Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jogállamiság: Orbán Viktor odapörkölt Angela Merkelnek

Horváth K. József

2020.07.10. 11:00

Orbán Viktor keményen odapörkölt Angela Merkel egy kérdésre adott válaszára, amikor a jogállamiságról volt szó. Németországban ugyanis az alkotmánybírósági bírák párttagok lehetnek, Hollandiában a rendőrségen rendszerszintű a rasszizmus, az olaszoknál pedig baloldali pártképviselők a tárgyalás előtt megbeszélést folytattak a Berlusconit elítélő bírákkal.

Németország adja az EU Tanácsának soros elnökségét, Angela Merkel pedig szerdán mutatta be annak stratégiáját és céljait az Európai Parlament előtt.

A német kancellár egy kérdésre válaszolva a következőket jelentette ki.

A német elnökség kiáll a jogállamiságért, annak csorbulását szóvá teszi még akkor is, ha Orbán Viktorról van szó, és nézeteltérés van köztük azzal kapcsolatban, hogy mi történik Magyarországon.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban adott szokásos péntek reggeli interjújában ezzel kapcsolatban kijelentette, örömmel áll rendelkezésre a nézeteltérés megbeszélésére. Aztán így folytatta:

„De nem lennék ilyen lendületes a németek helyében, mert

ha összemérem a magyar jogállamiságot a német jogállamisággal, akkor lehet, hogy abból mi kerülünk ki győztesen. Ha egyáltalán ilyen összehasonlítást lehet tenni, mert az országok különbözőek. Mert az nálunk elképzelhetetlen, hogy az Alkotmánybíróság tagjai lehessenek párttagok. Más országban, mint például Németországban, ez nem elképzelhetetlen, hanem gyakorlat. Ez nem jogállamiság-probléma?

Óvatos lennék ezzel. Azt javaslom, ha jogállamiságról beszélünk, akkor beszéljünk komolyan. Akkor az országok szépen üljenek le és beszéljék meg egymással, melyek azok a pontok, ahol úgy gondoljuk, hogy kifogások merülhetnek föl. A holland miniszterelnök például azt találta mondani, hogy a holland rendőrségben rendszerszintű rasszizmus van. Ez nem jogállamiság-probléma?

Vagy nézem az olaszokat. Kiderül, hogy Berlusconit úgy ítélték el, hogy a baloldali pártvezetők előtte beszéltek a bírákkal. Ez nem jogállamiság-probléma? És ők oktatnak bennünket? Ez így nem lesz jó” – hangsúlyozta Orbán Viktor rádióinterjújában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére