Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Minimálbér-eltörlés: a baloldali miniszterelnök-jelölt akár éhbérért is foglalkoztatna embereket

Horváth K. József

2021.12.14. 16:00

Márki-Zay Péternek – Gyurcsány szerint kapitánynak – nincs szinte olyan nyilatkozata, amelyben a kisemberek pártjára állna a multik érdekeinek képviselete helyett. Így akar választást nyerni.

 

Legmarkánsabban ez a rezsicsökkentés és a minimálbér elleni támadásaiban ölt testet, ami már önmagában arcpirító. Ki gondolná ugyanis komolyan, hogy aki az emberek bizalmából akar miniszterelnök lenni, az úgy vadászik a rokonszenvükre, hogy közben a zsebükben kotorászik? Ki akarja venni venni belőle azt a pénzt, amit eddig már – a nyolc éve megszokott, alacsonyabb szinten – a családok betáraztak a családi költségvetésbe, illetve meg akarja akadályozni, hogy a minimálbér jelentős mértékű emelései révén többlet jusson az otthoni kasszába. Nem másért, mint hogy az emberek jobban éljenek. Ezért hozza létre a kormány ­– eddig soha nem látott mértékben – a munkahelyeket, ezért nyújtja a családtámogatásokat és az adókedvezményeket, hogy tervezhetővé tegye a fiatalok számára a jövőt, biztosítva az országnak azt a demográfiai célt, amelynek révén nem migráns, hanem magyar munkaerő építheti tovább az országot. Mi más lehetne egy kormánynak a célja, mint ehhez megteremteni a feltételeket?

Ahogy teszi a jelenlegi, méghozzá vérzivataros hazai és nemzetközi fenyegetések és zsarolások közepette. De hogy jól csinálja, arra bizonyíték, hogy eddig háromszor egymás után választották meg egy-egy ciklusra.

Ehhez képest jön Márki-Zay, és – ahogy tegnap az ATV-ben külön kérdés nélkül is előállt vele – ismételten elmagyarázza, hogy át kell alakítani a rezsicsökkentést. „Ez az igazi rezsicsökkentés, amire az unió adja a pénzt, falszigetelés, nyílászárócsere, napelemek telepítése.” Emlékszünk Medgyessyre, aki szavakban mindent meg akart hagyni anno abból, amit a Fidesz bevezetett, csak egy kicsit jobban akarta csinálni, egy kicsit többet akart adni annál. A magyarok bevették. Aztán jött a feketeleves.

Márki-Zaynak nem tűnik föl, hogy a rezsicsökkentés jelenlegi formájában nagyon is megfelel a magyaroknak. Azt havonta megkapják, látják a számlán, és érzik, hogy a kormány megbízhatóan csökkenti a havi rezsikiadásokat. A magyarokat nem az érdekli, hogy a számlát az unió vagy a magyar állam fizeti-e, hanem az, hogy neki a hó végén akár megtakarítása is maradhat. Egyáltalán nem érdekli a falszigetelés, a nyílászárók cseréje, a napelemek telepítése. Annál is inkább, mert az most is folyik, nem kell hozzá Márki-Zayékra várni. S aki már felújított panelban lakik, azt éppúgy megilleti az alacsony áram-, gáz- vagy távhődíj, mint azt, akinél csak később jön el a felújítás.

A magyar emberek nem hülyék, bárhogy szeretné őket Márki-Zay „ostobának”, „tudatlannak” beállítani. A magyarok jól tudják, ha valaki annyit babrál a rezsicsökkentés átalakítása vagy a minimálbér megszüntetése körül, mint Gyurcsány kapitánya, akkor abból ő jól nem jöhet ki.

Ne felejtsük el, hogy a nemzeti derékhad a Kádár-érában szocializálódott, ahol azt ígérgették, hogy majd az öt év múlva esedékes pártkongresszus hozza el a Kánaánt. Negyven év alatt ez sosem sikerült. Sőt, maga a rendszer is megbukott.

A hódmezővásárhelyi kapitány még arra sem veszi a fáradságot, hogy hihetően hazudjon a magyaroknak. Ő nyíltan a multik mellé áll, amikor azt mondja, hogy „én személy szerint közgazdászként nem tartom különösebben indokoltnak vagy szükségesnek a minimálbért”. És ezt többször elismételte már különböző alkalmakkor. Ami azt jelentené, hogy felőle a munkaadók akár éhbérért is foglalkoztathatnak embereket. Az alacsony fizetésekkel pedig egyenes út vezet a munkanélküliség tömeges megjelenéséhez.

Mindezt kedvesen, mosolyogva, mintha ő lenne Magyarország legjobb embere. Pedig nem így van. Nincs új a nap alatt. Magyarországnak eddig csak milliárdos miniszterelnököt adott a baloldal, Medgyessyt, Gyurcsányt, Bajnait. Márki Zayt pedig a milliárdosok támogatják – Bige, Bojár –, akik nyilvánvalóan szintén benyújtják a számlát a maga idejében, egyébként nem adnának pénzt a kampányához.

Mi, kisemberek milyen számlát nyújthatnánk be a kapitánynak? Legfeljebb fityiszt, fügét vagy gombaeledelt kapnánk érte cserébe. Érdemes tehát elkerülni, hogy megint átverjenek minket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére