Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsányék most az olcsóbb tojással és krumplival hergelnek

Horváth K. József

2022.11.10. 15:20

Miközben egy ország örül annak, hogy az egyre nagyobb terhet jelentő, a brüsszeli szankció gerjesztette infláció miatt újabb két alapvető élelmiszerre került ársapka, addig – mintha a valaki belefújt volna sípjába – egy csapásra fanyalogni kezdett a balliberális média a kormány intézkedése miatt. Politikusostól, szakértőstől, újságíróstól, ahogy szokott.

 

A sorosista Telex például azt a nagybetűs címet adta tudósításának, hogy „Az ársapka egy olyan csilipaprika, amelyik többször is fájdalmasan csíp”. Magyarán: csak többszörös hátránya van, előnye semmi. A szakértők pedig így fogalmaznak: „A torzítás majd csak újabb torzításokat szül”. Természetesen az ATV sem maradhatott ki a kormányrugdosásból. A nap híre című műsorban a jövőbe látó Ember Zoltán politikai elemző úgy fogalmazott. „A tojást és a krumplit kínjában választhatta a Fidesz. A cselekvő kormány látszatát akarja kelteni. (…) Más kérdés, hogy a karácsonyi sütéshez már nem nagyon lesz tojás.” A minden lében kanálkodó Magyar György ügyvéd először leszögezi, hogy nem ért a gazdasághoz, majd felhizlalt egója révén megállapítja, „[Az állam] megtesz mindent, amit tenni kell. Félek, hogy átgondolatlanul.” Majd megszólal a nép hangján: „Én, aki szeretem a rakott krumplit, az unokáimnak is ez a kedvence, én könnyedén elfogadom.”

Azaz – Magyar ügyvédhez hasonlóan – belül mindenki ugyanúgy örül a újabb két alapvető élelmiszerár csökkenésének, csak politikailag a megszólalóknak az az érdeke, hogy hergelje a magyarokat, mutassa be kétbalkezesnek, hozzá nem értőnek Orbán Viktort, akit ugye szerintük le kell váltani, hogy mielőbb nagy haverjuk, Gyurcsány Ferenc kaphassa meg a hatalmat. Valakitől – ki tudja, kitől –, a nemzetközi szférából, a demokrácia és a jogállam feltétlen tiszteletének jegyében. Ahonnan – mint Márki-Zaytól tudjuk – talán a baloldal választási kampányát is közel kétmilliárd forinttal finanszírozták.

 

Sőt, a baloldal kifejezetten támogatja Brüsszelt a háború nyomán meghozott szankciók miatt is, és szembe megy Orbán Viktorral, amiért a magyarok érdekeit tartja szem előtt. Eszükbe sem jut saját választóik oldalára állni. Értékelni az emberközpontú kormányzati erőfeszítéseket. Inkább újabb követelésekkel állnak elő.

A leghangosabb most is a DK, aki unalmas, régi mantráját szajkózza megint: „Egy baloldali kormány most ideiglenesen, legalább egy évig eltörölné az alapélelmiszerek áfáját” – állítja pofátlanul, noha amikor kormányon voltak, csak a gázáremelésen járt az eszük, hogy az adóemelések garmadájáról ne is beszéljünk.

Az, hogy más országokban is népszerű az árstop, az nekik végképp semmit nem számít. Németországban és Romániában a földgáz, a távhő és a villamosenergia ára kapott sapkát – ami a mi rezsicsökkentésünkhöz hasonló, csak más elnevezéssel –, míg francia és brit vállalatok önkéntesen fagyasztották be a hétköznapi szükségleti cikkek árát.

Ami a legfontosabb, hogy a balliberális politikusok, szakértők és „civilek” számára egyáltalán nem az a fontos, hogy a magyarok minél kisebb véráldozattal vészeljék át a háborús időket, hanem az, hogy ezt a konfliktusos helyzetet is az ő kicsinyes politikai céljaikra lehessen felhasználni.

Még szerencse, hogy ezt a magyarok jól tudják.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Zelenszkij: Ukrajna nem fogja megengedni az európai értékek elpusztítását

Ukrajna nem fogja megengedni, hogy egy diktátor szándékosan elpusztítsa az uniós tagországok által képviselt értékeket – jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Brüsszelben, az Európai Parlament soron kívüli plenáris ülésén csütörtökön.

Oroszország nemzetközi vizsgálatot követel az Északi Áramlat elleni merénylet ügyében

Nemzetközi vizsgálatot kellene indítani az Északi Áramlat gázvezetékeinél történt robbanások ügyében Seymour Hersh Pulitzer-díjas amerikai oknyomozó újságíró blogbejegyzése alapján – mondta Vjacseszlav Vologyin orosz házelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: Magyarország a béketáborhoz tartozik

Magyarország továbbra is humanitárius és pénzügyi támogatást nyújt a Ukrajna számára – közölte Orbán Viktor miniszterelnök Twitter-üzenetében csütörtökön.

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

EP-korrupciós botrány: jóváhagyták az uniós parlamenti reformterveket

Az Európai Parlament (EP) képviselőcsoportjainak vezetői az EP házbizottságaként működő Elnökök értekezletén jóváhagyták Roberta Metsola EP-elnök által javasolt, az intézményi reformra vonatkozó terveket – tájékoztatott az uniós parlament csütörtökön.

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

Gulyás Gergely: Távoznak a miniszterek a vagyonkezelői alapítványokból

A soproni kormányülés fejleményeit ismertette Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra.

Már 15 ezer fölé emelkedett a török és szír földrengések halálos áldozatainak száma

A sérültekét pedig Törökországban már közel 63 ezerre, Szíriában pedig 5 ezernél többre teszik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére