Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Köhög a bolha: Fegyőr szerint Orbán alkalmatlan

Horváth K. József

2022.05.18. 14:00

Mostanában többször szembesülünk a momentumos Fekete-Győr András parlamenti felszólalásaival, amelyekről mindinkább az jut az ember eszébe, hogy köhög a bolha.

 

Fegyőr, mint a DK ifjúsági tagozatának frakcióvezetője elbüszkélkedik azzal, hogy vezérszónoki beszédet mondhat a parlamentben. Mondhatni szűzbeszédet. S ennek során olyan kijelentésre ragadtatja magát, hogy az ötödik miniszterelnöki ciklusának nekivágó Orbán Viktor és kormánya „nem alkalmas a Magyarország előtt álló feladatok megoldására”.

Erre varrjon gombot a kedves olvasó. Honnan tudja – ahogy Antall József mondaná – ez a politikai mikiegér, akinek napjai vannak csak még az országgyűlésben, hogy Orbán Viktor nem alkalmas a Magyarország előtt álló feladatok megoldására? Honnan tudja Fekete-Győr András, hogy például hogyan kell a teljes foglalkoztatás közeli állapotot elérni, hogyan kell a 2010 előtti gyurcsányista munkanélküliségi mélységből tíz év alatt egymillió munkahelyet létrehozni? Sehonnan. Honnan tudja Fegyőr, miként kell egy olyan átfogó családtámogatási rendszert kiépíteni, mint amilyet Orbán Viktor vezetésével a kormány az elmúlt években kiépített? Sehonnan. Azt meg végképp nem tudhatja, hogyan kell a rezsicsökkentést közel tíz év óta fönntartani Magyarországon.

Ezeket az eredményeket Orbán Viktor saját maga izzadta ki magából, s ma már mind több ország követi a példáját.

Ezek után miért gondolja Fekete-Győr András, hogy szerinte Orbán alkalmatlan a Magyarország előtt álló feladatok megoldására?

 

Ha egy marslakó például idepottyanna és megkérdeznénk tőle, kire bízná a hazánk előtt álló emberpróbáló feladatokat, a 16 éves, sikeres kormányvezetési tapasztalattal rendelkezőre vagy a vezérszónoki szűzbeszédét éppen csak elmondóra, gyanítom, költőivé egyszerűsödne a kérdés. Mint ahogy az is feltételezhető, hogy a marslakó jól elnevetgélne azon, ha a szűzbeszédes jelentené ki a tapasztalt öreg rókáról, hogy alkalmatlan az országvezetési feladatok ellátásra.

Fekete-Győr azt is mondta, hogy a kormány azért alkalmatlan, mert nem tudja hazahozni az uniós pénzeket.

A kérdés most is ugyanaz: honnan tudja? Hosszú évekig Magyarország élen járt az uniós pénzek felhasználásában, nem úgy, mint annak idején Gyurcsányék, akik hagyták veszni a közös vagyon jó részét. De ez egy feddő szót sem érdemel tőle. Jogilag, szakszerűségét tekintve Orbán kormánya tehát mindaddig megfelelt Brüsszelnek, amíg nem türemkedtek be a kapcsolatunkba a politikai szempontok. Amíg nem kezdett el úgy viselkedni Brüsszel, mintha egy birodalom feje lenne, nem pedig a szuverén nemzetállamok közös akaratának a végrehajtója. Amiért létrejött. Nem a Bizottság dolga ugyanis, hogy politikai passzátszelet fújjon, hiszen őket közvetlenül nem választotta meg a kutya se. Arra ott van az állam- és kormányfők tanácsa.

 

Persze Brüsszelből nézve tűnhet alkalmatlannak Orbán Viktor. Pontosabban inkább útonállónak, aki nem akarja engedni, hogy Magyarországon átmenjen az a globalista gőzhenger, amely az európai nemzetekből talajvesztett, gyökértelen polgárok sokaságát állítja elő, hogy alávetetten támogassa az Európai Egyesült Államok senki által meg nem választott urait.

Orbán Viktor ezt így fogalmazta meg miniszterelnökké választása után a parlamentben:

Brüsszel ma kizárólagosságra törekszik. Illetve a kizárólagosságra és egyszínűségre törekvés szimbóluma ma Brüsszel. A politikát, az országvezetést, sőt Európát is csak egy módon lehet elképzelni és művelni – mondják ők. Aki nem lép egyszerre, vizsgálatot kap estére. Magyarország ez ellen lázad. Eb ura, fakó! Ugocsa non coronat! De lássuk azt is, hogy közben rengeteg barátot szereztünk. Egyre többen érzik úgy, hogy Magyarország a béke szigete, a józan rend és biztonság erődítménye, a szabadság egyik utolsó őrhelye. Nem rejtjük véka alá, hogy reményt akarunk adni másoknak is. Reményt, hogy a keresztény életfelfogás, a hazaszeretet, a nemzeti büszkeség, vagyis a nemzeti politika nem a múlt, hanem a jövő. Harminc éve azt gondoltuk, Európa a jövőnk, ma azt gondoljuk, mi vagyunk Európa jövője.”

 

Brüsszel számára ez kétségtelenül – finoman szólva is – barátságtalanul hangzik. Ahogy Fekete-Győr András számára is. Ezért mondhat ilyen kacagtató dolgokat, hogy Orbán alkalmatlan.

Fegyőr szerint tehát alkalmatlan az, aki a magyarok pártján áll. Következésképpen szerinte az az alkalmas vezető, aki Brüsszel álláspontját osztja.
Nem véletlenül van a Momentumnak 10 képviselője a parlamentben, míg a kormánynak 135.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére