Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyék már most visszaállították az órát – egy évvel

Ányos Miklós

2020.10.13. 21:50

Indul ugyanis az élhető Nagykörút jövőjéről szóló tervezés. Mikor máskor?

Átfogó tervezési folyamat indul a fővárosban az élhető Nagykörút jövőjéről, a városvezetés elképzelése szerint a fejlesztési munkákat megalapozó koncepció jövő tavasz végére készülhet el – hangzott el a városházán tartott keddi háttérbeszélgetésen.

Értjük, ugye? Csak a tervezéshez kell fél év, de a baromira átgondolt kerékpársávok felfestése nyáron pár nap alatt megtörtént, a lakosság teljesen érthető felháborodását figyelmen kívül hagyva.

Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes újságírók előtt arról beszélt, hogy a fővárosi önkormányzat a Nagykörút komplex megújítását tervezi. Első körben egy koncepcióterv és intézkedéscsomag készül, amelyek kialakításában számítanak minden budapesti véleményére. Az enbudapestem.hu/nagykorut oldalon adnak majd tájékoztatást a projektről, az elképzelésekről, valamint itt lesznek elérhetők a hivatalos kérdőívek.

Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke hangsúlyozta: a Nagykörutat úgy szeretnék megújítani, hogy az hozzájáruljon az élhetőbb, zöld város megvalósításához. A részvételiség alkalmazásával a budapestiekkel együtt fogják kitalálni a Nagykörút jövőjét, megújítását – mondta.

Emlékeztetett, hogy Karácsony Gergely főpolgármester korábban többször jelezte: huszonkét civil szervezet véleményére hallgatva azt szeretné, hogy a Nagykörút ne egy városi autópálya, hanem élhető köztér... bla, bla, blaaaa.

Mi van? Most akkor a budapesti lakosok döntenek, vagy a 22 civil szervezetre hallgató Karácsony?

Lehet, hogy gyors, kommunista tempóban 22 civil szervezetbe tömörült kétmillió ember, csak nem tud róla?

A közreadott tájékoztató szerint „a Nagykörút közös nemzeti kincsünk, éppen ezért a Nagykörút komplex megújítása során a Főváros – ahogyan 150 évvel ezelőtt, úgy most is – számít a Kormány támogatására is”.

Röviden: újabb koldulás várható az évi 400 milliárd forintos költségvetésű főváros „felelős” vezetése részéről.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére