Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ki miatt lesz döglesztő meleg a metróban nyáron is, Geri?

Horváth K. József

2020.02.27. 17:25

Hihetetlen, mégis igaz. Az ember sajnos nem is számíthat másra Karácsonytól, s a két szoci kerületi polgármester gyors leigazolásával a Fővárosi Közgyűlésben többségbe került gyurcsányista politikai erőcsoporttól, mint amit a 3-as metró klimatizálása körül (is) frissében alakítanak.

A konfliktusgerjesztés, a kormány elleni gyűlöletpolitika kimaxolása most is fontosabb, mint az ügy normális rendezése. A normális rendezés nem volna más, mint a főváros költségvetésében biztosítani azt a forrást, amellyel a klímák beszerelhetők a metrószerelvényekbe. Annál is inkább, mert erről a választási kampányban teljes egyetértés alakult ki Tarlós István és Karácsony Gergely között.

Emlékezhetünk, Karácsony még látványos videót is készített, amelyben hőmérővel a kezében mutogatta a nézőknek, hogy a 3-as metróban mért 34,8 fokos hőmérséklet éppen a tűréshatáron van.

A 35 fok az a határ, ami igazán elviselhetetlen hőségnek számít. Ma ezt mértük itt a 3-as metróban

– kommentálja diadalittasan a hőmérő által mutatott értéket a videón.

Eközben párttársai, a párbeszédes aktivisták fürdőköpenyben és törülközőkben mentek le az egyik metróállomásra, hogy tábláikon azt hirdessék az utazóknak, hogy ez itt a „Tarlós-szauna”, illetve azt kérdezték, hogy „Metrózni jöttél vagy szaunázni?”.

Ehhez képest a Fővárosi Közgyűlés tegnap megszavazta a budapesti költségvetést, amelyből kikerült a hármas metró szerelvényeinek utólagos klimatizálása. Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója Facebook-oldalán azt írja:

Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila [fideszes] képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.

Karácsony Gergely viszonválaszából sok minden kiderül, de jóindulatú megközelítés még véletlenül se. Ahelyett, hogy a megoldást keresték volna az Ughy-javaslat elfogadásával, ezúttal is a feszültséggerjesztés, a gyűlölködéses ujjal való mutogatás útját választották, hogy a fenyegetőzésről meg ne feledkezzünk. Facebook-bejegyzéséből: „Legyen világos: miattuk, kizárólag miattuk van döglesztő meleg nyáron a 3-as metrón. Ez az ő szégyenük. Mi pedig kivizsgáljuk ennek a beszerzésnek a körülményeit. Ijedtségük indokolt” – írja sokatmondó sejtetéssel Karácsony.

Kiderült tehát, hogy a főpolgármester számára a budapestiek csak a kampányban számítanak. Most is fontosabb nekik az, hogy pereskedésükkel ki tudják-e fizettetni a klímák beszerelésének költségeit az orosz szállítóval, mint az utasok közérzete. Kedvesen hozzáteszik, a per kérdéses ennek fejleményeiről majd tájékoztatják a közvéleményt. És addig?

Kösz, Geri, de jobb lenne fordítva!

Szerintünk ugyanis az lenne inkább fontos, hogy szereljék be a klímákat a vonatokba, amilyen gyorsan csak lehet, biztosítsák az utasok kényelmes utazásának feltételeit, ahogy megígérték. Hiszen ők erre szavaztak. A pereskedés eredményéről pedig – ha majd egyszer, gyaníthatóan sok év után megszületik – tájékoztassanak.

Netán eleve arra készülnek, hogy az általuk szándékosan fenntartott hőséggel legyen muníciójuk már ezen a nyáron is újfent hergelni a budapestieket?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

A férfi fogamzásgátlás egyik eszközéhez nyúlnak, hogy ezzel is megakadályozzák, hogy gyermeket kelljen felnevelniük.

Idegenek birtokába kerülhetnek a személyes adataink a TikTok alkalmazással

Idegenek birtokába kerülhetnek a személyes adataink a TikTok alkalmazással

A Bloomberg jelentése szerint a kínai tulajdonú TikTok vírusvideó-alkalmazás felfedte, hogy a cég egyes Kínában dolgozó alkalmazottai hozzáférnek az amerikai felhasználók személyes adataihoz. A vállalat beismerése kilenc amerikai szenátornak írt válaszlevél útján történt meg. 

Zelenszkij szerint még visszatér az ukrán hadsereg Liszicsanszkba

Az államfő a lakossághoz intézett vasárnap éjjeli videóüzenetében kommentálta az ukrán csapatok kivonását a stratégiai jelentőségű Donyec-medencei településről.

Putyin gratulált a kelet-ukrajnai Luhanszk „felszabadításához”

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn védelmi miniszterével találkozva gratulált az orosz csapatoknak a kelet-ukrajnai Luhanszk régiójának „felszabadításához”.

Meloni szerint a muszlim fejkendő nem képvisel európai értéket

Meloni szerint a muszlim fejkendő nem képvisel európai értéket

Tiltakozó akciót indított közösségi oldalán Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI), valamint az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti pártcsoport elnöke az Európai Unió egyik kampánya ellen, melyben az iszlám vallásúak fejkendőjét viselő nővel hirdették az európai értékeket – jelentette az Il Giornale napilap hétfőn.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére