Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony is elővette a polgárháborús retorikát

Horváth K. József

2021.08.31. 14:20

Az, hogy Karácsony Gergely Gyurcsány Ferenc embere, nem kérdés. Talán éppen ezért olyan rossz polgármester, mint amilyen – nemzetközi összevetések alapján – rossz miniszterelnök Gyurcsány volt annak idején.

 

A jelek szerint azonban KariGeri nem elégedett ezzel a gyenge teljesítménnyel. Talán a miniszterelnök-jelölti előválasztás miatt szinte naponta azon fáradozik, hogy tovább rontsa ezt a sokak szerint már-már alulmúlhatatlan teljesítményt.

Emlékezhetünk, hogy néhány napja nagy hangon bejelentette, megvétózza a 2023-as atlétikai világbajnokságot. Egy ismert baloldali jogász, Lattmann Tamás világosította fel a nyilvánosságot, talán még magát a főpolgármestert is, hogy mivel a főváros nincs a szerződés aláírói között, módjában sincs azt megvétózni. Tegnap pedig azzal akart jobb pozícióra szert tenni a baloldali választóknál, hogy nagy hangon bejelentette, illegitimnek tartja az Alaptörvényt, ezért leszögezte: „Ha miniszterelnök leszek, nem fogok rá felesküdni.”

Haragos kiszólásával KariGeri – aki számtalan esetben bebizonyította már, hogy kis hazudós – ezúttal is egy újabb gyöngyszemmel ajándékozta meg a füllentéseit gyűjtögető megszállottakat. Miért higgyünk ugyanis Karácsony bármely kijelentésének, ha korábban – csak ebben a kérdésben – már kétszer ennek ez ellenkezőjét cselekedte? Zuglóban is és főpolgármesterként is letette az esküt arra az Alaptörvényre, amelyet most aktuális politikai érdekei miatt illegitimnek tart. Részlet az esküből: „Becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek. Jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom.” Ez nem olyan szöveg, amelyet csak úgy meg lehet tagadni. Ez leginkább olyanoknak sikerül, akik többnyire csak beszélnek becsületről és lelkiismeretről, ám valójában az nincs nekik.

Arról nem szólva, hogy Karácsonyt most is köti az esküje, hogy hű legyen az Alaptörvényhez, hogy az azzal soha nem ellentétes jogszabályokat betartsa és betartassa. Persze amikor ez a jogállamisághoz szorosan hozzátartozó aktus személyes hasznot hozott neki, például az eskü letétele nélkül nem lehetett volna sem polgármester, sem főpolgármester, akkor zokszó nélkül alá is írta, hogy letette az esküt.

Igaz, miniszterelnök sem lehetne eskü nélkül, de amikor Gyurcsányék lényegében alkotmányos puccsra készülnek, s Dobrev Klára is legalább akkora elánnal támadja az Alaptörvény legitimitását, mint férjeura vagy a másik rivális, Jakab Péter, akkor Karácsony sem maradhat ki a nagyotmondók sorából. Az, hogy ez a jogállamiság lábbal tiprása, egy liberálbolsi kesztyűbábnak lényegében teljesen mindegy, úgyis azt teszi, amire Gyurcsány utasítja. Nincs egy önálló gondolata sem. Pontosabban nem is lehet, mert aki mögött nincs komoly politikai erő, mert a Párbeszédet, ugye, mindennek lehet nevezni, csak annak nem, akkor azt teheti, amire az erősebbek késztetik. Főleg azok után, hogy Gyurcsányné a vasárnapi kapánynyitón be is szólt neki, hogy „aki úgy gondolja, kéztördelve kell lavírozni az orbáni pillérek között, az téved, és meg fog bukni”.

Karácsony vette az üzenetet, a miniszterelnök-jelöltek versenyében nem akar lemaradni, ezért ő is előrukkolt valami hasonlóval, mint Dobrev és Jakab, s ő is nekiállt pocskondiázni az Alaptörvényt.

Őszintén remélem, Karácsony hiába keménykedik a jövőben, ahogy azt is, hogy a polgárháborús helyzet kiélezésétől sem visszariadó, az alkotmánypuccsot normális „jogállami” eszköznek tekintő Gyurcsány házaspár nem jut abba a helyzetbe, hogy ezekről a nemtelen, sajnos az unió által is nagyvonalúan kezelt önkényes, egyoldalú lépésekről a valóságban érdemben gondolkodhasson.

A választók többségének elege volt a vörös ördögök magyar földön való grasszálásából. A béke jegyében mindent megtesznek azért, hogy az Alaptörvény ellen tervezett terrortámadás az elméleti lehetőségek között maradhasson. S még véletlenül se okozhasson polgárháborús feszültséget.

Tudjuk, a papír mindent kibír. Az emberek azonban egyáltalán nem.

Karácsony Gergely leteszi a főpolgármesteri esküt a városházánFotó: Hír TV

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére