Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha lejáratásról van szó, az ellenzéki média a leggusztustalanabb módszerektõl sem riad vissza

888.hu

2018.04.29. 17:30

Új sportnak hódol balliberális média: ez az origo.hu b888sztatása. Miközben Sixx - az Index újságírója - válogatott káromkodások közepette karikázza a neki nem tetszõ cikkeket az online lap címlapjáról készült képkivágásokon, addig a többiek tovább merészkedtek és az áltudományos hülyeségektõl a legvadabb lejáratásokig mindent bevetnek. Szolidarítunk az origo.hu-val!

Az ellenzéki média látszólag visszatért a 2015-ös, év eleji állapotba, szerintük ugyanis nincs bevándorlási válság. (Halkan kérdezem, hogy akkor mi a francról készített nemrég videóriportot az indexes Földes András a Földközi-tengeren?)

Márpedig, ha nincs bevándorlási válság, akkor mi a fenének írogat róla a jobboldali média? – teszik fel a kérdést az ellenzéki lapok. Hát azért – szól a válaszuk –, mert át akarjuk verni az embereket. Vagy mert az oroszok...

Lehetne ironizálni ezen, de nem vicces. Sajnos az a helyzet, hogy ma Európában egy egyre mélyülő törésvonal húzódik a politikában és az emberek gondolkodásában a bevándorlás kapcsán. Lehetne mondani, hogy hülye, aki ezt eltagadja, de ezzel elbagatellizálnánk a témát. Ez nem egyszerűen hülyeség, vakság, hanem egy politikai szándék húzódik meg mögötte.

Ezt a hazai ellenzéki médiának még sikerült megfejelnie egy lejáratókampánnyal, amelynek az utóbbi hetekben a célpontja az origo.hu.

A leggyalázatosabb hírhamisítás

Az origo.hu összeszedte az utóbbi napok, hetek hazugságáradatát, amelyet a balliberális média ellenük indított. A lap a legfelháborítóbb esettel indít: Soros György üzenőfüzete, a 444.hu azt állította, hogy az Origo egy migránsos hírt egy kómába esett magyar lány képével illusztrált a Facebook-oldalán. A gyalázatos hazugsághoz még meg is photoshopoltak egy képet, amelyet illusztrációként használtak fel a cikkhez. A cikk azóta eltűnt 444-ről, az origo.hu pedig pert indított a bevándorláspárti portál ellen.

Az Index újra támad

Az Index stratégiát váltott a jobboldali sajtó elleni támadásai kapcsán. Eddig Varga "Sixx" Attila karikázgatott, de úgy tűnik, ez nem volt elég hatékony.

Ezért tudományos kutatásnak álcázott álhíreket kezdtek gyártani a srácok, ami egy "elismerésre méltó" mérföldkő a hazai újságírás történetében.

Az Index cikkében két "migrációkutató szakember" "elemezte" az origo.hu híreit – Sixx szakértelme ide már nem volt elég. 20 migránsos hír kiválasztása és elemzése után arra jutottak, hogy egyes cikkeknek nem hiteles a forrása, például azoké, amelyeknek egy-egy MTI hír volt az alapja...(igaz, ők is napi több tucat hírt vesznek át az MTI-ből). Sőt, már csak azért sem volt hiteles a forrás, mert a 888.hu-tól vettek át cikkeket, ami azért is megmosolyogtató, mert a legtöbb esetben olyan hírportálok híreit vesszük át, mint a Deutsche Welle, az Independent, a Washington Times, és még sorolni lehetne a német, brit, amerikai, francia sajtó színe-javát.

Egyébként nem ez az első eset, hogy az Index a "tudományt" veti be a jobboldali sajtó ellen. Egy Soros György által finanszírozott szervezet, a Corruption Research Center "elemzését" hozták le március végén. Ebben állításuk szerint több mint egymillió cikket vizsgáltak meg aszerint, hogy "ki milyen színben tünteti fel" az oroszokat, de legfőképp, a "migráns" szó használatát elemezték. Ugyanis szerintük ez az orosz propaganda lényegi eleme. Az eredmény nem lehet kérdéses, az Index szerint például a 888-at Kremlből irányítják. Ha ezt a véleményt az abban megjelenő komolysággal akarom kommentálni, akkor azt mondhatom, hogy az Index téved, pont fordítva van.

A 888 irányítja a Kremlt!

A kutatás egyébként saját magát cáfolja meg, ahogy arra Sebes Gábor írása is rávilágít: „A megfigyelt portálokon a Vlagyimir Putyinnal kapcsolatos negatív témákat legnagyobb arányban a PestiSrácok és az Index cikkei tartalmazták. Az előbbi esetében vizsgált szókörnyezetek 29, az utóbbi esetében 21 százaléka negatív információkat közölt az orosz elnökről. A harmadik legnagyobb arányban (16 százalék) a 888.hu szókörnyezetei voltak negatív tartalmúak. A Magyaridők.hu (11 százalék) és az Mno.hu (12 százalék) esetében nagyjából minden tizedik cikk volt negatív tartalmú. Tehát egyáltalán nem lehet a kormánypárti és az ellenzéki média között ezen az alapon különbséget tenni.

A tanulmány egyszerűen abból a képtelen feltételezésből indul ki, hogy aki a migránsokat nem menekültnek, hanem migránsnak nevezi, az az orosz propaganda eszköze. Aki az Indexnél és az Mno.hu-nál többször ír a migránsok által elkövetett erőszakról és terrorcselekményekről, az az orosz állami propagandát fújja. Természetesen ilyen előfeltételezések mellett már el sem kellett volna végezni a több mint egymillió írás elemzését, hiszen előre tudható volt a végeredmény.

A „kutatók” ugyanis semmilyen más motivációt nem tudnak elképzelni a migránsok migránsnak nevezésére és a migránsok által elkövetett erőszakról történő tudósításra, mint az orosz befolyást és az orosz érdekek szolgálatát..."

Ennyit erről.

Átlátszó hazugság az átlátszó.hu-tól

Nagy karriert futott be az ellenzéki sajtóban az átlátszó.hu azon cikke is, amely szerint tévedett az Origo, mikor azt írta egy prágai verekedés kapcsán, hogy migránsok csaptak össze egy szórakozóhely felszolgálóival Prágában. A hét kötekedőről kiderült, hogy mindannyian holland állampolgárok, ámde származásukat tekintve irániak, törökök és marokkóiak is voltak köztük.

Ide lőjetek

A fentebb felsorolt támadások közül tényleg a leggusztustalanabb a kómában levő magyar nő felhasználása volt. Kitartást origo.hu, veletek vagyunk. Azért ennyi figyelem láttán kicsit irigykedünk is, épp ezért ide kívánkozik: tegnap írtam egy elég kemény sztorit egy erőszakoskodó migránsról.

Ide lőjetek libsik!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Emberek halálával hergel a 444 az oltások ellen

Emberek halálával hergel a 444 az oltások ellen

441 ember halt Magyarországon azután, hogy beoltották – olvasható a 444.hu címlapján előkelő helyen szereplő cikk címében.

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Magukat nőnek érző férfiak női rabokat erőszakolnak, óvszerosztásba kezdtek

Egy idén hatályba lépő törvény szerint azok a fogvatartott férfiak, akik nőnek érzik magukat kérhetik női börtönökbe való áthelyezésüket. Erre már több példa is akadt, ám az áthelyezett férfiak közül sokan erőszakoskodni kezdtek a női foglyokkal. Válaszul a szexuális bántalmazásokra az intézetekben óvszereket, fogamzásgátló szereket és abortusz tablettákat kezdtek el biztosítani a fogvatartottaknak – írja a V4NA pénteken.

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Ötpontos LMBTQ-programmal állt elő a Momentum

Engedélyezné az azonos nemű párok házasságát és örökbefogadási jogát, támogatná a nemátalakítást, ráadásul a szexuális propagandát is beengedné az iskolákba a Momentum Mozgalom ötpontos LMBTQ-programja. Fekete-Győr András hangsúlyozta: pártja ilyen Magyarországot fog építeni a 2022-es kormányváltás után – erről a Magyar Nemzet írt.

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Ilyenkor mindenki hazagondol. Én is arra gondoltam, hogyha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor semmi akadálya nem lenne annak, hogy ez normális körülmények között és nyitottan valósuljon meg – mondta Orbán Viktor legfrissebb Facebook-videójában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére