Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fekete-Győr Andrást falhoz állította a Partizán

Jánosy Károly

2021.04.19. 22:00

Házhoz ment a lótagért Fekete-Győr András. Főleg azoknak okozott csalódást, akik eleddig azt hitték, hogy a szakállas politikus a legélesebb solingeni kés a Momentum fiókjában. Pedig Gulyás Márton Partizán-parancsnok nem vonta kínpadra, nem faggatta kegyetlen kihallgatótisztként, csak kérdezgette, és szembesítette néhány korábbi kijelentésével.

 

A Momentum-elnök meg válaszolgatott. Már amikor tudott, mert elég gyakran nem járt sikerrel, inkább verbális menekülési utakat keresett, de nem nagyon talált. Néha megpróbált önbizalmat sugározni, miközben fel- és lenézett, jobbra meg balra pillantott, de nem súgott neki senki, így maradtak a tétova vállvonogatások, a „nem tudom, erről nincs papírom”, „majd meglátjuk, erre nem tudok ígéretet tenni”, „majd kiderül” típusú válaszok.

Eleinte még helyből, nekifutás nélkül próbálta átugrani az alacsonyra helyezett lécet. Olyasféleképpen, mint az egyszeri egyetemi hallgató, aki a vizsgán nagy lendülettel beszél a semmiről, hátha ezzel elaltathatja a tanár éberségét, és a magabiztos szónoklat monoton zümmögése elfedi a mögöttes tartalom teljes hiányát. Nos, a látottak, hallottak alapján Fekete-Győrnek még lenne mit csiszolnia a technikáján, vagy másik – nehezebb – lehetőségként az is eszébe juthatna, hogy felkészül a kellemes és kellemetlen kérdésekre.

A Facebookon megjelent egy videó-összeállítás a pártelnöki interjúból, amelyből kiderül, hogy körülbelül negyvenszer okozott neki kisebb-nagyobb nehézséget a válaszadás. Arról nem is beszélve, hogy a „működni fognak tudni, tudnak lenni” szövegek alaposan megviselik a magyarul – helyesen – beszélők többségének idegrendszerét.

Az végképp aprócska szőrszálhasogatás, hogy a kormányzati szerepre készülő politikus annyira kerülte a konkrétumokat, hogy az már a jobboldali elfogultsággal nehezen vádolható Gulyás Mártonnak is feltűnt.

Mindenesetre megnyugtató, hogy a miniszterelnök-jelöltnek bejelentkezett Fekete-Győr csak feltételes módban beszélt a kormányrúd átvételéről. A műsort visszanézve talán maga is rájön, hogy mindenki jobban jár, ha feladja ezt a reménytelen tervet.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia

Orbán Viktor: Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia

Ma nem létezik liberális demokrácia, csak liberális nem-demokrácia, van benne liberalizmus, de nincs benne demokrácia – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a postoj.sk című szlovák hírportálnak adott, szerdán este megjelent interjújában.

Közép- és Kelet-Európa adósosztályzatai átvészelték a koronavírus-sokkot

Ezt az egyik legnagyobb nemzetközi hitelminősítő szervezet közölte.

Adolf Hitlerhez hasonlította a miniszterelnököt Hadházy Ákos

Adolf Hitlerhez hasonlította a miniszterelnököt Hadházy Ákos

A Führerhez hasonlította Orbán Viktort a baloldali pókember és botránypolitikus.

Gyurcsányék tőkéje a piaci sülthal-mutogatás

Gyurcsányék tőkéje a piaci sülthal-mutogatás

Gyurcsány sült hallal a kezében pózolt büszkén Facebook-bejegyzésében. Elgondolni is nehéz, hogy a baloldali koalíció vezetője képes abba a mélységbe alámerülni, ahol politikai alattvalói, Jakab Péter meg Szabó Tímea parizeres, paprikás krumplis fotókat posztolgatnak. Jelezve, hogy ők is azon kis keresetű, egyszerű emberek közé tartoznak, akiket reménybeli szavazóiknak tekintenek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére