Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gy. Németh a vasököl, odacsap, ahova köll?

Horváth K. József

2020.02.28. 19:30

Ha valaki a liberális arrogancia minősített esetét vélte fölfedezni az ATV Egyenes beszédének csütörtök esti műsorában, akkor nem jár messze a valóságtól.

A főszereplő Gy. Németh Erzsébet, aki napjainkban Gyurcsány Ferenc vasökleként is mind gyakrabban színre lép.

A DK-s főpolgármester-helyettes saját bevallása szerint már a stúdióban, tehát nagyon közelről hallgatta végig a Fürjes Balázzsal, Budapest és az agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkárral készült beszélgetést. Ebben Falus Ferenc, egykori tiszti főorvos nyilatkozata is szóba került, melynek kapcsán az államtitkár leszögezte: „…nálamnál biztos, hogy sokkal jobban ért [a koronavírus szakterületéhez].”

És akkor jött Gy. Németh. Pár perc telt csak el, hogy a két vendég helyet cserélt a stúdióban. A főpolgármester-helyettes máris a szöges ellentétét interpretálta az államtitkár szavainak, aki szerinte „azt találta mondani, hogy legalább annyira ért a járványügyhöz, mint Falus Ferenc.”

Gondolom ennek hallatán a néző éppen a székről készült leesni, még akkor is, ha egyébként Gy. Németh politikai világlátásával rokonszenvez. Gyurcsány vasökle még akkor sem zökkent ki a szerepéből, amikor a műsorvezető ellenkezett, jelezve, hogy Fürjes nem ezt mondta, hanem azt: „Falus Ferenc jobban ért nála [a szakterületéhez].”

Nos, ez a liberális tempó már több a soknál. Egyenesen bicskanyitogató.

Ez annak a súlyos tévedésnek a következménye, hogy a libsik – valóban a diplomás kommunisták – tényleg meg vannak győződve arról, hogy nekik mindet szabad. Azt is, hogy teljesen más, uszító, gyűlölködő értelmet adjanak egy olyan kijelentésnek, ami néhány perccel korábban ráadásul el sem hangzott. A szándékosság nyomai ott is tetten érhetők, amikor valaki arra figyelmezteti, hogy ez nem így történt, hanem úgy, akkor sem zökken ki félrevezető mondókájából. Csak megy tovább a maga kijelölte rágalomúton, mint a bányaló. Föl sem merül benne, hogy valóban tévedhetett az értelmezésben, inkább saját fülbajára hivatkozva továbbra is kiállt a teljesen félrevezető, a kritizált személyt mélysötét színben feltüntető, hamis állítása mellett.

Hogy ez mire jó, nem tudom? Ha csak nem a karizom duzzadásának kormánnyal szembeni öncélú mutogatására. Ez a stílus ugyanis legfeljebb azok számára imponál, akik szélsőséges elfogultságuk okán kritikátlanul mindent elfogadnak Gyurcsánytól, illetve az ő képviselőitől, függetlenül attól, hogy van-e köze a valósághoz vagy nincs. Ám ez mindenképpen egy szűk kisebbség azokhoz képest, akiknek nincs baj a fülükkel, s még akkor is nyilvánvaló szemtelenségnek, sehová nem vezető provokációnak tarják az ilyen típusú megnyilatkozásokat, ha amúgy egy tálból cseresznyéznek Gy. Némethtel vagy Gyurcsánnyal.

Tény, ezzel a valósághamisító arroganciával nehéz választást nyerni. Hacsak nem számít valaki meggyőződéssel külső erő segítségre, például a Magyarország kifosztását eddig háromszor megkísérlő Soroséra, mint a régi komcsik a szovjet szuronyokra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére