Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kuncze Gábor szomorúsága jelzi, mintha már most elment volna a baloldal hajója

Horváth K. József

2022.02.10. 16:40

Úgy fest, Kuncze Gábor volt SZDSZ-es belügyminiszter magabiztossága a Covid legyűrése után sem akar visszatérni. Aminek oka lehet a baloldal nagyon gyengus, bénázó kampánya, tíz percen keresztül búsongott miatta az ATV kamerái előtt.

Emlékszünk, régi formájában még a Gyurcsány-kormány által összeveretett 2006. október 23-iki békés tüntetőkön is volt képe poénkodni a parlamentben, amikor a véres fejű Révész Máriuszt Mártiriusznak nevezte vicceskedve. Egy tavaly októberi, Hírklikknek adott interjúban pedig úgy jött elő a farbával, azaz lelke igazi tartalmának jellemzőivel, hogy kijelentette: „Hazudozás, félrevezetés, gyűlöletkeltés és a feszültségek szítása. Ez számomra a Fidesz.” Az pedig már szóra sem érdemes, hogy úgy kampányolt a Lop-STOP feliratú KRESZ-táblával, hogy előtte éppen Medgyessy Péter mondta a pártjáról, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel.”

Szóval valahol itt kell keresni Kuncze Gábor igazi arcát, aki magasról tesz arra, hogy a magyarok elsöprő többsége, hogy szeretne élni ebben az országban, s miért arra szavaz már tizenkét éve, akivel nagyon is meg van elégedve.

Kuncze Gábor látnivalóan csak akkor képes számot vetni a realitással, amikor személyes sorsa függ a körülményektől. Mielőtt ugyanis megfertőződött volna a koronavírussal, úgy szidta az egészségügyet, ahogy a csövön kifért. Amikor azonban meggyógyult, nem győzte dicsérni az őt kezelő orvosok, ápolók szakértelmét, elhivatottságát, csorgó nyállal hálálkodva nekik odaadó munkájukért.

Ez a Kuncze azonban most mintha megváltozott volna. Tíz percen keresztül szerepelhetett tegnap az ATV Egyenes Beszéd című műsorában és egyszer sem rúgott bele a Fideszbe, nem gyűlölködött, nem hergelte a választókat a kormány ellen.

Ez a Kuncze ehelyett lógó orral arról beszélt folyamatosan, hogy a baloldal által folytatott kampány gyenge. Vitatkozott Tóth Bertalan MSZP-s társelnökkel, aki szerint gőzerővel folyik a kampány. Kuncze viszont azon szomorkodott, hogy ezt ő egyáltalán nem látja. Mint mondta: „A kampány egészét elhűlve nézem. Azokban a kampányokban, amelyekben én is részt vettem, már novemberben, decemberben tudtuk, mi a mondanivaló, tudtuk, hogy a jelöltek választókerületi kampánya hogyan fog felépülni. Úgy látom, sokkal előbbre jártunk az előkészítéssel.”

Szomorkodott azon is, hogy konfliktusok vannak a pártok vezetői között, amelyek rendre ki-kibuknak. A szervezetlenséget, a céltudatlanságot látja abban is, hogy még nincs eldöntve, lesz-e köztársasági jelöltje a baloldalnak vagy sem, az pedig teljes képtelenség, hogy maguk a jelöltek is a híradásokból tudják meg, hogy egyáltalán forog a nevük ebben a mezőnyben, mint például Róna Péter vagy Elek István. „Miért nem lehet leülni, megbeszélni, hogy lesz jelölt, nem lesz jelölt. Ha igen, ki a szóba jöhető, döntsük el, aztán a listavezető bejelenti és viszontlátásra” – méltatlankodott keserű dühvel, akinek testtartása már most, két hónappal a választások előtt azt sugallja, hogy tönkre fogja verni a baloldalt a Fidesz. Vasali Zoltán baloldali politikai elemző is bénázásról beszélt a műsorban, rosszallását fejezve ki azért, hogy a baloldal még nincs kész a közös választási listájával.

Az egész beszélgetésből a gyász sugárzott, a választási bukás várható sötétségétől való reszketés. Mintha Kuncze és Vasali a saját szókészletével mondta volna ki, amit Márki-Zay hangsúlyozott Londonban: „Soha nem mondom azt, hogy legyőzöm Orbánt.” Sőt, a baloldali miniszterelnök-jelölt kifejezetten arra kérte kampánystábját, hogy ne mondják többé az embereknek, amit korábban állított, hogy „Le fogom győzni Orbánt.”

Száz szónak is egy a vége, ezen a szerda estén Kuncze Gábor a gyurcsányisták választási sikerével kapcsolatos bizakodása felmondta a szolgálatot. Testtartásából, mondataiból sötéten sugárzott a mélabú, mint aki látja, hogy „elment a hajó”.

A választók többsége persze ettől egyáltalán nem bánatos, noha tudja, hogy a győzelemhez április 3-án senki nem maradhat otthon a kényelmes foteljában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Erős vár a mi Istenünk

Erős vár a mi Istenünk, jó fegyverünk és pajzsunk. Ha ő velünk, ki ellenünk? – írta a miniszterelnök a Facebook-on.

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Az ellenfelek helyett az energiaválság jelenti a legnagyobb kihívást a sportkluboknak

Nehéz hetek, hónapok várnak a hazai – és az európai – sportélet főszereplőire a hideg beköszöntével. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnökének minapi nyilatkozata szerint a magyar sport a rendszerváltozás utáni legnagyobb kihívásával néz szembe a háború okozta energiaválság miatt. A 888.hu megpróbált utánajárni, mivel kell szembenézni a sportélet főszereplőinek, illetve annak, hogyan lehet csökkenteni az emelkedő költségeket.

Már nem ömlik a gáz a tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a megrongálódott Északi Áramlat-2 vezetéken – közölte szombaton a vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője.

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

A gázvezeték, amely Ursula von der Leyen szerint Európa szabadságát jelképezi

Átadták a Bulgáriát és Görögországot összekötő gázvezetéket. A szombati szófiai ceremónián Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is részt vett, aki szerint a déli vezeték Európa szabadságát jelképezi.

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Joe Biden szerint Putyin nem fogja tudni megfélemlíteni az Egyesült Államokat

Pénteken Putyin elnök burkoltan azzal fenyegetőzött, hogy atomfegyvereket vet be a megszállt régiók védelmére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére