Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsony Gergely legerősebb mondatai

Forisek Ádám

2019.10.12. 12:08

Akárhogy is nézzük, a bohócellenzéki főpolgármester-jelölt bővelkedik meredek elszólásokban. Ezeket kigyűjtve okvetlenül megfogalmazódik az emberben a kérdés: ki tudja Karácsony Gergelyt komolyan venni?
1.
Semmiképpen se kerüljön sor határ menti kerítés építésére. Az új vasfüggöny megépítése ugyanis nyolcszor annyiba kerülne, mint amennyit Magyarország egy év alatt összesen költ menekültügyre„

- nyilatkozta Karácsony még 2015-ben, a migrációs válság idején. Emlékezetes, hogy pártja, a már akkor is nulla százalékot számláló Párbeszéd Magyarországért közleményben üres laktanyákat nyitott volna meg a bevándorlóknak, de volt olyan előterjesztésük is a XIV. kerületben, amely alapján önkormányzati lakásokat utaltak volna ki a migránsok számára.

2.
A faszért hagytam magam rábeszélni erre.”

Ezt a leplezetlen őszinteséget Karácsony Gergelynek még az országgyűlési választások idején sikerült produkálnia a miniszterelnök-jelöltségéről. Akkor épp az MSZP kérte őt kölcsön, merthogy Karácsonynak ez is nagy ismertetőjele: megfordult ő már minden pártban, kezdve az LMP-től a már fent ismertetett Párbeszéden át az MSZP-ig, majd miután április 8-án megbukott, most ismét Párbeszédesként bohóckodik.

3.
Földi-Kovács Andrea: „Nem nácizmus Ön szerint zsidó képviselőket listázni?”
Karácsony Gergely: „Nem.”

Minden bizonnyal 2019 legemlékezetesebb csicskítása, és ekkor még csak februárt jelzett a naptár. A Hír TV műsorában Földi-Kovács Andrea szembesítette Karácsonyt korábbi, Jobbikkal kapcsolatos nyilatkozataival, amelyekhez képest ugye 2019-ben már teljesen mást mondott. Ebből aztán az lett, hogy a műsorvezető gyakorlatilag úgy megfingatta Karácsonyt, hogy abból a fenti „gyönyörűség” született, amely Gyöngyösi Márton korábbi antiszemita kijelentéseire irányult. Látva, mennyire képtelen volt álláspontját bevédeni, már ekkor lehetett érezni, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, ha úgy tetszik, nem a legélesebb kés a fiókban.

4.
Én konkrétan az észak-pesti fejlesztésekről beszélek. Az egész csepeli fejlesztés a Galvani-híddal...„

Újabb gyönyörű momentuma Karácsonynak. A politikust a Pesti Srácok egy rögtönzött ”Ki mit tud Budapestről„ kérdésre kapta el még idén márciusban, amelynek keretén belül gyakorlatilag Karácsony azt hitte, Csepel Észak-Pesten van. „A budapestiek jelöltje.”

4+1.
A Nemzeti Múzeum épülete egy olyan brutális épület egy park közepén, amit nagyon nagy őrültségnek gondolom ezt a projektet.

Karácsony Gergelynek nemcsak egy egész kerületet, de Budapest egyik ikonikus épületét sem sikerült belőnie a térképre, egészen konkrétan azt hitte, hogy a Nemzeti Múzeum a Városligetben van. Azért valljuk be: nem kell ahhoz fővárosinak lenni, hogy az embernek legalább sejtése legyen arról, hogy hol is van a Nemzeti Múzeum, Karácsonynak viszont ez sem ment.

5.
Ha én visszamegyek Zuglóba, akkor engem elásnak.”

Nem hiányozhat erről a listáról természetesen Karácsony Gergely őszödi beszéde. Ebben többek között arról beszél, hogy az a veszély nem fenyeget, hogy az ellenzéki moslékkoalíció jelöltje, Gy. Németh Erzsébet megnyeri a XVII. kerületet. Majd arról beszél, hogy Zugló – amennyiben ellenzéki polgármestere lesz – azért járna jól Horváth Csabával, mert a zuglói szocialisták szabad rablását csak egy erős szocialista politikus tudná kordában tartani. A felvételen arról is beszél, hogy az MSZP zuglói elnöke, Tóth Csaba többször megfenyegette Karácsonyt és családját.

A beszéd utóélete igen látványos volt, először Karácsony arról beszélt, hogy magánbeszélgetésről van szó, utána már a Párbeszéd politikusai arról beszéltek, hogy az elnökségi ülésükről származik a felvétel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére