Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Hosszú évek tudatos sportdiplomáciai építkezését rombolná le a Karácsony-féle „stadionstop”

Horváth Tamás

2019.10.18. 12:27

Rossz fényt vetne hazánkra, valamint a turizmusra is negatívan hatna, ha a „stadionstop” miatt visszalépnénk valamely nemzetközi sportesemény megrendezésétől.

Aki egy kicsit is jártas a sport világában, tisztában van vele, hogy a magyar sportdiplomácia sosem arról volt híres, hogy a legerősebbek közé tartozna a glóbuszon.

2010-ben azonban ezen a területen is tudatos építkezés vette kezdetét, melynek eredményeként jelentősen javult hazánk nemzetközi megítélése, valamint a sportvilágban kifejtett érdekérvényesítő képessége.

A hosszú évek fáradságos munkájával elért eredményeket egy pillanat alatt semmissé tenné a Karácsony-féle „stadionstop”, ugyanis megvalósulása esetén Magyarország nem tudná teljesíteni azon vállalásait, melyeket

a 2022-es magyar–szlovák közös rendezésű kézilabda-Európa-bajnokság, valamint a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság kapcsán tett.

Az előbbihez egy húszezer néző befogadására alkalmas sportcsarnokot, az utóbbihoz pedig egy negyvenezres atlétikai stadiont kell felhúznia a projektekért felelős Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) Zrt.-nek.

Mind a sportcsarnok, mind az atlétikai stadion (ami a budapesti vb után a mobillelátók elbontásával már csak 15 ezres lesz) jövőbeli hasznosításával kapcsolatban vannak tervek, mindkét létesítmény igyekezne kiszolgálni a fővárosiak igényeit – legyen szó koncertekről vagy egyéb, nagyszámú közönséget vonzó rendezvényekről.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere

A 2017-es magyarországi vizes vb is bebizonyította, hogy egy ekkora nívójú nemzetközi sportesemény megrendezése jelentősen megnöveli a versenyeknek otthont adó ország és városok turisztikai bevételeit. A 2017. július 14. és 30. közötti vizes vb megmérettetéseit 485 ezer néző tekintette meg az öt helyszínen, s a versenyeknek köszönhetően milliárdokkal több pénz áramlott a magyarországi turizmusba.

Karácsony Gergely főpolgármester „stadionstopja” tehát nemcsak sportdiplomáciailag okozna súlyos károkat hazánknak,

hanem anyagilag is.

S bár elviekben a kiemelt nagyberuházásokba – így a fentebb említett két létesítmény megépítésébe – az önkormányzatoknak nincs beleszólásuk, de ismerve Karácsony Gergelyt és nemzetellenes sleppjét, bizonyára mindent meg fognak tenni, hogy valahogyan elgáncsolják a magyar érdekeket.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Csaknem félmillió, tartózkodási engedéllyel nem rendelkező afgán migráns tért haza idén

Több mint 464 ezer „nem dokumentált” afgán migráns tért haza Pakisztánból, Iránból, Törökországból és az Európai Unióból az idei évben – tájékoztatott a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) csütörtökön.

Nemsokára bármelyik öltözőben szembejöhet egy transznemű

Nemsokára bármelyik öltözőben szembejöhet egy transznemű

Egy chicagói úszó gimnazistalány könnyek között panaszkodott a transzneműekre, miután engedélyezték nekik, hogy korlátlanul használhassák bármelyik öltözőt.

Szijjártó: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

Szijjártó: a migrációs helyzet egyre súlyosabb, százezren torlódtak fel a Balkánon

Szijjártó Péter csütörtökön Bécsben a Migrációs Politikát Fejlesztő Nemzetközi Központ (ICMPD) magas szintű paneljében beszélt a Nyugat-Balkán helyzetéről.

A strasbourgi bíróság a magyar kormánynak adott igazat

A strasbourgi bíróság a magyar kormánynak adott igazat

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságának (EJEB) Nagykamarája két menedékkérő ügyében másodfokon megállapította, hogy a tranzitzónában való tartózkodás nem számít jogellenes fogva tartásnak és a tranzitzónában való elhelyezés körülményei nem ütköznek az embertelen bánásmód tilalmába.

OKJ-s imámképző indul Németországban

OKJ-s imámképző indul Németországban

Megkezdődik a muszlim hitszónokok, azaz imámok képzése a német állami felsőoktatásban, az első kísérleti projekt csütörtökön indul az osnabrücki egyetemen – írta az Osnabrücker Neue Zeitung (NOZ) című német lap.

Már több, mint ötven sportolónk jutott ki a tokiói olimpiára

Már több, mint ötven sportolónk jutott ki a tokiói olimpiára

Ötvennégyre nőtt a magyar kvóták száma a jövő évi tokiói olimpiára azzal, hogy szerdán kiderült, Magyarország egy kerékpárost indíthat a férfiak mezőnyversenyében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére