Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány pártjában wellnessre van, pártmunkára nincs pénz

888.hu

2018.12.29. 18:30

Decemberben tizenhárman hagyták ott Gyurcsány Ferenc pártját, a Demokratikus Koalíciót. A kilépés mögött pénzügyi okok is húzódnak. Miközben az egyik vidéki szervezet számláit kifizetetlenül hagyta a pártvezetés, az év végi wellness azért belefért.

Kám első embere, Mecseki Csaba ezután függetlenként politizál. Vele együtt 13-an, többek között Kelemen Krisztián, szombathelyi önkormányzati képviselő hagyta ott a Demokratikus Koalíciót decemberben – írja az ugytudjuk.hu.

A Vas megyei DK-sok kapcsolata a pártvezetéssel eddig sem volt felhőtlen. A portál által megszólaltatott Mecseki Csaba polgármester szerint a tavaszi kampányhoz alig kaptak segítséget.

Emellett "az anyagiak" miatt is a távozás mellett döntöttek.

Sok olyan kiadás volt, amit én magam a saját zsebemből fizettem. Bélyegzőkészítés, Vadai Ágnes szentgotthárdi fórumának terembérlése, molinó készítés, koszorúk és hasonlók. Nagyjából 90 ezer forintnyi számla gyűlt össze, a többi kiadáson felül, mivel minden kitelepülést, szórólapozást, pesti utakat saját magunk finanszíroztunk, ami egy ilyen nagy választókerületben nem kevés kiadás. A nyáron küldtem el a központba a számlákat, hogy egyenlítsék ki, azóta sem kaptam nemhogy pénzt, de még csak választ sem"

– nyilatkozta Kám polgármestere.

A kilépőknél akkor telt be a pohár végleg, amikor az általuk befizetett tagdíjakból szerettek volna egy évzáró vacsorára pénzt kérni.

Azoknak a társainknak akartuk megköszönni egy vacsorával a segítséget, akik a februári mínuszokban járták a köztereket, gyűjtötték az aláírásokat, standoltak. A saját magunk által befizetett pénzt akartuk vacsorára költeni"

– mondta Mecseki Csaba, ám a felettesétől, a régióvezetőtől azt a választ kapták, hogy ez kizárt.

A politikusok és aktivisták távozásával alig maradt ember a Vas megyei DK-s szervezetben.

Eközben a párt elnöksége wellnessezni ment

Mint azt korábban megírtuk, december 14-én este a Demokratikus Koalíció vezetése wellnessezni ment Visegrádra.

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Az eset akkor azért is volt igazán pikáns, mert aznap délután, a tüntetés kezdetén a Kossuth téren felszólalt Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció politikusa is, aki többek között "egy szolidáris Magyarország" képét vázolta fel elérendő célként a beszédében.

Ám Vadai spórolt a szolidaritással, mert miközben a fővárosban folytak a tüntetések, ő és a DK vezetése elment wellnessezni a Hotel Silvanus Visegrádba.

Az információnkat több forrásból is megerősítették. Az egyik szállóvendég látta Gyurcsány Ferencet, Vadai Ágnest, Gy. Németh Erzsébetet a hotelben, valamint Varju László is rápihent az MTVA ostromára, szombat reggel ugyanis szaunázni ment.

A párthoz akkor elküldtük kérdéseinket, például, hogy ki fizette a wellnessezést, és az pontosan mennyibe került. Válaszokat azóta sem kaptunk.

A wellnesshétvége abból a szempontból is érdekes volt, hogy a párt akkor szó szerint le volt égve, ugyanis egy tűzeset miatt megsemmisült a DK egyik belvárosi irodája, ami miatt adománygyűjtésbe kezdtek. A wellnesshétvégét még kellemetlenebb megvilágításba helyezik a Vas megyei kilépések, amelyek a pártvezetés garasoskodása miatt történtek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére