Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kárpátaljai magyar útlevélbe csomagolt verbális elégtétel

888.hu

2022.05.14. 19:30

A Kárpátaljáról menekülő romák miatt aggódik Vásárhelyi Mária. A hazai liberálisok élő lelkiismerete szerint az Ukrajnából magyar útlevéllel érkező romáknak „senki nem ajánlott hajlékot, ellátást, segítséget”, azaz elüldözték őket innen.

n

A háború elől menekülők a tiszabecsi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolánál kialakított segítségpontnál MTI/Czeglédi Zsolt

Azon, hogy mire alapozza ezt az állítását, lendüljünk most túl, akár ez is elképzelhető, no meg az ellenkezője. Nem ez lenne az első tévedése(?) a hajdan szebb napokat is látott szociológusnőnek. Mindenesetre Facebook-szózatában így szórja a villámokat: „kiderült, hogy Csehország komolyan veszi a magyar állampolgárságát annak a sok száz Kárpátaljáról menekülő ukrán-magyar romának, akik most a pályaudvarokon, buszmegállókban, parkolókban várják, hogy jobbra forduljon a sorsuk. És felszólították a magyar államot, hogy nyújtson segítséget saját állampolgárainak, hogy hazakerüljenek. Mármint Magyarországra, ahol állandó lakcímük van.”

Kétségtelen, a cseh belügyminiszter a napokban jelezte magyar kollégájának, hogy „gyorsítsa fel a náluk tartózkodó ukrajnai roma menekültek esetleges ukrán-magyar kettős állampolgárságának ellenőrzését, mert az ilyen státusúaknak nincs jogosultsága a menekülteket megillető segélyekre.”

Van némi igazsága, mert Ukrajnából nézve az első, „fegyvermentes övezet” Magyar- és Lengyelország, vagy éppen Szlovákia, Románia. (Bár ezzel az első biztonságos ország címkével szinte senki sem törődik, lásd, a Pakisztánból, Szíriából, stb., érkezők határokon átívelő nagy menetelését!) De, hogy a Kárpátaljáról érkezők „elüldözését” mire alapozza Vásárhelyi Mária, azt csak ő, de talán még ő sem tudja.

Nyilván a voksturizmus felől fúj a szél, hiszen „köztudott”, hogy a Fidesz milliónyi ukrajnai magyart, cigányt, ruszint és vízigótot csábított arra, hogy százasával, ezresével jelentkezzenek be szabolcsi, borsodi sufnikba, fáskamrákba, lebontott viskókba, hogy Orbán Viktorra szavazhassanak.

Máskülönben hogyan nyert volna egymás után négyszer kétharmaddal a Fidesz? Persze, az is lehet, hogy az újabb jobboldali választási siker után jót tesz a májnak az ilyesféle verbális elégtétel.

Azt azért érdemes leszögezni, hogy bárki, akinek van magyar – román, szlovák, lengyel, stb. – azaz uniós ország által kiállított útlevele, és nem csak az ukrajnai menekülteknek járó segélyekhez akar jutni, nos, az addig maradhat Prágában, České Budějovicéban, Ostravában vagy éppen Münchenben, Párizsban, ameddig csak akar.

Akár a pályaudvarokon, buszmegállókban vagy parkolókban.

Az orosz-ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek a beregsurányi általános iskola tornatermében MTI/Balázs Attila

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gulyás Gergely: Extra hosszú lesz az idei téli szünet

Gulyás Gergely: Extra hosszú lesz az idei téli szünet

A spórolás miatt. A miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón azt is elmondta, hogy újabb nemzeti konzultációt indít a kormány, ezúttal az Oroszországot érintő szankciókkal kapcsolatban.

Kinek állt érdekében az Északi Áramlat felrobbantása?

Kinek állt érdekében az Északi Áramlat felrobbantása?

Az elmúlt napok diskurzusát okkal uralta az Északi Áramlat 1 és 2 gázvezetékek felrobbantása, amiről semmi biztosat nem tudunk, és hacsak az elkövető fél nem vallja be nyilvánosan, akkor nem is fog kiderülni, hogy ki állt a robbantás hátterében. Noha nem zárható ki az sem, hogy Oroszország volt az elkövető fél, sokkal kézenfekvőbb és logikusabb magyarázatnak bizonyul, hogy az Egyesült Államok – direkt vagy indirekt – szabotázsakciójáról van szó, hiszen Washington több szempontból is profitál az így kialakult konfliktusból. Egyrészről az USA évek óta próbálta megakadályozni a gázvezeték üzembe helyezését, másrészt az orosz gázszállítási alternatíva megszűnése által teljes mértékben kiszolgáltatja Európát, hogy drága cseppfolyósított gázt vegyen az USA-tól, harmadrészt pedig az amerikai hadiipari lobbi is erőteljesen a háború elhúzódásában érdekelt. Az sem Amerika ártatlanságát bizonyítja, hogy februárban maga Biden elnök ígérte meg, hogy az orosz agresszió bekövetkezte esetén „képesek lesznek véget vetni az Északi Áramlat 2-nek”.

Orbán: Arra kérek minden magyart, mondja el a véleményét a szankciókról

Orbán: Arra kérek minden magyart, mondja el a véleményét a szankciókról

Európában elsőként Magyarországon kérdezik meg az emberek véleményét az EU által bevezetett Oroszország ellen irányuló szankciókról.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére