad az aktuális politikai folyamatokról. Így lesz ez ma is.

Kötcse a Balaton déli partjától kilenc kilométerre fekvő Hild-díjas település, ahol számos műemlék nemesi kúria található, köztük Antall József fia által felújított is, amelynek szinte a szomszédságában vásárolt házat – érdekesség: Dés László zenésztől – Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára.

Tette mindezt négy évvel azután, hogy a Fidesz az őszi politikai évindítóját rendszeresen itt tartja. A zártkörű rendezvény azt jelenti, hogy ide csak a jobboldali-konzervatív szellemi és gazdasági holdudvar képviselői kapnak meghívót. Ergo Gyurcsány sohasem.

 

De hogy Kötcse neve ne kötődjön egyértelműen a kormányfőhöz, mindent elkövet, hogy a községhez kapcsolódóan ő is hírt adjon magáról. Mintha ő is beletartozna abba a körbe, amely az ország szempontjából meghatározó döntéseket hozza vagy előkészíti.

Ma is igyekezett kihasználni az alkalmat. Egy, a falubeli gyerekek és saját fia találkozásáról posztolt negéd történetet, hogy milyen jól érezték magukat két napig náluk a nebulók.

Hogy a sztori igaz-e vagy csak kitalált, azt most hagyjuk. Mindenesetre érdekes, hogy azon a fotón, amelyet mellékelt és amelynek az volt a célja, hogy az ifjak önfeledt időtöltését és a városi és a falusi gyerekek egymásra találását illusztrálja, mindenki háttal van, azonosíthatatlan módon.
„És ezek a gyerekek értették és szerették egymást. Várták, hogy másnap is találkozzanak. Jöttek. Közössé lettek a semmiből. Nem tudom, hogy a szülők mit gondolnak a világról. Nem beszéltünk politikáról.”

 

Önök szerint, ha ott áll a szülő Gyurcsánnyal szemben, akiről – a Böszme szavai szerint tudja, hogy kicsoda – és nem beszél politikáról, az mit jelent? Nem kezd örömködni. Nem mondja azt, hogy: „Jaj, Gyurcsány úr, de jó, hogy találkoztunk! Hú, de örülök, hogy készülődik.” Csak „Méregetett pár pillanatig” – írja a Böszme. Politikai szimpátiát ebből a találkozásból nagyon nem lehetett kiolvasni. Inkább elengedte a gyerekeket, hogy ne mondjon ellent a „nagyembernek”.

„Aztán mentek, mert harmadnap már egy másik nagy társaság jött, munka, más dolgunk volt. Kötcsei találkozó.”

Így: csupa nagy betűvel: KÖTCSEI TALÁLKOZÓ.

Hadd gondolja a balga szavazója, hogy ő is ott van a komoly kötcsei eszmecsere részeseként. Ott, ahol Orbán Viktor a hozzá közel álló szakembereket hívta zártkörű találkozóra. Ahol az ország sorsát, jövőjét beszélik át.

Kedves Olvasó! Ne engedje, hogy Gyurcsány ezúttal is megpróbálja megtéveszteni önöket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére