Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Halló, Belváros? – avagy a fuldokló Váradiné esete a XVI. kerületiekkel

Horváth K. József

2020.04.04. 18:00

Most bemutatok Önöknek egy embert, aki jót akart tenni.

Persze neki sem sikerült, ahogy a főnökének sem. V. Naszály Mártának hívják és polgármester az I. kerületben. Párbeszédes, mint KariGeri, aki szintén úgy tesz jót, ahogy V. Naszály. Hóesésben otthagyja a havat a közutakon, járványban meg ritkítja a járatokat, hogy az emberek minél nagyobb zsúfoltságban utazzanak, elősegítve a fertőzés gyors terjedését. (A liberálisoknak nehéz kiszámítani az észjárását. Annyi legtöbbször tuti, hogy ami nekik jó, az nekünk rossz.)

KariGeri lelki társa, a jobb sorsra érdemes Várnegyed polgármestere nem akart lemaradni a főpolgármester vígjátékba illő városvezetői gyakorlatától. Nyilván elhatározta, hogy ne csak KariGerit nézzék magas szőke férfinak felemás cipőben, hiszen szolidaritásból ő is képes olyan egybites lenni, mint politikai főnöke. Jó Váradiné ezért úgy gondolta, hogy beszáll a járványkampányba és arra biztatja a várbeli lakosságot, hogy maradjon otthon. Eddig rendben is van. Telefont ragadott, gyorsan magnóra mondta féltő, óvó szavait, majd bekapcsolta az automatát. Aztán… Aztán kiderült, hogy a XVI. kerületben értetlenül fogadták a hívásait, mondván miért akarja óvni őket az első kerület polgármestere, mikor ott van nekik a több ciklus óta jól bevált Kovács Péter, aki – eltalálták – nem párbeszédes s nem is egybites.

Kovács Péter Facebook-bejegyzéséből idézek: „Telefonon beszéltem polgármester asszonnyal, aki nem tudja hogyan történhetett meg, hogy a XVI. kerületiek is kaptak tőle telefonhívást. Elnézést kér és próbál intézkedni.” Figyelik? Nem intézkedik, hanem próbál intézkedni. Gyanítom, fog ő még a Belvárosba is telefonálni kivehető ajtós NDK turmixgépért… Ám megnyilvánulása – saját képességei korlátainak ismeretéről – dicséretes. Van erre egyszerűbb magyar szó is, de ezt most hagyjuk. Kvázi könnyen megeshet, hogy Mátyásföldön, Sashalmon, Árpádföldön nem utoljára csörrent meg a szerencsétlen V. Naszály által indított „jótevő” telefonhívás. A viccbéli fuldokló esete jutott eszembe a humorérzékkel rendelkező XVI. kerületi lakosokkal kapcsolatban.

– Bocsánat uram, itt nem szabad fürödni!

– Én nem fürdök, hanem fuldoklok!

– Ja, elnézést, akkor nem zavarok!

Bocsánat, mi sem akarunk tovább zavarni!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány Ferenc ismét hazudik naiv rajongóinak, ezúttal az oltásokról

Gyurcsány Ferenc ismét hazudik naiv rajongóinak, ezúttal az oltásokról

Roppant szánalmas dolog, ha a régi miniszterelnök a mostani miniszterelnököt azzal vádolja, hogy nem is azt a vakcinát kapta meg, amelyiket a sajtóban is látni lehetett – írta Kocsis Máté a közösségi oldalán.

Újabb fake news a Soros-blogtól: szó sincs néppárti gesztusról

Újabb fake news a Soros-blogtól: szó sincs néppárti gesztusról

Ismét nem sikerült a valóságot megírnia a 444.hu nevű fake news gyárnak.

Gyurcsány tejfölösdoboza

Gyurcsány tejfölösdoboza

Gyurcsány Ferenc édesanyja gyakran tette tejfölösdobozba a csirkepaprikást, tehát Orbán Viktor valójában nem is a kínai vakcinát kapta meg. Nem érthető? Pedig teljesen logikus.

Karácsony megsarcolja a vendéglátósoknak nyújtott bértámogatásokat

Karácsony megsarcolja a vendéglátósoknak nyújtott bértámogatásokat

Amint megérkezett a novembertől négy hónapra megítélt egyösszegű bértámogatás a budapesti vendéglátósokhoz, a fővárosi önkormányzat több munkaadó cég számlájáról százezres, milliós nagyságrendű összegeket emelt le – írta meg a Magyar Nemzet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére