Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab Péter egy határozott lépéssel beesett a politikai trash világába

Schüller Márton Imre

2022.10.12. 14:00

A közösségi médiával foglalkozók jó ideje kitalálták már azt, hogy hogyan kell olyan posztokat, videókat gyártani, amik megnyerőek és rendezettek. Magyarán a hatalmas információ cunamiban is odavonzza a nézelődő szemét. Erre jön Jakab Péter, akiről a kultúra úgy hull le, „mint ruha másról a boldog szerelemben” és közzéteszi azt, amit nézni is fáj. 

 

Jogos a felvetés, hogy az abszolút trash világába való átszellemülés Jakab Péter esetében megtörtént a parizeres esetnél. Akkor azonban nemzeti radikálisból még csak prolivá vedlett. Most viszont a prolinál egy mélyebb szerepet öltött a magára, a suttyó antifát.

De ki az a suttyó antifa?

Alapvetően nyugati jelenség, de hazánkba is találtunk már példát egy-egy kóbor egyed megjelenésére. A suttyó antifa egy baloldali ifjú, aki rendszerint nagyon hangos, indulatos és a saját balos véleményén kívül mást nem toleráló figura. Radikális aktivistaként elárasztja környezetét mindenféle progresszív szóróanyaggal és ha kell, ha nem, balhézik egy jót a mást gondolókkal. Rendszerint fekete ruhában jelennek meg és arcukat ritkán mutatják, hiszen utcai forradalmárként azt nem mindig szerencsés mutogatni.

Ez pedig csak a karakter, amit felöltött. Maga a bejegyzés viszont egy olyan közép-ázsiai videómókolás, amit eddig kevés magyar politikusnak sikerült összehozni.

Adott egy össze-vissza filterezett és feliratozott TikTok-videó, meg még extra zavaró tényezőnek ott a TikTok ugráló vízjele is. A háttérben ráadásul keveredik az utcai zaj valami más, zenének tűnő zörgéssel. Mindezt Jakab igazítás nélkül kidobja Facebookra azzal a szöveggel, hogy „plakátra nincs pénzünk, azzal megyünk, amink van”.

 

 

Még csak az évtized elején járunk, de esélyesnek gondolom a Nép Pártján mozgalom kommunikációs stábját (ha egyáltalán van ilyen és nem Mamusz szerkeszti a videókat otthon) az „évtized legigénytelenebb politikus-videója legyártójának” címére.

Nem csoda, ha videóról a Prosectura nevű méltán híres punk zenekar sorai jutnak valakinek eszébe: „(...) Elbújunk a csatornában, földalatti mozgalom”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére