Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Medgyessy után Csáki Judit is lefogatlanozta a magyarokat

Horváth K. József

2022.04.08. 15:30

Nem vagyok túlzottan szomorú attól, hogy a baloldal már mintha a 2026-os választásokat sem akarná megnyerni.

 

Gyurcsány például ott folytatná, ahol a kampányban abbahagyta, Ujhelyi máris és újfent hazugsággal vádolja Orbánt, holott állításának újfent és változatlanul semmi alapja. Karácsony pedig inkább a tanácstalanságot, a hosszú elmélkedést javasolja a választóknak abban a tekintetben, hogy megtalálják a magyarázatot a súlyos választási vereségre. Méghozzá halálosan komolyan. Magyarán már magukhoz sem képesek őszinték lenni, nemcsak a választóknak hazudtak folyamatosan, mondtak szépeket, hogy így lesz, meg úgy lesz, ha majd leváltják Orbánt. Nem merik nyilvánosan bevallani, hogy nekik csak a hatalom kell, de a választók már nem.

 

De nem szerezték meg a hatalmat! Sőt, ismét egy akkora maflást zsákoltak be, hogy a fal adta a másikat. Maga KariGeri ismerte el, hogy „Húsz éve nem volt ilyen választás, amit ennyire benéztem volna”. De mennyire benézte: decemberben még párttársával, Szabó Tímeával együtt kétharmadot jósolt maguknak.

Az az igazság, hogy a főpolgármester nem benézte ezt a választást, hanem elhitte azokat a hazugságokat, amivel ő és tettestársai sózták a választók agyát. Mert a vágy, hogy eltakarítsák Orbánt mindennél erősebb volt. Talán éppen azért, hogy a baloldal városházi, zuglói, kispesti, lőrinci vagy éppen a csúfos szombathelyi bukása előtt jogerősen elítélt Ördög ügyvédjéhez kötődő Czeglédy disznóságaira ne vetüljön több fény, mint eddig.

A vágyvezérelt politika azonban negyedszer is nagyon kevésnek bizonyult.

Miért? Arra talán Orbán Viktor adta a legpontosabb választ szerdai nemzetközi sajtótájékoztatóján.

 

„Most azt gondolom, hogy ez csak a hatalomért koalíció volt. Így is hívtam magamban. Alapvetően tiszteletlenség a választókkal szemben. Tehát előre bejelenteni, hogy bennünket nem érdekel a múltunk, nem érdekel a programunk, nem érdekelnek az eszmék, ezek összeilleszthetők-e vagy sem, bennünket egy dolog érdekel, hogy hogyan lehet megnyerni a választást, vagyis hogyan lehet hatalomra kerülni, és legyőzni valakit, ez tiszteletlenség. Lehet, hogy politikusok számára ez valami okos stratégiának tűnik, de a választók szempontjából ez nem értelmezhető másképpen, mint ahogy lenézik őket, és tiszteletlenek velük szemben.”

 

És hogy mennyire igaz a lenézésről és a tiszteletlenségről szóló kormányfői gondolat, arra a budapesti értelmiség egy nagyhangú képviselője, a pályázatok révén számos esetben központi támogatást is nyert Csáki Judit színikritikus a fogatlan magyarokról adott minősíthetetlen jellemzése adja a csattanós példát.

Mielőtt ezt beidézem, azért idemásolom Medgyessy Péter volt szocialista miniszterelnök 2002-es hasonló gondolatait. Csak azért, hogy érzékeltessem, hogy a baloldal réges-rég óta és folyamatos nézi le a magyarokat.

Medgyessy az akkor még Magyar ATV-re hallgató csatornának ezt mondta: „Elképesztően sok a láthatóan elhanyagolt ember. De mentálisan elhanyagolt, és fizikailag elhanyagolt. Csak egy példát mondok. Szinte mindenkinek hiányoznak a fogai. Szóval fogatlanok, rossz állapotban vannak, rossz lelkiállapotban vannak… Hát tudja, ez egy jelkép inkább az, hogy fogatlan.”

És akkor most jöjjenek Csáki Judit betű szerinti pontossággal közölt szavai: „…láttam orbán magyarországát. nyomorult, semmit sem értő, a nevüket leírni alig-alig tudó embereket, akik megkérdezték, hogy a három lap közül melyikre kell húzni a négy nemet. ez a tömeg – mert ez tömeg – az a bázis, ami a kétharmadot biztosítja neki. orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement –elképedtem, amikor a névjegyzékben láttam, hogy mennyi idősek, és mennyivel néznek ki többnek annál. sok a cigány, sok köztük kevésért megvehető, meg is veszik őket, a szavazatukat is. az országból, a világból nem értenek semmit, nem is akarják. ez a többség, mint látjuk.”

Azt gondolom, ehhez semmit nem kell hozzáfűzni. Márki-Zay Péter, ha még hónapokig kampányolna, talán akkor sem lenne képes összehozni ennyi sértést a magyarok ellen, mint Csáki Judit tette.

Méghozzá azzal hittel, azzal a meggyőződéssel, hogy neki, sőt, nekik, tehát a rendszerváltoztatás utántól máig az SZDSZ-es kultúrkörben gyökerező világuknak teljesen igaza van. Mert Orbán népének „nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement.” Mondja mindezt a tolerancia jegyében, amire ők oly kényesek. Persze csak akkor, ha róluk van szó. Ők mondhatnak másra bármit. Ezt is. Meg Orbánt kisbetűvel. Na ne...

S még az sem józanítja ki őket, hogy magyarok vigyorogva, magasról tesznek rájuk. Eddig 3,1 millióan, a demokráciát segítségül hívva, elsöprő fölénnyel mutattak fityiszt nekik, de ez a szám még nőhet. Ezért írtam a bevezetőben, hogy a baloldal már 2026-os választást sem akarja megnyerni.

Talán többek nevében írhatom, nem fogunk zokogni miatta.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Csaknem kéttucat migráns halt meg Líbia partjainál

Huszonkét mali migráns, köztük három gyermek vesztette életét Líbia partjainál – közölte kedden a bamakói vezetés.

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

Foglalkozunk nőügyekkel: Amikor a szülés trauma

A 888 podcastjának vendége: Bálint Katica, a Bábakalács születésház bábája.

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Rövid zuhany, „dog hug”, hulahopp verseny – Nyugat-Európa készül a télre

Az Oroszország elleni szankciók eddig csak pofán csapták az európai liberális politikusokat, de ez várhat a félmilliárdos lakosságra is, ha a vezetők nem szedik össze magukat végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére