Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyurcsány megint tagadja a demokráciát

Horváth K. József

2021.06.13. 13:45

A kövéri terror, avagy büntetés a parlamentben címmel készített, természetesen ezúttal is futóhomokra épülő, azaz teljes mértékben alaptalan, félrevezető videót Gyurcsány Ferenc.

A lényeg, hogy Kövér László házelnöknek szerinte nincs joga olyan kemény döntéseket hozni, mint Jakab Péter, Tordai Bence, Hadházy Ákos vagy Szabó Tímea minősíthetetlen megnyilatkozásai esetében tette. Nincs joga, mert „mikor elveszi Kövér valamelyik képviselő hangját, akkor nyilvánvalóan választók hangját veszi el. Azoknak a választóknak a hangját, amelyek nem értenek egyet ezzel a kormánnyal” – mondja a Böszme.

Milyen érdekes, hogy szankcionálásra csak a napirend előtti felszólalások esetében, illetve az azonnali kérdések és válaszok órája idején kerül sor, amikor a képviselők szélsőséges kifejezéseikkel egyenesen provokálják a miniszterelnököt, a házelnököt vagy a kormány más tagjait. Felszólalásukban nyilvánvalóan a sértegetés szándéka az elsődleges, nem a választók hangjának megszólaltatása. Ez is csak saját érdekükben történik, hogy több szavazót szerezzenek maguknak, egyáltalán nem a választók érdekeit akarják szolgálni.

A házszabályszerű, tehát törvényes ülésvezetői magatartást nevezi Gyurcsány önkényesnek, azaz törvénytelennek.

Ezen a ponton igyekszik észrevétlenül kihúzni az igazság szőnyegét a választók lába alól. Azt mondja: „Egy valami nincs rendben. Ha ezeket a szabályokat a vitatkozó felek egyike hozza.”

Hát ez a legsunyibb demokrácia-tagadó pontja Gyurcsány videójának. Itt a futóhomok. A szabályokat ugyanis minden demokráciában a többség határozza meg. A házszabályt is a megszerzett mandátumok arányában a Házbizottságban lévő képviselők alkotják, a magyarok döntő többségének akarata szerint. Önkényről tehát még véletlenül sincs szó. A provokáló képviselő pontosan tudja, amikor dehonesztáló kifejezéseket használ vagy be nem jelentett demonstrációs eszközökkel hadonászik, hogy megsérti a baloldallal közösen megalkotott házszabályt, s olyan helyzetbe kényszeríti az ülés levezető elnökét, hogy alkalmazza a házszabály vonatkozó szankcióit. Ellenkező esetben ő esik jogsértésbe.

Gyurcsány tehát ezúttal is tagadja a demokráciát, amikor Kövér Lászlóra teszi szokásos arrogáns, hergelő, gyűlöletkeltő megjegyzéseit. Újabb vágyvezérelt hatalomszerzési manipulációról van csak szó, meg újabb hazugságok soráról, természetesen.

Gyurcsány rendszeresen bemutatott alávaló magatartása helyett jobb lenne tisztességes úton többséget szereznie a parlamentben. S akkor olyan lesz a Házszabály is, amilyet Ferenc szeretne. De addig még várni kell, talán nem is kicsit.

A jelenlegi Házszabály a többségben lévő magyar választók törvényes akarata. A demokrácia hangja. Pont.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrellenes tüntetések miatt rosszabb lett a közbiztonság Washingtonban

A rendőrellenes tüntetések miatt rosszabb lett a közbiztonság Washingtonban

Washingtonban megnőtt a fegyveres támadások száma, miután tavaly engedtek a baloldali rendőrellenes tüntetéseknek.

Franciaországban ismét szigorítanak 

Franciaországban a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatti korlátozó intézkedéseket előíró törvény augusztus 9-én lép életbe, a tengerentúli megyékben viszont ismét kihirdetik az egészségügyi rendkívüli állapotot – közölte Gabriel Attal kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően.

Egy iráni dzsúdós kiállt Izrael mellett

Izraelnek is megköszönte az olimpiai ezüstérmet egy disszidált iráni dzsúdós. 

Tokió 2020: Milák Kristóf úszásától még Michael Phelps is elájult

Tokió 2020: Milák Kristóf úszásától még Michael Phelps is elájult

Most aztán olimpiai üzemmódba kapcsoltak a magyarok Tokióban. Még ki sem dörzsöltük az álmot a szemünkből, amikor szerdán úgy hajnali négy óra magasságában a 200 méteres pillangóúszás döntője után olimpiai bajnokként ünnepelhettük Milák Kristófot. A cselgáncsozó Tóth Krisztián és a férfi kard csapat bronzérmet szerzett.

Sok az érem és a botrány az olimpián

Sok az érem és a botrány az olimpián

Nagy utat tett meg a Jobbik a szélsőjobbtól a Pride-ig, Gyurcsány a balatoni árak ellen hergel. 

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére