Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány most Békesi receptjével buktatná meg Orbánt

Horváth K. József

2022.09.06. 14:20

A Nyugati Fény végre talált egy embert, s boldogan közreadta közösségi oldalon tett, „szerényen” receptnek szánt bejegyzését, hogy ne csak a portálhoz közel álló Gyurcsány mondogassa unalomig, hogy mindenért Orbán a hibás.

 

Legutóbb a Böszme ezt így fogalmazta meg: „Legyen világos, Orbán miatt van válság Magyarországon. Amíg Orbán marad, addig marad a válság is!”
Ami természetesen úgy marhaság, ahogy van, sőt, egyenesen rágalom. Nem Orbán robbantotta ki a háborút, nem Orbán rendelte el az Unió szankciós politikáját, nem Orbán emelte meg az energiaadókat klímavédelmi okokból, hogy spórolásra szorítsa a tagországok lakóit. Tudják ezt a magyarok jól, de azért a Böszme rendre próbálkozik.

Alávaló módszereivel újból és újból kísérletet igyekszik tenni arra, hogy a miniszterelnököt a magyarok szemében egész egyszerűen ellenséggé tegye. Erre használja a negatív gazdasági körülmények előidézte helyzetet, amely ellen egyébként Magyarország az egész Európai Unióban az egyik leghatékonyabban védekező ország.

 

Gyurcsány nem azt akarja elérni, hogy latba vetve politikai erejét és nemzetközi kapcsolatait, hogy – Orbánnak segítve – erősítsen a hazai szociális háló védelmi képességeit. A magyarok érdekében. Ellenkezőleg, Orbán-ellenes tirádáival nagyobb és annál is nagyobb lyukakat akart ütni rajta, hogy a magyarok minél elégedetlenebben legyenek a kormányfővel. Aljasul azt sugallva, ha Orbán nem lenne, akkor egy csapásra minden megoldódna. Jönnének az uniós pénzek és ihaj-csuhaj. Itt lenne a Kánaán.

Háború és Kánaán. Jó mi?

 

Kétségbeesett erőfeszítéseit jól mutatja, hogy a Nyugati Fény segítségével azt a Békesi László-féle Facebook-bejegyzést is felmelegítette, amelyben az aktív idejében kudarcot kudarcra halmozó pénzügyminiszter egy év után még a Horn-kormányból is menni kényszerült. Gyurcsány július 7-i Facebook-bejegyzésével most őt is a vátesz szerepében tetszelegteti, akire akkor a kutya se figyelt oda.

Ezt írta: „Ma lemondott Boris Johnson brit miniszterelnök. A lemondás hírére azonnal erősödni kezdett az angol font árfolyama. (...) A lemondás ténye ugyanis reményt, esélyt jelent egy hatékonyabb, hitelesebb politika számára. Ezt a befektetők, a pénzpiacok azonnal beárazzák. Ugye nem is olyan nehéz hatékonyan fellépni a romló árfolyam és a növekvő infláció ellen? Íme a recept!”

 

Békesi szakmai hozzáértéséhez még az is hozzátartozik, hogy pénzügyminisztersége idején az úgynevezett ikerdeficit – azaz az államháztartás és a folyó fizetési mérleg hiánya – annyira felduzzadt, hogy az már az ország fizetőképességét veszélyeztette. Arra se lehet túl büszke, hogy szintén tárcavezetői időszakában mondták le az MDF-kormány által már előkészített budapesti világkiállítás megrendezését.

Nos, a Böszme itt tart: már a Horn Gyulának sem kellő Békesi Orbán-buktató szándékkal leírt okoskodását – receptjét – is csatasorba állítja magyarellenes politikai céljai megvalósítása érdekében.

Hab a tortán, hogy némelyek szerint Békesi gazdasági programja ágyazott meg az MSZP-SZDSZ koalíció létrejöttének. Az SZDSZ-t a magyarok 2010-ben a politika szemétdombjára küldték és nem fogják hagyni, hogy a Gyurcsány szőtte álruhában visszalopakodjon a nagypolitika színpadára.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére