Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha Spanyolországban nőttél fel és spanyolnak érzed magad, megsérted a haladókat

Fodor-Horváth Zsófia

2020.12.28. 14:25

De támogatnak, ha középkorú férfiként hatéves kislánynak érezd magad.

Hilaria Baldwin hollywoodi jógaoktató, ötgyerekes családanya, Alec Baldwin színész felesége. Az instagram oldalán főleg jógáról, szülés utáni regenerációról és családjáról oszt meg tartalmat: már-már unalmas, így felsorolva is. Büszke spanyol származására, gyerekei sokszor csak „Baldwinito” – kként szerepelnek oldalán, videóiban felismerhető spanyol akcentusa és sokszor a legegyszerűbb szavak nem jutnak eszébe angolul, csak spanyolul. Hiába osztja meg családjának legintimebb pillanatait is követőivel, túl sok konfliktust nem okozott soha. Eddig. Most az verte ki a biztosítékot a progresszív, felvilágosult követőinél, hogy kiderült: nem is Spanyolországban született, hanem Bostonban, tehát nem is spanyol, hanem amerikai. Követői megvádolták, hogy a spanyol akcentusa eléggé hamiskás és szerintük megjátszotta, hogy vannak spanyol gyökerei. Bár egyértelműen soha nem mondta ki magáról Hilaria azt, hogy „én spanyol vagyok”, azért több megnyilvánulásából egy az egyben ezt a következtetést lehetett levonni.

Most, hogy fény derült a titokra, azzal támadják, hogy megtévesztette követőit, viselkedésével pedig az USA-ba bevándorolt spanyolokra jellemző negatív sztereotípiákat erősítette, ez pedig roppant káros. Hilaria egy videóban elmondta, hogy bár nem Spanyolországban született, ott nőtt fel, kétnyelvűnek nevelték, ami miatt, ha ideges, sokszor nem jutnak eszébe angolul a szavak és spanyolul beszél inkább. Hillary-nek keresztelték, de az egész családja Hilaria-nak hívja, ezért ő így és részben spanyolnak identifikálja magát. Mivel nagyon rosszul esnek neki a mostani támadások, ezért egy ideig nem is tervez megosztani semmit az oldalain, leginkább pedig az zavarja, hogy eddig is túl sok időt foglalkozott ezzel az üggyel, ahelyett, hogy a családjával töltené az időt.

A támadói már komoly kutatómunkát végeztek, egyesek azt találták, hogy nem is igaz, hogy Spanyolországban nevelkedett, van, aki régi osztálytársakat is talált, akik váltig állítják: gyerekkorában nem is volt spanyol akcentusa. Kissé érthetetlen ez az indulat, amivel a progresszívok Hilaria-t támadják és az energia, amit származásának felderítésébe fektetnek abban az országban, ahol nem számít a bőrszín, származás, mindenki úgy szép és jó, ahogy van és virágozzék minden virág. Akkor támogatólag tudtak fellépni, amikor egy középkorú férfi kitalálta, hogy valójában hatéves kislánynak érzi magát, az ilyennek és a még cifrább identitásúaknak keresnek egy új betűt az LMBTQ szivárványban. Most viszont azt, aki spanyolnak érzi magát, mert Spanyolországban nőtt fel, meglincselik.

Érdemes lenne azon is elgondolkodni, hogy amikor a Lakatos Márk-típusú homoszexuális férfiak egy egyszerű mondatot nem tudnak elmondani affekta ripacskodás és túlzó kézmozdulatok kísérte csípőlengés nélkül, akkor miért nem kéri őket számon senki a negatív sztereotípiák erősítése miatt? Persze ez is csak egy újabb esete az agyonérzékenyített, felvilágosult haladók kettős mércéjének, amire szép új világukat építették. Szerencsére mi még választhatunk, hogy kérünk-e belőle.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére