Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kutyaszaros utcák, szellempláza a bezzegkerületben

Fodor-Horváth Zsófia

2020.02.19. 18:45

A tizenharmadik kerületnek mindig is jól ment a bezzegkedés, nem csoda: amióta létezik, szocialista a vezetése. Tavaly adták át a „pesti oldalon” a Klapka Központot, amit – nem vicc – „21. századi agóra”-ként reklámoztak. A reklám része volt, hogy „hatalmas” zöldfelülettel hirdették az építményt: a valóságban ennek az egyik fele a betonkomplexum, a másik pedig egy elég meredek domb, amire a környéken lakó merészebb gyerekek néha felmásznak, de ők is kettőt lépnek, hármat esnek, lévén az egész csak fű, ami azért elég csúszós. Az a bizonyos 21. századi agóra a valóságban teljesen kihasználatlan és alig lézeng a környékén valaki.

Síri hangulat a Klapka Szellemplázában.

Ha valaki azt mondja, hogy a tizenháromban lakik, arra általában csillogó szemek érkeznek válaszul: hú, Pozsonyi utca, Duna-part, de jó neked. Aha, kivéve, ha a másik oldalról van szó, ahol hajléktalanszálló, építkezések tömkelege, Budapest legkutyaszarosabb utcái, meg persze most már az ominózus Klapka Központ található. A mocskos utcákkal kapcsolatban egyébként megkerestem már az önkormányzatot: érdeklődtem, hogy mikor rendezik a legkutyaszarosabb utcák versenyének díjátadóját, mert feltételeztem, hogy van ilyen és a szoci bezzegkerület pályázott rá, más magyarázata nem lehet annak, hogy távolugrással kell megközelítenie a környék lakóinak a járdáról az autót. Mondanom sem kell, hogy válaszra sem méltattak.

„Hatalmas” zöldfelület, combcsonttörés-veszéllyel.

Amikor a Klapkát építették, sokan reménykedni kezdtek, hogy talán a kedves városvezetésnek eszébe jut helyet biztosítani egy kedves reggelizőhelynek vagy kávézónak, hogy ne csak a kirakatutcájukban lakók tudjanak tíz perc sétán belül reggelihez jutni. A remény hal meg utoljára, itt viszont egy év alatt csak egy CBA és a világ legkisebb konditerme nyitott ki. A szellempláza pedig már itt-ott bomlásnak is indult, igaz alig egyéves, de már van mit rajta javítani.

Könnyen törő betonkomplexum és mocsok – természetesen.

Aki a környéken jár, láthatja mennyi új építésű házat húztak fel csak az elmúlt egy-két évben és éppen mennyi új építkezés zajlik. Ez sok új lakót is jelent, így éppen kézenfekvő lenne, hogy a kerület gondoljon azokra a kávézókra, éttermekre, amik itt akarnak helyet bérelni maguknak, forgalmuk ugyanis lenne. Helyette felhúznak ilyen lehetetlen kialakítású betonkomplexumot (4,236 milliárd forintból), hogy aztán gyakorlatilag ne legyen benne semmi az önkormányzati lakásokon kívül, és még véletlenül se vegye körül egy mindenki számára elérhető és használható közpark. Persze biztosan ki lehet használni kreatívan a Klapka Központot, mondjuk posztapokaliptikus horrorfilmek forgatására. Az biztos, hogy a tizenharmadik kerületi szociknak csak a szája nagy, amikor a lakóik kényelméről és életminőségéről van szó, hiszen valójában őket is csak a beruházásokból leeső bevétel izgatja.

Pont így képzelünk egy 21. századi agórát

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére