Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Jakab jött, látott, de nem győzött

Fábián Eszter

2022.05.10. 17:00

Természetesen a Jobbik ékköve megint ellátogatott kedvenc műsorába, az ATV-s Egyenes beszédbe, ahol már az első két percben sikerült rengeteg baromságot beszélnie.

 

Lehet, hogy velem van a gond, de egyszerűen imádom, ahogy a legtöbb baloldali politikus ezt a műsort úgy kezeli, mintha eljött volna a várva várt nap és végre színpadra léphetnek. Mindig olyan diadalittasan kezdik, jönnek a nagy szavak és egészen biztos, hogy a nagy mellényesek már az első percben elkezdenek „Orbánozni” (néha még le is szoktam számolni, egy adás alatt hányszor mondják a nevét, de hát szeretik, na).

Szóval Péter életében ismét nagy nap volt a hétfői (van, akinek április három), bevonulhatott a stúdióba, ahol ehhez hasonló csoda mondatok hagyták el a száját:

A Fidesz számára jobboldalon egyetlen konkurens párt létezik, az a Jobbik. (...) A mi preferenciánk jobbközép keresztény-szociális néppárt.”

 

Na, akkor tegyük tisztába a dolgokat. Jakab szerint, aki szétgyalulta az egyébként ellenzéki pártok között korábban valóban a legsikeresebbnek mondható Jobbikot, akiknek a szimpatizánsai szépen beálltak a Mi Hazánk mögé, akik mindenféle összefogás nélkül elérték, hogy bejussanak a parlamentbe, Petike meg szépen belevezette Gyurcsány tenyerébe a már összevissza tákolt minimális népszerűségnek örvendő Jobbikot, háááát nem tudom.

Erős kijelentések Péter, erősek.

Azt se tudom, hogy szóltak-e neki vagy két moonwalk és egy parizeres szendó között, volt-e ideje arra, hogy észrevegye, Gyurcsánytól még inkább balra ugyanis már kevés dolgot talál itthon. Szóval ő mégis jobb oldalon van. Tök jó. Én se tudok eligazodni már ezen, de mit szóljon akkor egy politikával kevésbé foglalkozó átlagpolgár. A keresztényszociális részét meg értelmezni se tudom, ez amolyan ömlesztőtégely lehet, hogy a keresztény szóban van valami konzervatív jobbos érzet, a szociálisban meg egy kis buksi simi a szociknak.

 

Ennek fényében elég meredek Jakab definíciója

A Wikipédia szerint egyébként a keresztényszocializmus a 19. században útjának indult mozgalom, amelynek célja a kereszténység szociális tanításainak terjesztése és megvalósítása. Eleinte szemben állt az embertelenséggel és az állatiassággal, majd a modern korban az individualista liberalizmussal, valamint az osztályharcot hirdető szocializmussal és kommunizmussal.

 

A kecske is jól lakjon meg a káposzta is megmaradjon alapon. Eszembe jutottak a mindent bele kaják, tudod amikor abból főzöl, ami otthon van és a vége valahogy kicsit sós lesz, kicsit édes, néhol savanyú de miután lenyeled, mégis keserű íz marad a szádban.

Na, Jakab Péternek pont ezt sikerült csinálnia a pártjából.

 

De folytatom az idézést, mert jókat mond:

Egy igazi elv nélküli, identitás nélküli pártról beszélünk. Mesteri, hogy Orbán Viktor képes kormányzati teljesítmény nélkül hatalmon maradni 12 éve. Hiszen azt látjuk, hogy (...) elszabadultak az árak, az emberek szegények, és mégis képes hatalmon maradni.”

 

Ezután közbevágott Rónai Egon: „Mert az emberek jelentős része úgy látszik, mégse így gondolja. (...) Azt gondolják, hogy igenis van eredmény.”

Várjál, jön a válasz erre is: „Vagy megelégednek a biztonságérzet hamis illúziójával, hogy Orbán Viktor megvédi őket.”

Egon: „Ezt a Jobbik nem tudta megígérni?”

Jakab: „Nekünk az ígéret édeskevés, nekünk politizálni kell.”

 

Na hát kérem, még mindig ott tartunk, hogy a csúnya Orbán megvezette az embereket, valójában senki nem szereti a miniszterelnököt, csak ilyen illúzióba' él a magyar nép és azé'. De Orbán csak ígérgetni tud, mint tudjuk, és akkora varázsló, hogy az ígéreteit képes eladni 12 éve. Ezzel szemben itt van a Jobbik, aki nem ígérget, hanem POLITIZÁL és aktívan cselekszik (pl: krumplit visz a parlamentbe).

Hát imádom.

A további élményekre vágyóknak pedig itt a teljes adás:

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére