Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Nincs kétség: Márki-Zay Péter gyurcsanyizálódik

Nagy Gábor

2018.10.21. 18:55

Õszintén sajnálom, sõt, röstellem, hogy tegnap nem írtam Márki-Zay Péterrõl, Hódmezõvásárhely polgármesterérõl, de most mindent bepótolok.

Be kell, hogy valljam: ritkán olvasok Népszavát. Pedig tudom, ott az újságírás minden jóságával találkozhatok: szakmaiság, objektivitás, függetlenség és így tovább. (Épp úgy, mint az Indexnél.) Ám amiatt, hogy ritkán forgatom a valódi tartalmakat, lemaradtam a vásárhelyi polgármester legfrissebb interjújáról. Mert, ha valami igazán ütős dolgot szeretnétek olvasni, ezt a beszélgetést nem szabad kihagyni!

Persze a szokásos ellenzéki lózungok most sem maradhattak ki az interjúból. Ezekre már fel sem kapom a fejem. Arra azonban rögtön felfigyeltem, hogy a cuckonzervatív vásárhelyi Márki-Zay Péter, vagy ahogy csak a hivatalban becézgetik, Peti hogyan Molotov-koktélozik.

Talán még emlékszik mindenki arra, mikor tavaly ősszel összeállt az Embertelen Közhangulat-ellenes Szövetség – Gundel Takács Gáborral, Hajós Andrással, Gégény Istvánnal és Veiszer Alindával az élen. Nemzetünk józan hangjai akkor arra figyelmeztettek minket, hogy hazánkban igencsak elszaporodtak az indulatok, dúl az idegenellenesség, és így tovább. Természetesen e nemes kiállásnak igen hamar meglett az eredménye a másik oldalon: Gundel, Hajós, Gégény, Veiszer és a többiek mennybe mentek. Most meg itt van Márki-Zay interjúja. Mégsem látom sehol az Embertelen Közhangulat-ellenes Szövetséget, hogy azt mondanák: „ez azért már sok”.

Pedig a vásárhelyi polgármester igazán nem fukarkodott az indulatokkal:

Népszava: Utalt arra, hogy akár forradalom is véget vethet a mostani rezsimnek. Tényleg hiszi, hogy békés úton már nem is lehet változás?

Márki-Zay: A demokratikus rendszereket demokratikusan váltják le, míg a nem demokratikusat nem. Az elmúlt nyolc évben nagyon nagy lehetőséget adott az országnak az a temérdek pénz, amit az EU öntött ide. Ha az uniós pénzek nem jönnek, összeomolhat a gazdaság. Amikor majd Románia elrobog mellettünk, amikor egy esetleg bekövetkező válság miatt ismét nem lehet majd itthon munkát találni, akkor az emberek rádöbbennek, hogy mi is valójában az Orbán-rendszer öröksége: egy megfélemlített és meglopott ország, ahol a kormánypárti politikusok kastélyokban laknak és magángépeken repkednek.

Ahol ilyen hatalmas a kontraszt, ott nagyon hirtelen előkerülhetnek a Molotov-koktélok és az erőszak is. Isten óvja ettől Magyarországot, de ahol ennyi embert tesznek tönkre politikai okból, ott nem zárhatjuk ki megnyugtatóan ezt a lehetőséget.”

 

Õszintén, nem sűrűn fordul elő, hogy egy demokratikusan megválasztott politikus egy jogállamban arról beszél: „előkerülhetnek a Molotov-koktélok”. Márki-Zay Péter most mégis ezt mondta. Ez pedig kísértetiesen emlékeztet engem korábbi szocialista miniszterelnökünk, Gyurcsány Ferenc mondataira, melyből tudjuk mi sült ki 2006 őszén.

OLVASTAD MÁR?

Kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sorsdöntő választás előtt áll Európa

Sorsdöntő választás előtt áll Európa

Kétharmad

Vajon sikerül-e megállítani a bevándorláspárti elit ámokfutását?

A Vidi nyerte a Magyar Kupát

A piros-kékek másodszor hódították el a trófeát.

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Amerika, London, Párizs

A helyzet kezelésére külön biztonsági szervet hoztak létre a nyugat-európai államban.

Kövér: holnap szavazatainkkal segíthetünk, hogy Európa ne veszítse el önmagát

Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

Amerika, London, Párizs

Csak két hajón több mint 200 illegális bevándorló utazott, ők hamarosan megérkeznek Máltára.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére