Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ki miatt lesz döglesztő meleg a metróban nyáron is, Geri?

Horváth K. József

2020.02.27. 17:25

Hihetetlen, mégis igaz. Az ember sajnos nem is számíthat másra Karácsonytól, s a két szoci kerületi polgármester gyors leigazolásával a Fővárosi Közgyűlésben többségbe került gyurcsányista politikai erőcsoporttól, mint amit a 3-as metró klimatizálása körül (is) frissében alakítanak.

A konfliktusgerjesztés, a kormány elleni gyűlöletpolitika kimaxolása most is fontosabb, mint az ügy normális rendezése. A normális rendezés nem volna más, mint a főváros költségvetésében biztosítani azt a forrást, amellyel a klímák beszerelhetők a metrószerelvényekbe. Annál is inkább, mert erről a választási kampányban teljes egyetértés alakult ki Tarlós István és Karácsony Gergely között.

Emlékezhetünk, Karácsony még látványos videót is készített, amelyben hőmérővel a kezében mutogatta a nézőknek, hogy a 3-as metróban mért 34,8 fokos hőmérséklet éppen a tűréshatáron van.

A 35 fok az a határ, ami igazán elviselhetetlen hőségnek számít. Ma ezt mértük itt a 3-as metróban

– kommentálja diadalittasan a hőmérő által mutatott értéket a videón.

Eközben párttársai, a párbeszédes aktivisták fürdőköpenyben és törülközőkben mentek le az egyik metróállomásra, hogy tábláikon azt hirdessék az utazóknak, hogy ez itt a „Tarlós-szauna”, illetve azt kérdezték, hogy „Metrózni jöttél vagy szaunázni?”.

Ehhez képest a Fővárosi Közgyűlés tegnap megszavazta a budapesti költségvetést, amelyből kikerült a hármas metró szerelvényeinek utólagos klimatizálása. Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója Facebook-oldalán azt írja:

Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila [fideszes] képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában.

Karácsony Gergely viszonválaszából sok minden kiderül, de jóindulatú megközelítés még véletlenül se. Ahelyett, hogy a megoldást keresték volna az Ughy-javaslat elfogadásával, ezúttal is a feszültséggerjesztés, a gyűlölködéses ujjal való mutogatás útját választották, hogy a fenyegetőzésről meg ne feledkezzünk. Facebook-bejegyzéséből: „Legyen világos: miattuk, kizárólag miattuk van döglesztő meleg nyáron a 3-as metrón. Ez az ő szégyenük. Mi pedig kivizsgáljuk ennek a beszerzésnek a körülményeit. Ijedtségük indokolt” – írja sokatmondó sejtetéssel Karácsony.

Kiderült tehát, hogy a főpolgármester számára a budapestiek csak a kampányban számítanak. Most is fontosabb nekik az, hogy pereskedésükkel ki tudják-e fizettetni a klímák beszerelésének költségeit az orosz szállítóval, mint az utasok közérzete. Kedvesen hozzáteszik, a per kérdéses ennek fejleményeiről majd tájékoztatják a közvéleményt. És addig?

Kösz, Geri, de jobb lenne fordítva!

Szerintünk ugyanis az lenne inkább fontos, hogy szereljék be a klímákat a vonatokba, amilyen gyorsan csak lehet, biztosítsák az utasok kényelmes utazásának feltételeit, ahogy megígérték. Hiszen ők erre szavaztak. A pereskedés eredményéről pedig – ha majd egyszer, gyaníthatóan sok év után megszületik – tájékoztassanak.

Netán eleve arra készülnek, hogy az általuk szándékosan fenntartott hőséggel legyen muníciójuk már ezen a nyáron is újfent hergelni a budapestieket?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére