Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony könnyen elengedte a gellérthegyi siklót

888.hu

2022.02.23. 19:30

Újra felgyorsította a lázas semmittevést a városháza. Eddig sem csinált semmit a vezérkar és szerdán eldőlt, hogy ezután sem fog. Kihátrált a gellérthegyi sikló és a tervezett autóbuszparkoló megépítésére vonatkozó szerződésből a fővárosi önkormányzat.

Elvégre munka helyett édes a pihenés. A hivatalos, hiperpasszív bükkfanyelven megfogalmazott indoklás szerint:a szerződés hatályba lépésétől számítva több mint tizenhárom év telt el anélkül, hogy a szerződés szerinti beruházás megvalósítását szolgáló érdemi kivitelezési munkák egyáltalán megkezdődtek volna és a beruházás eredeti műszaki tartalmától történő eltérés miatt a szerződésben foglaltak teljesítése a beruházó érdekkörében felmerülő okból a továbbiakban már nem is lehetséges.”

Magyarán, odalett a gellérthegyi sikló. Hiába veszítette már el a csikófogait a 2019-ben hatalomra került városvezetés, folytatja az örökös főpolgármesterségben megőszült Demszky Gábor leépítő munkáját, és a kisujját sem mozdítja a főváros fejlődése érdekében. Végtére is igaz, a siklóval túl sok a macera. A projekt esetleges újratárgyalása, az engedélyek beszerzése, a beruházókkal való tárgyalások sok időt és energiát emésztenek fel. Majdnem annyit, ha nem többet, mint a Városháza eladásának a megszervezése. Abból is csak baj lett. Ráadásul a siklóprojekt megvalósítása hosszú időbe telik. Mennyivel egyszerűbb hevenyészve összetákolt „Méhlegelő” feliratú táblákat leverni a zsíros budapesti földbe, kerékpársávokat festeni, húzni-halasztani a Lánchíd felújítását, vagy éppen akadálypályát csinálni a Blaha Lujza téren.

Az ötcsillagos budapesti rovarhotelek főportása szerint a beruházás tovább terhelné a Gellérthegyet, és – horribile dictu – néhány fát valószínűleg ki kellene vágni. Ez pedig igencsak megviselné Karácsony Gergely amúgy is megtépázott idegeit. De hogy miért terhelné a környezetet az a sikló, amely kiválthatná a hamarosan megújuló Citadellára igyekvő turistabuszok százait, azt nem részletezte a főpolgármester.

Talán jobb is így, hamar belezavarodna saját mondandójába, és Gellért püspökre hárítaná a felelősséget.

Budapest, 2021. április 19.A Várkapitányság által 2021. április 22-én közzétett képen a megújuló Citadella látványterve látható. A tervek szerint a zöldfelület a másfélszeresére, 20000 négyzetméterre nõ a felújítás után a Citadellán. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erõd most megkezdett megújítása 2023-ig tart.MTI/Várkapitányság

 

Budapest, 2020. október 21.A Gellért-hegy a Citadellával és a Szabadság-szoborral 2020. október 21-én.MTI/Máthé Zoltán

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére