Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ne csak a fürdővízen, saját zsebén is spóroljon az Európai Parlament!

888.hu

2022.04.30. 20:50

Minimum kistérségi Napoleonnak vagy tájjellegű Montgomery tábornoknak érezheti magát az, aki az Európai Unió stratégáinak javaslatai nyomán akarja megszüntetni az orosz energiától való függőséget. A csőre töltött termosztát és a heveny testszag nyilván hamar térdre kényszerítheti Moszkvát.

 

Egy a jelszó: kevesebbet zuhanyozzunk! MTI/Vajda János

 

Nem csoda, hogy az efféle uniós csodafegyvereknek már a gondolatától is megremegnek az oroszok. A fűtés, illetve a hűtés lejjebb csavarása pedig még csak szolid előjáték, a gyorsító rakétákat a heti, vagy inkább havi egy-két alkalomra redukált fürdés és a mosást helyettesítő ruhaszellőztetés gyújtja be. Nehogy már az Európai Unió fürdővizén hízzanak a ruszkik!

Talán nem ennyire hatékony, de mindenesetre megfontolásra érdemes javaslat lehetne az uniós hivatalnokok fizetéscsökkentése. Természetesen csak némi apróról van szó, de ha már Brüsszelben a mi fűtőtestünket, mosdóvizünket piszkálják, lehetne bennük annyi szolidaritás, hogy miközben a kimerült politikust játszva fáradtan törölgetik gyöngyöző homlokukat,

lemondanának jövedelmük 5–10 vagy éppen 15 százalékáról. Nyilván nem verné a földhöz őket a boríték megvékonyodása.

 

Ursula von der Leyen EB-elnök 28 ezer eurós (10,6 millió forint) havi jussából – az esetleges fizetéscsökkenés után is – ki tudná fizetni az orosz-ukrán háború miatt megduzzadt rezsijét, és Frans Timmermans alelnök sem menne tönkre, ha lemondana jövedelme egy részéről.

A mosás helyett ruhaszellőztetést szorgalmazó holland politikus jelenlegi, havi 23 ezer eurós fizuja ugyan nem egy mesés vagyon, de ha élire rakja a garast, azért még futná egy-egy kisfröccsre a hó végén.

 

A rivaldafénytől távolabb álló EP-képviselők is zsebre vághatnak vagy havi 7–8 ezer eurót (2,5–3 millió forint), talán ők sem jutának koldusbotra némi bércsökkentéssel.

Persze, nem szép más pénztárcájában kotorászni, de egyszerűbb más farkával verni a csalánt. S ugyan az efféle spórolás aligha rombolná porig Moszkvát, azonban ez a javaslat is van olyan hatékony, mint a havi egyszeri fürdés.

Ráadásul ez – legalábbis egyelőre – egy fillérünkbe sem kerül.

A csavargatástól lesz melegünk MTI Fotó: Balaton József

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére