Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem találja a szakdolgozatát (se) Karácsony Gergely

888.hu - Magyar Nemzet

2021.05.29. 13:40

A Magyar Nemzet megkeresésére a sajtósai azt válaszolták, hogy a főpolgármesternek azt még meg kell keresnie. Talán ott található, ahova a Gyurcsány Ferenc a saját szakdolgozatát is tette....

 

A Magyar Nemzet írta meg, hogy a főpolgármester az érettségi bizonyítványa után a szakdolgozatát se tudja, hova tehette, így állítása szerint meg kellene keresnie.

A meglétét azért kellene sürgősen bizonyítani, mivel a lapnak az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) adatvédelmi tisztviselője azt állította, hogy Karácsony szakdolgozata

nem szerepel az egyetem könyvtárának elektronikus adatbázisában, és az eredeti példány sem található a gyűjtőköri állományban.

Hozzátették, hogy 2017 óta minden szakdolgozatot digitalizálnak az intézményben, a korábbi szabályozás alapján pedig csak tíz évig őrzik a diplomamunkák papíralapú verzióját.

Karácsony korábban egy lapinterjúban azt hangoztatta, hogy a „diplomájával” (feltehetően a szakdolgozatára vagy a diplomamunkájára gondolt) az Országos Tudományos Diákkör (OTDK) tanulmányi versenyén második lett. A versenyeket szervező Országos Tudományos Diákköri Tanácstól (OTDT) az erre vonatkozó kérdéseikre szintén azt a választ kapták, hogy elérhetetlenek a 2010 előtti pályamunkák.

Azonban nem adták fel, és tovább kérdeződködtek, ezúttal a főpolgármester sajtóosztályánál, ahol Karácsony kiemelkedően sikeres szakdolgozata felől érdeklődtek, amellyel az ELTE Szociológiai és Szociálpolitikai Intézetében 2000-ben szerzett szociológusi egyetemi diplomát.

Karácsony sajtósai viszont kissé cinikusan azt közölték:

Majd ha lesz éppen ráérő ideje főpolgármester úrnak, akkor megkeresi.”

 

Ez azért is érdekes, mert azok az emberek, akik az OTDK-n dobogós helyezést érnek el, általában büszkeséggel tekintenek a diplomamunkájukra, sok esetben látható helyen is tartják azt, de legalábbis pontosan tudják, hol található.

Az is furcsa, hogy Karácsony szakdolgozata nem az első a szellemi teljesítményét tanúsító dokumentumok közül, amelyet rejteget vagy nem talál.

Először azt nyilatkozta, hogy az érettségi bizonyítványát szintén meg kell keresnie, miután kiderül, hogy gyenge az angol tudása. Majd be kellett ismernie, hogy valótlanul állt az egyik nyilvános életrajzában, hogy PhD-fokozattal rendelkezik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére