Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Mérges lett az ország

Jánosy Károly

2021.03.22. 20:30

Megint okosabb lettem. Megtudtam, hogy hazánk egy „mérgező ország”. Hozzánk képes Szomália, Afganisztán vagy Sierra Leone a béke és a boldogság szigete, ahol nincsen „pinceszinten az életminőség és az erkölcs”.

 

Nem beszélve arról, hogy a világ boldogabb tájain nyomokban sem fedezhető fel olyasféle gyűlölködés és rasszizmus, mint ezen a 93 ezer négyzetkilométeren. Legalábbis Tóth Krisztina a fentieket emlegette az osztrák Falter magazinnak adott interjújában.

A József Attila-díjas költő magára vonta a fél ország – pardon, jobbára csak a fideszes lakájmédia – haragját, mert azt találta mondani, hogy Jókai Mór Az aranyember, illetve Szabó Magda Bárány Boldizsár című regényét a nőalakok avítt ábrázolása miatt le kellene venni a kötelező olvasmányok listájáról. Neki is esett rendesen a – jobboldali – sajtó, és szerinte eltorzítva mutatták be a kijelentéseit, és főként előnytelen fotókat közöltek róla. „Nagyon nehéz művelt, félénk hangokkal a fogalmatlan, lármás tömegeknél hangosabbnak lenni”, panaszolta az osztrák lapnak. Ő azonban nem akar mást, csak „becsukni maga mögött az ajtót, és nyugalomban dolgozni”.

Nos, ha tényleg ilyen tervei lennének, akkor talán a jövőben nem kellene hasonló magas labdákat szerválni a lármás, műveletlen, mucsai tömegeknek, azaz nekünk. Mert ezek a bunkók könyörtelenül lecsapnak rá.

Igaz, akkor jöhet egy újabb osztrák – német, angol, francia – panaszos lapinterjú.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére